Kamera:
Roger DeakinsHudba:
Carter BurwellHrají:
Tom Hanks, Irma P. Hall, Tzi Ma, Ryan Hurst, George Wallace, Diane Delano, Greg Grunberg, Marlon Wayans, J.K. Simmons, Bruce Campbell, Blake Clark, Jason Weaver (více)VOD (1)
Šarlatánský profesor Goldthwait Higginson Dorr (Tom Hanks) dal dohromady skupinu expertů, se kterými se chystá provést loupež století. Tým: Odborníci na výbušniny, kopání tunelů, hrubou sílu a špionáž. Základna: Sklep nic netušící staré dámy, paní Munson (Irma P. Hall). Lest: Pětice hledá místo, kde by mohla nacvičovat chrámovou hudbu. Problém: Velmi brzy se ukáže, že Dorrovi zlodějíčci nejsou dostatečně rozumově nadáni, aby loupež dokázali uskutečnit. Mnohem větší problém: Všichni hrubě podcenili schopnosti své domácí. Když paní Munson odhalí jejich zákeřný plán a vyhrožuje, že zavolá policii, rozhodne se zločinecké kvinteto, že se postarají i o ni. Nakonec, jak těžké může být odstranit jednu starší dámu? (oficiální text distributora)
Bratři Coenové mají štěstí, že mám velmi rád Edgara Allana Poa, Toma Hankse, a že se mi trefili do noty s celkovou stylizací, která nepatrně vylupuje nostalgické retro. Posledních 15 minut je vskutku parádních, nicméně v tom je právě zakopaný pes, protože předchozí expozice není vyloženě zábavná, jak jsem si dovolil očekávat, ale pouze mile úsměvná. S odřenýma zločineckýma ušima slabší čtyři hvězdičky a příslib, že "never more" si nechám na jindy. P. S. - Marlon Wayans si chvílemi koleduje o lobotomii...:) ()
Lupiči paní domácí... to je především vypečená nestandartní rolička pro pana Hankse, jehož úlisného, E.A. Poeem až úchylně posedlého profesora klasických jazyků, si určitě jako já zamilujete. Zbytek je příjemná zábava, kvalitní situační humor, vycházející z roztomile různorodé zlodějské bandy (mlčenlivý čínský veterán, klasický "nigga", tupounský hráč amerického fotbalu, kazisvětský odborník přes výbušniny atd.) Zábavné, rozhodně neurazí. 70% ()
Tom Hanks mě velice překvapil. Kdyby nebyl můj oblíbený herec, možná bych ho v této (pro něj celkem netypické) roli ani nepoznal. Paní domácí je také dobře zahraná a poutavá postava. To se bohužel nedá říct o zbytku lupičů, kteří si di filmu bratří Coenů odskočili snad z nějakého sitkomu. Humorných scénech je málo, vyloženě povedených ještě méně. Jinak je film na druhou stranu pěkně zrežírovaný a užijete si v něm sposuty amerických tradicionálů (a trochu hopity hop hudby). NO BULLETS ;-) ()
Já se trochu odliším, pro mě je tato černá komedie typem filmu, kdy při zkoumání tv programu zvolám: "Jé, večer dávají..." A taky si to nenechám ujít, aniž vlastně tuším proč. Snad to je tou starosvětskou atmosférou, možná jižanskými halekačkami které znějí celým příběhem, či zvláštním humorem bratří Coenů. Vím ale určitě, že to není Tomem Hanksem, tento styl mu vážně nesvědčí a český dabing byl výjimečně milosrdnější k jeho slovnímu projevu, protože to, co se pokoušel vyloudit z hlasivek, činilo jeho profesora ještě odpudivějším. Naopak, drsné hlášky černého Gawaina mě bavily, ačkoliv mě v jiných filmech tyto typy spíš vadí, asi je pravdou, že když dva dělají totéž, není to totéž. Rozhodně se ale nebudete válet smíchy, je to taková úsměvná, odpočinková komedie. ()
Jeden z těch mála remaků, které jsou lepší než originál. Svižnější, vtipnější, cyničtější, černohumornější... Zkrátka lepší. Lupiči paní domácí (ach ty názvy) pro mě znamenají perfektní oddychovku, film pro každou denní dobu každého ročního období. Coeni přesně věděli, co originálnímu filmu chybělo.__P.S. Kolik lidí asi nakrkne, když si teď přečtou, že se mi Ladykillers vlastně líbí víc než Big Lebowski? ()
Photo © 2004 Touchstone Pictures

- Tom Hanks se záměrně nepodíval na původní verzi z roku 1955, aby nebyl ničím ovlivněn. (Karlos80)
- V úvodu filmu, kdy si paní Munsonová (Irma P. Hall) stěžuje v kanceláři šerifa na hlasitou hudbu, opakuje při zdůvodnění rozhorčení text skladby „I Left My Wallet in El Segundo“ od kapely A Tribe Called Quest. (K.I.N.G.)
- První skladba, kterou hraje skupina prof. Dorra je "Boccheriniho minuett", tedy stejný kus, jako hráli v původním fimu. (imro)