Reklama

Reklama

Chobotnice

(seriál)
  • Itálie La piovra (více)
Itálie / Francie / Rakousko / Španělsko, (1984–2001), 68 h 23 min (Minutáž: 52–114 min)

Hrají:

Michele Placido, François Périer, Paul Guers, Remo Girone, Patricia Millardet, Nicole Jamet, Florinda Bolkan, Jacques Dacqmine, Cariddi McKinnon Nardulli (více)
(další profese)

Série(10) / Epizody(48)

Obsahy(1)

Policejní inspektor Corrado Cattani je přeložen na Sicílii s manželkou a dvanáctiletou dcerou Paolou. Jelikož se specializuje na mafii a s ní spojené obchodníky s drogami, jejichž transakce jsou kryty bankou a jeví se jako legální obchody, brzy se stane terčem vyhrožování. Po únosu své dcery je Cattani donucen odvolat žalobu proti hlavnímu podezřelému, a to i přes pohrdání svých kolegů. Paola se po únosu vrací v zuboženém stavu a Corrado se pouští do nemilosrdné odvety vůči zločincům. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (150)

Tiiso 

všechny recenze uživatele

Ze všech tří sérii vzniknou čtyři hvězdy. Na tento, bezpochyby jeden z nejlepších seriálů, který italská tv vyprodukovala co do kvality zpracování tak i do pojetí o organizovaném zločinu, jsem nikdy nezapomněl. Když jsem sledoval prvně byl jsem kluk a houby jsem ději rozuměl. Zůstal ve mě pouze hudební motiv. Dnes přidám i perfektní dialogy, slušné herecké výkony a dějovou pestrost. Marné snažení, které společně s komisařem sledujeme vzbuzuje pocit zbytečnosti a dojem, že mafii nelze nikdy a ničím porazit. Skvělý počin let osmdesátých. Důvody proč státem kontrolovaná československá televize tento seriál uvedla je zřejmý, ale to je nám všem z hlediska filmového dnes jedno. ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Na televízny kriminálny seriál "Chobotnica" (La piovra) som spolu s mojimi rodičmi pozeral s otvorenou hubou a zatajeným dychom. Písal sa rok 1985, mal som vtedy osem rokov, mnohému z toho som vôbec nerozumel, ale zachvátila ma atmosféra, dramatickosť a akcia tohto koprodukčného titulu. V nudnej programovej štruktúre štátnej socialistickej televízie to bolo niečo nezvyčajné. Silne som držal palce odvážnemu policajnému inšpektorovi Corrado Cattanimu v jeho zarputilom boji s mocnou sicílskou mafiou. *** ()

Reklama

Rudyamon 

všechny recenze uživatele

Opravdu velice drsný, syrový seriál. Přesto exkluzivní. Ano, u jeho shlédnutí lze trpět závraty, depresí, strachem, lítostí i smutkem, ale zcela určitě ne nudou. Michele Placido je úžasný herec, a tak stejně i další hlavní role byly obsazeny skvělými herci. A ta hudba! Drsná, jak film sám. V každém případě sledovat životní osudy Corrada Cattaniho je jako vlézt do lví klece a nevidět cestu ven. A každou sérií je to horší (určitě ty první čtyři - ty další, bez Placida, jsem neviděl a ani je vidět nemíním). Jednoznačně 5 hvězdiček - 100%! ()

Al44... 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

První seznámení s komisařem Cattanim, který přijíždí na Sicílii plný sil a odhodlání. Hned z počátku se mu daří a snad i věří, že se mu může podařit uspět v boji s italskou mafií. Bohužel se mýlí. Karta se totiž záhy obrátí a podsvětí Cattaniho tvrdě srazí na kolena. Co je dobré je perfekní vykreslení psychologie hlavního hrdiny a velmi propracované dialogy. Skvělé jsou i záporné charaktery mafiánských bosů v čele s advokátem Terazinim nebo Laudeem. ()

mahler 

všechny recenze uživatele

Pokud se dá o nějakém filmu či seriálu říct, že dobře vystihuje skutečnou atmosféru místa a doby, je to právě tenhle. První série líčí začátek sisyfofské práce komisaře Cattaniho a také začátek jeho osudového boje proti mafii. Příliš problémů s výpravou tohoto seriálu tvůrci zřejmě neměli, takže jim naštěstí zbylo dost na kvalitní mezinárodní obsazení. ()

Galerie (59)

Zajímavosti (15)

  • Po uvedení 1. série, kdy mafie vyhrožovala celému štábu i Michelu Placidovi, byli filmaři nuceni přesunout natáčení z místa Itálie do jiných evropských lokací, konkrétně do Švýcarska, Německa, Velké Británie a Řecka. (Fenk)

Reklama

Reklama