Krajní meze - Série 4 (1998) (série)
Tvůrci:
Leslie StevensRežie:
Brad TurnerScénář:
James CrockerHudba:
John Van TongerenHrají:
Lou Diamond Phillips, Robert Joy, Dale Wilson, Teri Polo, Kevin Conway (vypravěč), Scott KraftObsahy(1)
Kapitán Cotter McCoy (Lou Diamond Phillips) má být novým typem vojáka. Nebezpečných akcí se však nezúčastní osobně, nýbrž prostřednictvím robota, do něhož přenese svou identitu – tedy osobnost, zkušenosti, znalosti, vědomosti a povahu. Při posledním testu však dojde k nehodě, Cotterovo vědomí se zpátky do jeho těla nedostane a zůstane v androidovi. Spolu s jeho kolegou plukovníkem Petem Butlerem (Scott Kraft), doktorem Gregem Olanderem (Robert Joy) a Cotterovou ženou Sally (Teri Polo) se budou snažit vypátrat, jestli šlo o nehodu nebo o sabotáž. (A.L.E.S.)
(více)Recenze (1)
Cotter je hrozně divné jméno, ale jinak byl tento díl docela fajn thriller o přenosu mysli z člověka do androida a zpět, o ambicích a bezohlednosti a o, nečekaně, krizi identity. Na druhou stranu všechno to filozofování o oddělení individuality od těla a konci člověka jako takového vlastně scénář dílu obzvláště svým koncem nabourává a postuluje spíš jiný fakt - když se smíříš sám se sebou, se svým tělem, s charakterem, se svým místem na světe a pokud toto přijmou vaši blízcí a milovaní, pak je v podstatě jedno, kým jsi nebo kým jsi byl. Můžeš být kýmkoliv, protože na těle nezáleží. Takto to aspoň staví scénář. Je-li to pravda nevím, ale přijde mi, že by i mohla být. Chce to ale silného člověka a velké sebevědomí založené na zdravých základech. A opravdové přijetí. Sally asi nedělalo problém přesedlat na jiného koníčka a Cottera podpořila. Jiná by možná problémy měla. Nadprůměrný díl. ()
Photo © Metro-Goldwyn-Mayer