Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Začít znovu je vnímavým psychologickým portrétem ženy, jejího partnera a dalších nejbližších, a zároveň strhujícím svědectvím boje o život a jeho smysl. Ústřední postavou příběhu je Monika (38), zajímavá žena bojující s nadváhou a tak dlouho opouštějící svého italského manžela, že před pár lety zůstala se dvěma dětmi (11 a 7) sama. V té době měla dům, velké auto a úspěšné podnikání. Patřil jí krámek se starožitnostmi v centru Prahy a byla majitelkou soukromé mateřské školky. První rána osudu přišla po rozvodu, kdy zůstala sama a musela všechny problémy po manželovi vyřešit sama: dluhy, děti a bydlení. Pak přišel obrat. Na plovárně v pražském Podolí potkala o třináct let mladšího Mirka, který ji pozval na rande. Přitahoval ji, a tak nabídku přijala. Po čase Monika zjistila, že je s ním těhotná. Svět se Monice zhroutil podruhé při výsledcích vyšetření v těhotenství, kdy jí lékaři sdělili její diagnózu. Pak přišla další rána, když Monika zjistila, kdo je Mirek. Film sleduje tento dramatický příběh a z natočených situací skládá hraný dramaturgický oblouk příběhu. Režisérka sledovala hlavní hrdinku několik let a má zaznamenané klíčové momenty: jako jsou zjištění nemoci, uvěznění, narození dítěte, vyrovnání se s rodinou atd. Film režisérky Evy Tomanové vzniká ve stejném tvůrčím týmu jako velice úspěšný a v kinech navštěvovaný film Stále spolu. (Česká televize)

(více)

Diskuze

hippie2222

hippie2222 (hodnocení, recenze)

Mimochodem, od dokumentu čekám informace, otázky a odpovědi na ně. Ne, že budu čumět na podivný lidi, jejichž vztahy nejsou vysvětlený, jejich osudy nejsou popsaný, nikdo nic nezjišťuje, na nic se neptá. Jediný, co jsem se o protagonistce dozvěděl, je to, že má depku, sedí doma, chlastá víno a pomocí mobilu na seznamkách loví chlapy. Výchovu dětí a starost o ně moc nezvládá a nevšiml jsem si jediný nějak hodnotně strávený společný chvíle. Supr životní náplň. Možná je to všecko jinak, ale paní autorka nic jinýho neukázala, otázky nekladla, odpovědi nehledala. Zoufalost.

hippie2222

hippie2222 (hodnocení, recenze)

Blbě natočená fraška o dost odpornejch lidech - parazitech, který jenom berou ze systému (nebo se okrádaj vzájemně). Ale dobře, tak tu máme filmík, kterej nově definuje pojem "socka".

Reklama

Reklama