Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Nezvladatelný výrostek James Marsden je poslán do městečka, kde jsou všichni lidé neuvěřitelně slušní. Později však zjistí, že cesta k dokonalosti vede skrz lidský mozek a dokonalost může být někdy velice podezřelá! (TV Nova)

Videa (1)

Trailer

Recenze (65)

Phobia 

všechny recenze uživatele

Hlavní cukrkandlový hrdina se po problémech v předchozím bydlišti s rodiči a sestrou přestěhuje do městečka Prdel Bay. Místní škola je překvapivě hojná na superdokonalé debily, jejichž počet znepokojivě stoupá. Proces vzdělávání a dospívání se tak mění v boj o zachování vlastní identity. Film klopýtá v logice, příliš zjednodušuje a paušalizuje, v závěru udiví nekompromisností (není to inspirováno pohádkou "O Šípkové Růžence", jak bývá u podobných snímků vžitou tradicí) a pochválit je třeba herce - mladá squadra ve mně tentokrát nevyvolala dávivý efekt. Na thriller pro puboše je tenhle film vcelku snesitelným kouskem. 61% ()

sona123 

všechny recenze uživatele

James Marsden má určitě mladistvý vzhled, což o to, ale pokud dobře počítám, v době natáčení Podezřelého chování mu bylo 25 let a rozhodně nevypadal na náct! Ale to vlastně stejně není největší nešvar filmu. Není to vlastně až tak blbé, ale bohužel to není ani nijak zvlášť nápadité, něčím zajímavé - snad jedině hudbou, která je naopak velmi dobrá. Koukat na to šlo, ale nevidět to, taky se nic nestane, právě naopak. Zařazení Novy, nebo kde to běželo, až na pozdní noční dobu, bylo v tomto případě - výjimečně - zcela adekvátní. ()

Reklama

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Takoví Stepfordští studenti. Ale alespoň se mohlo představit několik tehdy mladých herců. Jen by mě zajímalo, co se od tohohle filmu stalo s herectvím Nicka Stahla. Tady byl hodně fajn, ve třetím Terminátorovi jako leklá ryba. Takový tendenční sci-fi horror se svým způsobem až komickou horrorovou vložkou z blázince. Ta, jako by byla vystřižena z jiného filmu a do tohoto vložerna. Se zápletkou nemá moc společného, spíše to vypadá, jako by si tvůrci řekli, že by tam mohli dát něco strašidelného. A tak vymysleli tu nejklišovitější scénu. Pravda, má jednu doborou lekačku a krásně chmurnou atmosféru, ale nakonec se jí spíše jen zasmějete. Výborný Sadler. ()

Pedronaut 

všechny recenze uživatele

Film, který měl ambice stát se kultem. Bohužel, po zásahu studia zůstalo skoro 30 minut natočeného materiálu na podlaze střižny. Škoda, jde totiž o scény, které zásadním způsobem mění jinak více méně nesmyslné motivace většiny postav. Abych citoval epizodu Hry o trůny, kterou taky režíroval David Nutter: "Shame! Shame!" Ale ať vás nemate místní hodnocení: není to hloupý film, děj má spád a všichni herci, od Chada Donellu po Katie Holmes hrají výborně. Pokud očekáváte fajn béčko na sobotní večer, milujete Vřískot, Přízraky nebo Fakultu, budete i tady maximálně spokojeni. ()

MIMIC 

všechny recenze uživatele

Nemám rád horory, v ktorých niekto stráca identitu prostredníctvom robotiky, ufónov alebo čohokoľvek iného a potom sa správa ako idiot (ospravedlňujem sa tým, ktorí sú slušne vychovaní). To ma pochopiteľne vedie k tomu, aby som upriamil pozornosť skôr na výrazové prostriedky. Máme tu jedinú ľakačku, predátorské videnie "postihnutých", asexuálneho tvora s chuťou na sex (bože dobrý), videoodkaz od "mŕtveho", pomerne vynaliezavú likvidáciu protivníkov a (takmer) nulovú hororovú atmosféru. A Jamesa Marsdena, pre ktorého mám určitú slabosť (čo bohužiaľ pri celkovom hodnotení nejde uplatniť). Pokiaľ niekto pociťuje potrebu recyklovať recyklovateľnú Fakultu a nerecyklovateľné Stepfordské paničky (tie zo 70. rokov), prosím. Pokiaľ niekto chce recyklát vidieť, varujem. ()

Galerie (40)

Zajímavosti (4)

  • Keď na začiatku filmu zastrelia policajta, možno v jednom okamihu vidieť, ako herec niekoľkokrát pohne rukou. (tXtX)
  • Keď na začiatku kamera zaberá triedu, je jasne vidieť, že pri Stevovi (James Marsden) je prázdna stolička, avšak v ďalšom zábere už na nej sedí Gavin (Nick Stahl). (tXtX)
  • Natáčelo se v kanadské provincii Britská Kolumbie, konkrétně ve městech Vancouver, Port Coquitlam a na Bowen Island. (BMW12)

Reklama

Reklama