Reklama

Reklama

Svědectví

(seriál)
  • Česko Poslední boj (více)

Epizody(4)

Obsahy(1)

Jeden vedecký experiment skončí katastrofou - z laboratória unikne smrteľne nebezpečný vírus, ktorý zabije niekoľko ľudí. Tisícky obyvateľov v zúfalstve volá políciu, aby im pomohli. Medzi nich patrí aj Stu Redman (Gary Sinise), Frannie (Molly Ringwald) a rocková hviezda Larry, ktorí všade okolo seba vidia mŕtvych ľudí. Postupne zistia, že patria k tým šťastlivcom, ktorí sú voči vírusu imúnni. No nie sú sami. Existujú totiž nepriatelia, ktorí chcú túto tragédiu využiť vo svoj prospech. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (84)

Circumscriptor 

všechny recenze uživatele

Ako väčšina filmov na motív románu Stephena Kinga skončil aj tento film/seriál celkom dobre. Je to bohužiaľ jeden z tých filmov, ktoré sa na filmovú adaptáciu hodia menej a nie každý divák to vydrží pozerať celých 366 minút. Snažili sa to natočiť presne podľa knihy, čo oceňujem. Každopádne sa jedná o veľmi dobre natočený snímok a určite musím spomenúť snové scény hlavných protagonistov, ktoré boli natočené veľmi dravo a desivo. ()

rogerkint 

všechny recenze uživatele

první polovina seriálu poměrně působivě vykresluje "konec světa" a následnou, uspokojivě temnou postapokalyptickou budoucnost. slušně nakopnutý příběh byl navíc podpořen slušnými hereckými výkony a pestrou galerií postav, šťávu mají i scény s démonem Randallem. větev dílu podřezává polovina druhá, plná patriotismu, náboženství a místy nevkusného patosu. postava pekelníka Randalla zde dostává mnohem větší prostor a čím dál více se chová jako záporák z filmu jerryho bruckheimmera, závěrečný souboj vypadá, že tvůrci (možná stephen king, předlohu jsem nečetl) neví, jak už toho parchanta konečně zabít. i tak se ale stále jedná o příjemnou oddychovku na nudný večer ()

Reklama

mis-ko 

všechny recenze uživatele

Hoci z Kingových adaptácií predstavuje The Stand jednu z tých vydarenejších, v porovnaní s knihou sa jedná naozaj len o podpriemerný zážitok. Všetka ta atmosféra beznádeje, zúfalstva, pocit osamelosti vo vymretom svete, hľadanie priateľov a spojencov, boj proti nadprirodzenému protivníkovi, to všetko je v knihe dokonalé. Vo filme už žiaľ nie. ()

PKD 

všechny recenze uživatele

Ty 4h jsou za první 2 díly. Druhá polovina je po těch 16 letech, téměř nekoukatelná:( Radím důrazně, přečtěte si raději ten Kingův špalek. Už jen kvůli tomu geniálnímu úplnému závěru, který zabírá 2str. a který zde zcela nesmyslně..chybí! A tím pádem se z tohoto jinak nadprům. díla, stává jen z 50% šaškárna, kde hl.padouch nedosahuje výšin svého protějšku na papíře. ()

mankamanka 

všechny recenze uživatele

V životě bych nevěřila, že se dá ze Svědectví udělat slaďák, kterej mě na konci skoro rozbrečí. Každopádně jak už tu zaznělo hodněkrát, pro mě rozhodně jedna z lepších adaptací Kinga. Hodně mě ale zklamal výběr herců. Jedinej, kdo mi sed, byla Nadine a Tom Cullen. Na zbytek jsem si sice postupem času zvykla, ale Randalla Flagga v tomhle podání prostě nepřekousnu. A protože nemůžu dát 3 a půl hvězdičky, zaokrouhlím to na 4, díky několika úžasnejm okamžikům a Tomu Cullenovi :) ()

Galerie (13)

Zajímavosti (19)

  • Postavu soudce Farrise měl původně hrát Moses Gunn, kvůli zdravotním problémům ho nahradil Ossie Davis. (TomikZlesa)

Reklama

Reklama