Reklama

Reklama

Putování s dinosaury

(seriál)
  • Velká Británie Walking with Dinosaurs (více)
Velká Británie / Německo, 1999, 3 h (Minutáž: 30 min)

Scénář:

Georgann Kane

Hudba:

Ben Bartlett

Hrají:

Kenneth Branagh (vypravěč), Avery Brooks (vypravěč), André Dussollier (vypravěč)
(další profese)

Epizody(6)

Obsahy(1)

Znovu se můžete vrátit do dávno minulých časů a prožít velká prehistorická dobrodružství s neobyčejnými tvory, kteří žili na naší planetě. Naše cesta začíná před mnoha a mnoha miliony let ... Tvůrci oscarové série PUTOVÁNÍ S DINOSAURY se vrací, aby vám přiblížili napínavé, akční, prehistorické dobrodružství, u kterého vám budou vstávat vlasy na hlavě. Díky nim se můžete znovu podívat do země těch nejpodivnějších DINOSAURů. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (181)

Nethar 

všechny recenze uživatele

Viděl jsem pár dílů před lety, nedávno jsem pořídil DVD s kompletní sérií a podíval se na ni znovu v angličtině. Stále stejně zábavné. Ano, samozřejmě dneska by to vypadalo ještě mnohem lépe (viz třeba na letošek chystaný rodinný film na stejné téma ve 3D). Počítačové animace z dálky jsou v pohodě, ale záběry na modely v detailu vypadají dost strnule a ne zcela přirozeně, vyhýbají se pochopitelně nějakým složitějším pohybovým kreacím, ale to je jenom drobná vada na kráse. Série provede ve zkratce dlouhou historií dinosaurů na zemi, kteří zde vládli mnohem déle než nějací lidé. Materiál k zamyšlení, poučení i prostě na pokoukání, tohle v ZOO neuvidíte. Více takových dokumentů. ()

TenKratofil 

všechny recenze uživatele

Asi nejlepší dokument, který na dané téma vznikl. Doby, kdy jsem sedával téměř každý den u kazet s tímhle počinem, těm už dávno odzvonilo, dnes se tak jednou za půlroku vracím k jeho shlédnutí. Nejikoničtější je podle mě hlas pana komentátora. Nevím a asi nechci znát jeho jméno, aby neztratil svojí magičnost. Příběhy o létavých plazích a plazích pod hladinou mě moc nebavili. Ale stále to neubere ani jednu hvězdu protože i přes to byly skvěle zpracované. Přijde mi, že efekty tehdy byly věrohodněji zpracované, než jsou v některých filmech dnes. Asi až budu mít čas, hned si ho pustím ()

Reklama

Tezuka 

všechny recenze uživatele

Na rok 1999 je to velmi zdařilý dokument, avšak nemůžu hodnotit za 5, protože jsem tam slyšel tolik nesmyslných informací, že si až říkám, že ten scénář tvořil člověk, co o dinosaurech nemá ani tušení. Nejvíce jsem se zděsil, když označili Liopleurodona jako největšího masožravce, co kdy žil, a údajně měřil 25 m na délku a vážil až 150 tun. Dnes si v každé encyklopedii i na wikipedii přečtete, že šlo o středně velkého vodního masožravce s délkou cca 6 m. V době, kdy je člověk obklopován falešnými informacemi prakticky všude, bych čekal, že alespoň v dokumentech tohle nebudu muset řešit. Co bych v seriálu ocenil jsou kulisy Nové Kaledonie, které jsem dokonce sám poznal a uznávám, že to místo je jak vystřižené z druhohor. ()

Petike 

všechny recenze uživatele

Moderná dokumentaristická klasika. ;-) Nápad vytvoriť paleontologickú dokudrámu s neprerušovaným naratívom bol v druhej polovici 90. rokov rozhodne riskantný a avantgardný. Ale som hlboko vďačný BBC za to, že sa na tú neľahkú úlohu odhodlali. Toto - a všetky nasledujúce súrodenecké série - je podľa mojej skromnej mienky jedno z najzásadnejších diel televíznej náučnej dokumentaristiky za posledných 20 rokov. Bez zveličovania. ()

Orthank 

všechny recenze uživatele

Musím povedať, že pre dnešnú efektami nadupanú filmovú tvorbu už nič prevratné, avšak vo svojích rokoch sa jednalo o prelom v televízných dokumentoch. BBC ako vždy zabodovala a svojím originálnym prístupom k tradičnej téme strhla na seba zaslúženú pozornosť. Určite treba vidieť, a to rozhodne nie len kvôli strhujúcemu vizuálu, ale aj vďaka výživným a objektívnym vedeckým informáciám.... ()

Galerie (10)

Zajímavosti (22)

  • 17 počítačových grafiků a 7 výtvarníků vytvořilo pro natáčení 30 pravěkých zvířat. (Dr.Okamura)
  • Někteří dinosauři byli vytvořeni CGI počítačovou animací, v mnoha scénách se ale také objevují animatroniky, s jejichž pomocí se natáčel i snímek Jurský park (1993). (Triceratops)
  • V díle Kruté moře (Cruel sea) se uvádí, že Liopleurodon měřil až 25 metrů a vážil 150 tun. S tím však většina vědců nesouhlasí, jeho skutečná velikost se dosud s jistotou neví, ale odhaduje se mezi 7–15 metry. (Segoves Kelt)

Reklama

Reklama