Série(4) / Epizody(84)
Michael Long je bývalý policista, který během své práce málem přišel o život. Z nepříjemné situace se nakonec díky pomoci neznámého muže dostane. Do nového života vstupuje s novou tváří i identitou, pod jménem Michael Knight. Od mecenáše Wiltona Knighta dostává zároveň špičkové vybavení, aby dále mohl bojovat proti zločinu. A mezi vší tou skvělou technikou je i sporťák K.I.T.T., který dokáže neuvěřitelné věci a dokonce i mluví. Z Michaela se stává neohrožený bojovník, který za volantem inteligentního auta brázdí silnice a mstí bezpráví. (oficiální text distributora)
(více)Recenze (538)
Ohodnotim v pohodě za tři. Není to žádná sračka, ale poctivej seriál pro správný kluky, co maj rádi auta a superhrdiny (nejlépe v jednom). David Hasselhoff nepotřebuje žádný speciální herecký nadání, když má tak parádní vlasy! Každej díl přes kopírák a spoustu dalších drobností mi vůbec nevadí. (60%) ()
Jako malá jsem ten seriál milovala (!) a když jsem teď o víkendu zase jeden díl viděla (i s těmi jeho šílenými prostřihy), byla jsem nadšená stejně jako před deseti patnácti lety. Ty hvězdičky nejsou za kvalitu ale za to, jak mě to tehdy bavilo. A taky za hudbu - titulní skladbu mám už nějaký ten pátek jako vyzvánění na telefonu :) ()
Seriál je vyroben jako z nejhorší tv produkce. Něco jako To je vražda napsala atd. Zpracování příšerné, naivní dialogy. Hrozné triky. Příběhy dokáží nadchnout tak chlapce do deseti let. Chápu, že na začátku osmdesátých let dokázal oslovit větší okruh diváků, ale co je to platné když je seriál natolik podprůměrný a nedokáže jít napříč časem se svou kvalitou. ()
Seriál který si zaslouží absolutní hodnocení...jen nevím které.Když dám 5* tak racionální "dospělák" ve mě zavraždí to nostalgický dítě že z něj dělá infantilního blbečka.Když dám odpad tak to nostalgický dítě zavraždí toho dospěláka za znevažování bezstarostnosti dětství :) takže radši nebudu hodnotit,nebudu na to už nikdy koukat,budu jen vzpomínat se slzou v oku ()
Jděte někam s nostalgií, vždyť je to příšerná sračka! Bez mučení ale přiznávám, že v osmdesátých letech jsem koukal na ÖRF každej den, aby mi ani jeden díl neuniknul. Němčině jsem vůbec nerozuměl, to mi ale absolutně nevadilo a Majkla Najta jsem zbožňoval. Co já jsem se namačkal neviditelného Turbo Bost, když jsem skákal v křesle :-) ()
Photo © Universal Television

- V čase 01:16:00 je Michael Knight (David Hasselhoff) na útěku z firmy Comtron, kde ho ochranka postřelí do levého ramene. Poté nasedne do auta, projede hlídkou na bráně a ujíždí pryč. Následuje střih, kde vede rozhovor s K.I.T.T.E.M. a drží si ránu na pravém rameni. (Mydlivoj)
- Ve scéně, kdy jedou proti sobě KITT a KARR, tak ve chvíli, kdy KARR skočí z útesu, je scéna s autem z filmu The Car z roku 1977. (ČSFD)
- V súčasnosti existuje iba jedno auto, ktoré ma registrovanú ŠPZ s názvom "Knight" ako v seriáli. Majiteľ je neznámy a vie sa iba, že automobil je Mercedes-Benz CLS a nachádza sa v Kalifornií. (Raccoon.city)