Reklama

Reklama

Doktorka Quinnová

(seriál)
  • USA Dr. Quinn, Medicine Woman (více)
Drama / Rodinný / Western
USA, (1993–1998), 114 h 7 min (Minutáž: 43–90 min)

Tvůrci:

Beth Sullivan

Hrají:

Jane Seymour, Joe Lando, Shawn Toovey, Chad Allen, Orson Bean, Erika Flores, William Shockley, Geoffrey Lower, Barbara Babcock, Jessica Bowman, Larry Sellers (více)
(další profese)

Série(6) / Epizody(149)

Doktorka Quinnová se ničeho nezalekne. Nejenže se musí sama postarat o děti, hlavně však musí jako lékařka bojovat o důvěru občanů osady... (TV Prima)

Recenze (233)

kukentipla 

všechny recenze uživatele

O čem to je? Doktorka Quinnová přijíždí s bandou svých zabedněných parchantů do zapadlého městečka, šířit dobro, lásku, pochopení a z duších nových spoluobčanů vymýtit rasistické předsudky k rudým bratrům. K tomu jí pamáhá místní lesní muž a jeho věrný čokl.....Co já NATO? Chujovina intergalitických rozměrů. Seriál černobílejší než šachovnice pohledem barvoslepého. Vemto tento seriál, znásilněte, roztrhejte, pomočte, zapalta, přidejte realitu, sex, utrpení, brutalitu, sprostou mluvu, sympatické postavy jenž hrají výborní herci, do detailu vypilovaný příběh a litry whisky. Gratuluji právě sledujete geniálí opus HBO Deadwood. Tady se zlato neodevzdá pro vybudování syrotčince, tady se kvůli zlatu dělají syrotci. ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Okato zidealizovaný pohľad na kolonizáciu Nového sveta. Romantický nezmysel z obdobia osídľovania severnej Ameriky. Keby som nepoznal "Doktorku Quinnovú", tak si veru ani nedokážem predstaviť pohľadné, čisté mestečko uprostred prérie, kde si spokojne nažíva komunita osadníkov. Vládne tam vzájomné porozumenie, demokracia, všetci dodržujú pravidlá a keď sa náhodou niečo zomelie, tak to vždy dokáže vyriešiť sebavedomá doktorka Quinnová. Slobodná matka, ktorá žije s akýmsi poloindiánom. Tak toto by určite na Divokom Západe nebolo možné. No ako poobedňajší, televízny seriál je to celkom v pohode. ** ()

Reklama

Greg25 

všechny recenze uživatele

Horších 70% z dnešního pohledu, ale jako děcko jsem tenhle seriál zbožňovala, je faktem, že to bylo i proto, že Česká televize tenhle seriál kdysi reprízovala takřka neustále. Ale i tak má tenhle seriál svojí kvalitu, je faktem, že Sally a doktorka Quinnová je nekončící dobro, obětavost a pochopení, ale věrohodné prostředí, herecké výkony a samotný námět je v kinematografii seriálů vcelku neobvyklý a aspoň v prvních třech sériích nepůsobil lacině. Takže 70%. ()

casioa.... 

všechny recenze uživatele

Kedysi (na základnej) som tento "skvost westernov" považoval skvelú výplň nedeľného večera. No dnes, s odstupom času a konečne triezvy :-) v tom vidí iba slaboduchý pokus o telenovelu divokého západu. Plus, to že je tento seriál zaradený (k 16.10.2011) na 290.miesto v poradí obľúbenosti seriálov, začína ešte viac poukazovať na to, že - so stúpajúcim počtom užívateľov (ktorí si ako inak, vytvárajú multi-účty, "honia" body - a to nie len pred nejakou očakávanou ČSFD premierou) - úroveň tejto stránky KLESÁ stále viac a viac. FUJ. Nasrať. ()

frbulka 

všechny recenze uživatele

Mám to městečko na západě ráda. I přesto, že mi doktorka Mike občas svou přehnanou aktivitou leze na nervy a Sully je pochodující nerealistická mužná dokonalost sama. Mám ráda všechny jeho obyvatele, jejich každodenní problémy těla i duše, jejich žabomyší války i ty války velké, např. bolestnou otázku původních indiánských obyvatel. Když se na to dívám dnes, asi 11 let po odvysílání poslední série, mám pocit, jako bych se vracela domů. A to je hrozně fajn...80%. ()

Galerie (103)

Zajímavosti (31)

  • Barbara Babcock (Dorothy) byla za výkon v epizodě „Dámský večer“ nominována na cenu Emmy. (Zephyr01)
  • V epizodě doktorka řeší pokousání člověka (potencionálně) vzteklým zvířetem a mimo jiné říká (v českém dabingu): „...aby se virus nerozšířil.“ Vzhledem k dataci seriálu (60. a 70. léta 19. století) však není možné, aby znala tento termín. Tou dobou byly jakžtakž známé pouze bakterie, o existenci virů neměl nikdo tušení, první viry byly popsány až v 90. letech 19. století, tedy zhruba 20 let poté, co se odehrává děj seriálu. (Blondybaby)
  • Postava slečny Olive (Gail Strickland) na přelomu první a druhé série seriálu bez vysvětlení zmizela. (kozel89)

Reklama

Reklama