Tvůrci:
Beth SullivanHrají:
Jane Seymour, Joe Lando, Shawn Toovey, Chad Allen, Orson Bean, Erika Flores, William Shockley, Geoffrey Lower, Barbara Babcock, Jessica Bowman, Larry Sellers (více)VOD (3)
Série(6) / Epizody(149)
Doktorka Quinnová se ničeho nezalekne. Nejenže se musí sama postarat o děti, hlavně však musí jako lékařka bojovat o důvěru občanů osady... (TV Prima)
V dobách puberty se mi zpočátku tahle westernová přeslazená limonáda docela líbila, ale poměrně brzy mi odporně kladná, dokonalá hrdinka, její odporně kladný, dokonalý amant i protivné dětičky začaly lézt krkem. Těch několik snesitelných (ne až tak kladných) postav se v ději vyskytovalo zoufale sporadicky. Překvapeně koukám, že to seriál dotáhl na 147 dílů, což při obvyklé sestupné kvalitě muselo skončit opravdu sračkovitě. Dříve bych hodnotila přinejmenším 3*, ovšem dnes by mě nikdo nedonutil sledovat cokoliv, kde účinkuje Jane Seymour. 48% ()
Bez obalu mohu říct že je to čistě otravná telenovela s výraznou hlavní postavou mladé inteligentní lékařky, která přišla spasit westernové městečko plné vidláků a přes všechny ty možné i nemožné zápletky je všem jasné že jednou skončí s pohledným zálesákem Sullym a budou šťastně žít na mírném západě, který má do divokého výrazně daleko. Zní to strašně ale není tomu tak. Přes všechen ten kýč a klišé je to zajímavá podívaná s krásnou výpravou a hlavní postava je i přes svoji vyvýšenost nad ostatní poměrně lidská a sympatická. Proč tedy ne? ()
Nemuzu za to, tenhle serial me naprosto dostal =) jsou herci, kteri maji skatulku : To je ten a ten z Doktorky Quinnove, a tim zustanou navzdy =) Mam slabost pro Briana, i kdyz byl obcas na prestlamu a Matt byl proste kus =D A Hank s Horacem byli naprosto bozi, takze mi serial doktorky - ochranitelky mi nepripadl az tak tuctovej=D ()
Horších 70% z dnešního pohledu, ale jako děcko jsem tenhle seriál zbožňovala, je faktem, že to bylo i proto, že Česká televize tenhle seriál kdysi reprízovala takřka neustále. Ale i tak má tenhle seriál svojí kvalitu, je faktem, že Sally a doktorka Quinnová je nekončící dobro, obětavost a pochopení, ale věrohodné prostředí, herecké výkony a samotný námět je v kinematografii seriálů vcelku neobvyklý a aspoň v prvních třech sériích nepůsobil lacině. Takže 70%. ()
Zlatý Glóbus - cena (1) - 53. ročník (za rok) 1995 - *Nejlepší herečka v seriálu (drama) - Jane Seymour + nominace (4) - 51. ročník 1993 - Nejlepší seriál (drama), Nejlepší herečka v seriálu (drama) - Jane Seymour, 52. ročník 1994, 54. ročník 1996 - Nejlepší herečka v seriálu (drama) - Jane Seymour ()
- Alley Mills (Marjorie) je žena Orsona Beana (Loren). (Zephyr01)
- Barbara Babcock (Dorothy) byla za výkon v epizodě „Dámský večer“ nominována na cenu Emmy. (Zephyr01)
- Keď chcel Joe Lando (Sully) opustiť seriál, lebo sa mu prestalo páčiť, kam smeruje charakter jeho postavy, diváčky rozpútali kampaň za jeho návrat s názvom "Save our Sully". (Raccoon.city)