Reklama

Reklama

Teta

(seriál)
  • Rakousko Frankensteins Tante (více)

Epizody(7)

Obsahy(1)

Sedmidílný slovenský seriál nás přivádí na zámek, kde žijí velmi podivní obyvatelé - strašidla. (Česká televize)

Recenze (119)

Nonna 

všechny recenze uživatele

Seriál opravdu rodinný, protože si v něm svoje najdou všechny věkové kategorie. Postavy (řečeno terminologií z Arabely) z pohádek pro dospělé (Dracula, Vlkodlak, Frankenstein a jeho monstrum) žijí v seriálu vedle postav z dětských pohádek (Bílá paní, Ohnivec, Vodník) a vytvářejí kouzelné spojení. Hlavním pojítkem mezi všemi je Teta, hraběnka Frankensteinová, která se po letech vrací udělat pořádek na svůj hrad a sirotek Max, který se po útěku od komediantů na hrad uchýlil také. Jakubiskovy pohádky jsou vždy trochu víc sirové (Perinbaba), než je zvykem u nás v Čechách, naturalističtěji ukazují lidskou zlobu, nenávist, závist a malost (kovář a všichni vesničani), ale o to víc i sílu lásky a přátelství.Skvěle se mu povedlo i mezinárodní herecké obsazení. Na tuhle pohádku se dá dívat mnohokrát a neomrzí. (Verze v původní slovenštině je daleko lepší než v českém překladu.) ()

mis-ko 

všechny recenze uživatele

Dolnouhorský "Frankestein" a jeho výtvor nám spolu s ostatnými, vôbec nie prirodzenými (Biela pani, Ohnivý Sepp a ďalší, obyvateľmi tajomného hradu ponúkajú naozaj obrovskú dávku fantasmagorickej zábavy. Jakubisko sa nezaprie ani v tomto seriáli a spolu s hercami naplno využívajú všetok poskytnutý priestor. ()

Reklama

PKD 

všechny recenze uživatele

Excelentní. Ať je vám 11 nebo 40, je to jedno. Excelentní úvodní song (a to zrovna Darinku moc nemusím). A pro mě osobně je obzvláště excelentní dějová linie s Igorem a Elisabeth. Pokud jste objevili nadůžívání slova excelentní pak vězte, že je to z důvodu toho, že je tato série excelentní. Jak pro koho. Pochopitelně. ()

gogo76 

všechny recenze uživatele

Veľmi kvalitný detský seriál od J.Jakubiska, ktorému svet zvláštnych a zaujímavých postavičiek vždy sedel.Film obsahuje množstvo pozoruhodných postáv, postavičiek a príbehov, ktoré Jakubisko dokázal pretaviť do výborne fungujúceho a jednoliateho celku.Každá postavička má svoj príbeh a všetci majú čosi spoločné.V dobe tv premiéry som mal asi asi 13-14 rokov, ale nehanbil som sa za to, že pozerám detský seriál. Pozerali a zamilovali si ho v tej dobe všetci. Jeden z mála detských seriálov, ktoré ani po rokoch nestratili nič zo svojej príťažlivosti. Dnes viem jeho kvality oceniť ešte viac. Niektorí spomínajú, že v českej TV to predabovali. To musela byť naozaj tragédia. Pokúšam sa predstaviť si to a mám z toho divné pocity. Neviem si to nejako vybaviť, ale výsledok by bol asi rovnako katastrofálny ako slovenský dabing ktoréhokoľvek českého kultového filmu. V rámci žánru detský seriál, plné hodnotenie 100%. ()

jericho001 

všechny recenze uživatele

Seriál mého dětství,nemám k němu co bych vytknul.Herecké výkony skvělé,atmosféra vynikající,hudba taky úžasna a titulní píseň kterou mimochodem nazpivala mladinka Darina Rolincová je opravdu perfektní.Škoda jen že ho pak česká televize předabovala.Ale to je jediná vada na tomhle skvělém seriálu Juraje Jakubiska.Za mě nádherných 95%. ()

Galerie (16)

Zajímavosti (11)

  • Celá stanica obce Frankensteinovo bola vytvorená z kulís. Po skončení natáčania boli odstránené a ostali iba koľajnice. Takisto pre účely filmovania bola na hrad Boskovice navozená zemina, ktorá bola po skončení filmovania tiež odstránená. (Raccoon.city)
  • Podľa informácií z Kysuckého múzea v Čadci sú vo filme parné lokomotívy historickej úvraťovej železničky. Pre scény z vlaku boli použité upravené osobné vozne zapožičané v roku 1983 od pribylinskej Lesnej železničky v Liptovskom Hrádku, ktoré neskôr zhoreli počas požiaru v depe. Úzkokoľajná lesná železnica s úvraťovým systémom je dnes jedinou fungujúcou historickou úvraťovou železnicou v Európe a jednou z mála vo svete. (Raccoon.city)
  • Počas natáčania v Rakúsku mali československí herci také malé diéty, že väčšinu, čo skonzumovali a vypili, zaplatili zahraniční kolegovia. (Raccoon.city)

Reklama

Reklama