Reklama

Reklama

Teta

(seriál)
  • Rakousko Frankensteins Tante (více)

Epizody(7)

Obsahy(1)

Sedmidílný slovenský seriál nás přivádí na zámek, kde žijí velmi podivní obyvatelé - strašidla. (Česká televize)

Recenze (119)

Gamekeeper77 

všechny recenze uživatele

Tenhle seriál jsem poprvé viděl v tom nejlepším možném věku. Byl jsem z něho tenkrát unešený. Ta frankensteinovská atmosféra mě úplně pohltila a na dlouhé roky zůstala v mojí mysli. Nedávno Tetu znovu vysilali. Měl jsem strach, že si zkazím dojem. Naštěstí se tak nestalo a já se po 25 letech ujistil, že Teta je opravdu výborná. Jediná škoda, že ji předabovali do češtiny. Ve slovenštině to bylo samozřejmě mnohem lepší. 85%. ()

PKD 

všechny recenze uživatele

Excelentní. Ať je vám 11 nebo 40, je to jedno. Excelentní úvodní song (a to zrovna Darinku moc nemusím). A pro mě osobně je obzvláště excelentní dějová linie s Igorem a Elisabeth. Pokud jste objevili nadůžívání slova excelentní pak vězte, že je to z důvodu toho, že je tato série excelentní. Jak pro koho. Pochopitelně. ()

Reklama

mandlova 

všechny recenze uživatele

Kdo tvrdí, že český dabing je kvalitní a nejlepší na světě má jistě pravdu, ale dabovat slovenské filmy a seriály?? Prosím ne, obzvlášť tomuto dílku to ublížilo. Tetu jsem jako dítě zbožňovala, oblíbila jsem si Jakubiska díky jeho Perinbabě a můžu říct, že kdyby ho teď dávali v televizi, podívám se na něj víc než ráda. Za podivné postavičky, krásnou poetiku, kvalitní hudbu (která je pro Jakubiska vždy důležitá) a mé dětství plný počet! ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Nejlepší Československý seriál. Jedna z těch věcí, která funguje stejně když jste dítě i když už jste dospělý otec vlastního dítěte. Výborné postavy, kulisy, prostředí (nálety z těch kopců mi skoro působily závratě a to jimi nijak netrpím), hodně dobré herectví. Úplně nejlepší je na seriálu však hudba. Ta je nepřekonatelná. U mě silně srdceční záležitost. ()

BlackTom 

všechny recenze uživatele

Jakubisko presne podľa môjho gusta. Každý herec, aj v tej najbezvýznamejšej úlohe pasuje do svojej role, drobné vtipy sa vydarili, hoci človeku netrhajú bránicu a záver série je tak krásny, že človeka pomaly rozplače. Obzvlášť sa mi páčili Jacques Herlin ako verný, no trochu natvrdlý sluha Igor a alkoholom ovládnutý vodník Alojz v podaní Eddieho Constantina. A aj keď sa nájdu slabé miesta (predabovaný Polívka), Teta ma očarila a získala si svoje miesto v mojom srdci. Juraj by sa mal vrátiť ku koreňom a nerobiť viac hanbu slovenskému filmu. ()

Galerie (16)

Zajímavosti (11)

  • Hrad Hohenwerfen, v seriálu sídlo Frankensteinů, se nachází nad rakouským městysem Werfen asi 40 km od Salcburku. V první polovině 20. století byl oblíbeným sídlem arcivévody Evžena Habsburského, posledního světského velmistra Řádu německých rytířů. (Korsak)
  • Podľa informácií z Kysuckého múzea v Čadci sú vo filme parné lokomotívy historickej úvraťovej železničky. Pre scény z vlaku boli použité upravené osobné vozne zapožičané v roku 1983 od pribylinskej Lesnej železničky v Liptovskom Hrádku, ktoré neskôr zhoreli počas požiaru v depe. Úzkokoľajná lesná železnica s úvraťovým systémom je dnes jedinou fungujúcou historickou úvraťovou železnicou v Európe a jednou z mála vo svete. (Raccoon.city)
  • Natáčelo se v Boskovicích na hradě i zámku Lednice (Interiéry sídla baronky Hany), v německém Werfenu, rakouském Dauisteinu, Hallstattu a okolí Salzburgu. (M.B)

Reklama

Reklama