Reklama

Reklama

Teta

(seriál)
  • Rakousko Frankensteins Tante (více)

Epizody(7)

Obsahy(1)

Sedmidílný slovenský seriál nás přivádí na zámek, kde žijí velmi podivní obyvatelé - strašidla. (Česká televize)

Recenze (118)

Kalidor_ 

všechny recenze uživatele

Nostalgie mého dětství spojená s původním slovenským dabingem. Později slyšeno s českým a už to nebylo ono, holt první dojem je nejsilnější a nejzarytější. Nutno zmínit výbornou hudbu bratří Angelisových, bohužel nebyla oficiálně vydána tak mám doma aspoň svoje ripované audioukázky, no prostě lepší Sobi20 v hrsti než babeta na střeše. Velmi se mi líbila mimojiné i postava vlkodlaka Talbota, některé scény s ním byly přímo hororové. A Barbara De Rossi zde byla okouzlující. ()

kobejn 

všechny recenze uživatele

vždycky se najde nějaký snaživý blbec, který musí potvrdit pravidlo...občas je to výjimka, ale většinou pravidlo...sympatie i antipatie někdy bývají tak iracionální až na hranici mentální poruchy....také hlasuju pro slovenské znění...to české má jen jeden bod za to, že se Polívka mohl nadabovat sám. ()

Reklama

PollyJean 

všechny recenze uživatele

jeden z nejkrásnějších seriálů mého dětství, taky proto, že obsahuje slušnou dávku strachu... bizarní postavičky, kouzla, krásná hudba (jen ta Darinka tam, proč??), s chutí bych se podívala znova, ale výhradně vo slovenčině. Jako spousta ostatních posílám FUJ České televizi za nesmyslné předabování. ()

Nonna 

všechny recenze uživatele

Seriál opravdu rodinný, protože si v něm svoje najdou všechny věkové kategorie. Postavy (řečeno terminologií z Arabely) z pohádek pro dospělé (Dracula, Vlkodlak, Frankenstein a jeho monstrum) žijí v seriálu vedle postav z dětských pohádek (Bílá paní, Ohnivec, Vodník) a vytvářejí kouzelné spojení. Hlavním pojítkem mezi všemi je Teta, hraběnka Frankensteinová, která se po letech vrací udělat pořádek na svůj hrad a sirotek Max, který se po útěku od komediantů na hrad uchýlil také. Jakubiskovy pohádky jsou vždy trochu víc sirové (Perinbaba), než je zvykem u nás v Čechách, naturalističtěji ukazují lidskou zlobu, nenávist, závist a malost (kovář a všichni vesničani), ale o to víc i sílu lásky a přátelství.Skvěle se mu povedlo i mezinárodní herecké obsazení. Na tuhle pohádku se dá dívat mnohokrát a neomrzí. (Verze v původní slovenštině je daleko lepší než v českém překladu.) ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Tak jsem si osvěžil paměť a vzpomínky z dětství a znovu se podíval na Jakubiskův rodinný seriál. Opět jsem tak měl možnost sledovat sedm příběhů o všech těch strašidlech, malém Maxovi a obyvatelích městečka. Roman Skamene i Bolek Polívka coby „mlaďoši“, sličná italská playmate Barbara De Rossi i „bombový“ kovář – ti všichni a mnoho dalších mi tak opět zpříjemnili chvíle po tolika letech. Ti co by měli zájem tak všechny díly jsou na youtube ()

Galerie (16)

Zajímavosti (11)

  • Počas natáčania seriálu sa Andymu Hricovi (kováč) narodil syn. Herec urobil vo svojom dome párty so všetkými zahraničnými hercami a minul za ňu celý svoj honorár za účinkovanie v seriáli. Každý z hostí doniesol veľké balenie plienok Pampers, o ktorých u nás vtedy nebolo ani chyrovať. (Raccoon.city)
  • Pri natáčaní pádu Andreja Hryca (kováč) do vody na jazerách nad Grinavou sa v tej dobe skoro utopil neznámy chlapec. Ale vďaka potápačom, ktorý zabezpečovali štáb, sa chlapca podarilo zachrániť. (Raccoon.city)
  • Celá stanica obce Frankensteinovo bola vytvorená z kulís. Po skončení natáčania boli odstránené a ostali iba koľajnice. Takisto pre účely filmovania bola na hrad Boskovice navozená zemina, ktorá bola po skončení filmovania tiež odstránená. (Raccoon.city)

Reklama

Reklama