Reklama

Reklama

Teta

(seriál)
  • Rakousko Frankensteins Tante (více)

Epizody(7)

Obsahy(1)

Sedmidílný slovenský seriál nás přivádí na zámek, kde žijí velmi podivní obyvatelé - strašidla. (Česká televize)

Recenze (119)

Krystalion 

všechny recenze uživatele

Škoda, že jen sedmidílný mírně hororový seriál na který se mohou dívat nejen dospělí, ale i jejich ratolesti nám vykouzlili tvůrci tohoto počinu zábavnou podívanou plnou strašidel a jiných podivných existencí. S nostalgií a bezstarostnou dobou, kterou jsem tenkrát vnímal období osmdesátých let zde excelovalo mnoho skvělých českých,  slovenských, ale i zahraničních herců, kteří v té době ještě uměli hrát a nepředříkávali své role jako nějací papoušci z Osvětimi, což přesně dělají dnes. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Výborný televízny seriál, ktorý je síce koprodukčný, ale ktorý si na základe Jakubiskovej réžie radi privlastňujeme. Dôkaz, že aj v 80tych rokoch sa dala na obrazovke vykúzliť tá pravá rozprávková kúzelná atmosféra. Ďalej doporučujem priaznivcom hororov štúdia Universal z 30tych a 40tych rokov, z ktorých Jakubisko zrejme dosť čerpal. Ako decko som bol paf z krásnej talianky Barbary De Rossi. A samozrejme z ústrednej piesne. ()

Reklama

kobejn 

všechny recenze uživatele

vždycky se najde nějaký snaživý blbec, který musí potvrdit pravidlo...občas je to výjimka, ale většinou pravidlo...sympatie i antipatie někdy bývají tak iracionální až na hranici mentální poruchy....také hlasuju pro slovenské znění...to české má jen jeden bod za to, že se Polívka mohl nadabovat sám. ()

BoredSeal 

všechny recenze uživatele

Tetu jsem viděl naposled za socialismu, kdy jsem nevěděl, že má sedmý díl a propásl jsem ho. Dlouholeté trauma jsem si vyléčil po letech, kdy už jsem si všímal slabšího střihu, velmi rušivého slovenského dabingu a pronásledovala mě vřeštící Darinka Rolincová. I přes fajn příběh, super lokace a některé dobré herce to bohužel není další Perinbaba. S nějakým lepším filmařem by asi tato snaživá mezinárodní koprodukce dopadla líp, ale možná je problém, že už prostě nejsem dítě. ()

easaque 

všechny recenze uživatele

nostalgické -4*  Když jsem se trochu probíral Jakubiskovou filmografií, tak jsem narazil na tento předrevoluční koprodukční seriál, který se mi docela líbil. Já vím, jsou to sentimentální vzpomínky, které nemusí odpovídat současnému stavu, ale přesto jsem chtěl konečně dát Jakubiskovi za něco aspoň 4 hvězdičky. Příběh byl plný fantazie, napětí i zábavy, který byl dobře namixovaný i pro dospívající děti. Když na něho někdy narazím, tak se repríze bránit nebudu. [ PŘÍBĚH: 2 /// SMYSL: X /// ATMOSFÉRA: 2 /// TEMPO: 1 /// ORIGINALITA: 2 /// NÁLADA: 1+ /// ART: 0 /// STYL: 2 /// CASTING: 2 (3*MAX) ] ()

Galerie (16)

Zajímavosti (11)

  • Celá stanica obce Frankensteinovo bola vytvorená z kulís. Po skončení natáčania boli odstránené a ostali iba koľajnice. Takisto pre účely filmovania bola na hrad Boskovice navozená zemina, ktorá bola po skončení filmovania tiež odstránená. (Raccoon.city)
  • Natáčelo se v Boskovicích na hradě i zámku Lednice (Interiéry sídla baronky Hany), v německém Werfenu, rakouském Dauisteinu, Hallstattu a okolí Salzburgu. (M.B)
  • Počas nakrúcania krátko po sebe zomreli rodičia desaťročnému hlavnému hrdinovi Martinovi Hrebeňovi (Max), a tak prebrala o neho starostlivosť najstaršia z jeho šiestich sestier. (Raccoon.city)

Reklama

Reklama