Reklama

Reklama

Gitarista Dewey Fin (Jack Black). Srdcom rocker, bezmedzne uctieva myšlienky rockovej hudby a života okolo nej. So svojou záľubou skákať do publika a k 20-minútovým gitarovým sólam je rozhodnutý doviesť svoju kapelu k víťazstvu v Súboji kapiel. Namiesto toho ho však spoluhráči z kapely vyhodia. Zdrvený a bez peňazí sa Dewey poflakuje po byte. Potom, čo zdvihne telefón, ktorý je určený pre jeho spolubývajúceho Neda (Mike White), impulzívne prijíma prácu ako suplujúci učiteľ na prestížnej základnej škole. Tam sa stretáva s upätou riaditeľkou Mullinsovou (Joan Cusack), ktorá bedlivo kontroluje svoje vystupovanie a to isté vyžaduje od všetkých učiteľov. Zatiaľčo Dewey nemá ani tušenia ako vyučovať, vie ako vo svojich žiakoch vzbudiť dôveru. Keď si náhodou vypočuje hodinu hudobnej výchovy, rozhodne sa svojich žiakov, týchto mladých hudobných géniov, preformovať z klasického školského orchestra do hlučnej rockovej kapely, čím navždy zmení ich životy. So svojou novou kapelou sa Dewey vydá bojovať do vysneného Súboja kapiel. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (647)

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack Jack Black: 1. School Of Rock (Album Version) - School of Rock Cast 2. Your Head, Your Mind, Your Brain... [Vocal Excerpt] (Album Version) - School of Rock Cast 3. Substitute (Album Version) - The Who 4. Fight (Album Version) - No Vacancy 5. Touch Me ( LP Version ) - The Doors 6. I Pledge Allegiance To The Band [Vocal Excerp] (Album Version) - School of Rock Cast 7. Sunshine Of Your Love (LP Version) - Cream 8. Immigrant Song (Album Version) - Led Zeppelin 9. Set You Free (Album Version) - The Black Keys 10. Edge of Seventeen (LP Version) - Stevie Nicks 11. Heal Me, I'm Heartsick (Album Version) - No Vacancy 12. Growing On Me - The Darkness 13. Ballrooms Of Mars - T. Rex 14. Those Who Can't Do... [Vocal Excerpt] (Album Version) - School of Rock Cast 15. My Brain Is Hanging Upside Down (Bonzo Goes To Bitburg) (Anthology Version) - Ramones 16. T.V. Eye (LP Version) - Wylde Ratttz 17. It's A Long Way To The Top (Album Version) - School of Rock Cast ()

JFL 

všechny recenze uživatele

"Škola rocku" se sice odvíjí jako standardní "zdokonalovací film", tentokrát zasazený na upjatou elitní základní školu, ale právě že potvrzuje platnosti diváckosti této kategorie, když získává sympatie především díky castingu a režijnímu uchopení než prvoplánovým dojením emocí. Linklater pochopil, jaký nezřízený živel dostal k dispozici v Jacku Blackovi a tomu také přizpůsobuje snímání scén v dlooouhých záběrech, často jízdách, které Blackovu zběsile tajtrlíkující personu zasazují do jinak strnulého prostředí. Nicméně Blackův hrdina sice představuje chaotický středobod snímku, ale celek stojí na bedrech skvěle mimo schémata vybraných a vedených dětských představitelů. ()

Reklama

Dudek 

všechny recenze uživatele

Film který si hraje na převracení klišé, příčemž je sám používá k vlastnímu prospěchu nemůže být zase až tak špatný. Ovšem samotná premisa zde není využita až do dna a příběh značně pokulhává v mnoha ohledech. Jack Black nepatří mezi mé oblíbené herce, jeho výkon mu absolutně nevěřím. Prostě jsem jen viděl herce, který se snaží oslnit kamery a vůbec celý štáb, ovšem tyhle jeho kreace nemají šanci přistoupit až k divákovi. A ani scénář mu nevkládá do úst přilišné perly, ty dialogy byly opravdu strašné. O dětech se nemá ani smysl bavit. Tím největším kladem jsou pak - a to je nejdůležitější - samotné songy, které prostě šlapaly a měly páru, ale doma bych si je opravdu jen tak z trucu nepouštěl, jsou spíše skvělou pohonou jednotkou pro film. Jack Black zpívá opravdu velmi dobře, ale to jsem od něj čekal. ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Pevně věřím, že snímek dovede okouzlit i lidi, kteří rocku absolutně neholdují. Vybraná hudba je luxusní. Jack Black hraje jako nikdy předtím. S jeho zápalem pro rock by dokázal strhnout na svoji stranu kohokoli. Šílený nápad vytvořit rockovou kapelu z dětí je zajímavý a netradiční. Mě Jack Black prostě bavil. Děti ho výborně doplňují. Smíchem jsem si sice neucvrkával, ale filmu vládne parádní a pohodová atmosféra, která mě zkrátka už na samém začátku pohltila a do konce snímku neopustila. Slabší 4 *. ()

Mahalik 

všechny recenze uživatele

Hrozně, ale fakt HROZNĚ jsem se bál, že to bude něco jako Sestra v akci 2. Ale Jack Black je fakt šílenej magor takže jsem tenhle film nemohl nechat ujít. S klidným svědomím můžu říct, že tohle nesahá Sestře ani po CDéčko AC/ DC. Jak už jsem napsal Jack Black je fakt šílenej magor, jenže v roli Deweye je magor na entou krát sto + 200000. Za tuhle roli měl dostat Oscara, protože to co převed tady se jen tak nevidí (a i zpívá skvěle, takže by měl vlastně dostat i Grammy!). Nakonec odpustíte filmu i sladkobolnej konec a pár nesrovnalostí.... Black = prezident celý galaxie.... ()

Galerie (145)

Zajímavosti (27)

  • Stará kapela Neda (Mike White) s názvem Maggotdeath je odkazem na známou metalovou legendu Megadeth. (don corleone)
  • Jack Black (Dewey Finn) se v rámci jubilejního promítání filmu 10 let po jeho premiéře opět sešel s dětskými herci a zahrál s nimi naživo koncert před publikem. (HonzysKISS)
  • Všechny děti opravdu hrají na své nástroje a doprovodní zpěváci jsou skuteční vokalisté. I Jack Black (Dewey Finn) hrál ve filmu skutečně na kytaru (například, když učí písně "Smoke on the Water" nebo "Iron Man"), ale kytarová sóla nehrál. (don corleone)

Související novinky

Rocková panda se vrací

Rocková panda se vrací

15.07.2008

Jack Black momentálně ruluje v kinech jako bojovná černobílá chlupatá koule (samozřejmě jen ve verzích bez dabingu) a brzy se po boku Bena Stillera a Roberta Downeye Jr. vrhne doprostřed akční… (více)

Wrestler Jack Black

Wrestler Jack Black

22.11.2005

Herec Jack Black už sice za pár dní vstoupí na plátna kin jako filmař dobrodruh v očekávaném hitu King Kong, ale v současnosti již pracuje na další filmu, který jej vrací k jeho hereckým kořenům,… (více)

Reklama

Reklama