Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Chlapec Billy Chapman uvidí vraždu svojich rodičov Ellie a Jima zlodejom v obleku Santa Clausa. Billy svoju tragickú mladosť strávi v sirotinci uzavretý do seba, ale musí čeliť aj častému týraniu. Po odchode si nájde prácu v miestnej predajni, kde má za úlohu taktiež nosiť oblek Santa Clausa, čo v ňom prebudí silné spomienky na tú strašnú udalosť. Billy začne zabíjať... (LaciLC)

(více)

Recenze (119)

psy.cho 

všechny recenze uživatele

80 roky boli roky výnikajúcich slasher filmov, a ten kúsok patrí medzi ne. Chlapec, ktorý zažije počas detstva veľkú traumu, a nebude sa vedieť z toho spamätať. Jednoduchá zápletka, ale kto by čakal niečo zložité v béčkovom filme, ktorý sa ale už od začiatku pozerania javí veľmi zaujímavo. Fajn brutálne vraždy s peknou hororovou atmosférou. Určite som nebol sklamaný, ba naopak príjemne prekvapený. ()

Zayl 

všechny recenze uživatele

Prvotřídní vánoční slasher, který navíc v jednom ohledu své bratříčky předčí. Nejedná se totiž pouze o bezmyšlenkovitou one-man killer show, nýbrž svou pozornost si získá nadprůměrnou zápletkou, jež je na svůj žánr špičková. Ujistěte se, že sledujete UNCUT verzi, která obsahuje všechny gore efekty a posouvá snímek do jiné dimenze. Vrah je převlečen do kostýmu Santa Clause a vzhledem k traumatu, které si v dětství prožil, se rozhodne naporcovat pár těl. Vraždy nepostrádají nápad a celková variabilita užití zbraní potěšila. Například sekera, luk nebo paroží. Gore scény jsou na špičkové úrovni, navíc podpořené o dobrý hudební motiv až několikrát zamrazí. Silent Night, Deadly Night mohu jedině doporučit! ()

Reklama

Cappuccino 

všechny recenze uživatele

Celú jazdu s Billym som si dosť vychutnával a napriek tomu, že išlo vraha, svojím spôsobom som ho kvôli jeho minulosti vedel aj ľutovať. Niečo podobného v starších hororoch nevidieť tak často. Jeho prístup k deťom ma navyše celkom potešil. Alebo inak povedané, darčeky dostanú len deti, ktoré celý rok poslúchali. ()

topi 

všechny recenze uživatele

Chudák Billy. V dětství je svědkem vraždy svých rodičů Santa Clausem, načež vyrůstá v sirotčinci, který řídí sadistická matka Superior, kterou je neustále trestán. Po dovršení osmnácti roků jde pracovat do obchodu a po pár měsících na Vánoce v převleku dělá Santa Clause on sám. No a při vzpomínkách na všechno špatné mu trochu hrábne v bedně, bere sekyru do rukou a začne trestat on...Příjemnej slasher s typicky hororovou hudbou, která k tomuto žánru pasuje jako prdel na hrnec. Remasterovaná uncut verze je požitek, kterou mi ale kazily záběry, které byly dříve vystříhány a do vyčištěného filmu potom opět navráceny v jejich mizerné podobě. Tohle byl hodně rušivý element, na druhou stranu si může divák udělat obrázek, o co všechno byl cenzurovaný střih ošizen. ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Neni to úplně typickej bezmyšlenkovitej slasher, kde je jedinej problém filmu založenej na tom, kolik táborníků si štáb přiveze a jakým způsobem, jakou zbraní a jakou frekvencí je vrah vyvraždí. Tady je vrahova osoba hned od začátku filmu docela solidně fomovaná a vytvářená, že nakonec to zabíjení vůbec nepůsobí špatně, spíš naopak, působí docela reálným dojmem a ty následný scény Santy s obouruční sekerou už je jen taková třešnička na dortu. Výbornej a řek bych, že i dost opomíjenej slasher. Nauhty! Naughty! You've made it thrugh Halloween, now try and survive Christmas. ()

Galerie (54)

Zajímavosti (6)

  • Film se měl původně jmenovat Slayride, společnost Tri-Star ho však na poslední chvíli přejmenovala. (Mol)
  • Obchod, ve kterém Billy (Robert Brian Wilson) získal práci, se jmenuje Ira's Toys". Ira je křestní jméno jednoho z producentů. (aknamor)
  • Když byl film uveden, naštvaní rodiče demonstrovali před kiny, kde byl film vysílán, a žádali hosty o podepsání petice, aby byl film z kin stažen. To se dva týdny od uvedení stalo. (aknamor)

Reklama

Reklama