Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V Kateřinské Hoře Zeman narazí na šmelinu s nedostatkovým lékem inzulínem. Její nitky vedou do zdejší soukromé ordinace ke zdravotní sestře (Alena Vránová) a na ministerstvo zdravotnictví. Při vyšetřování Zeman spolupracuje se saniťákem Hradcem (Rudolf Jelínek), kterého láká k SNB... Zdroj: Kniha Daniela Růžičky: Major Zeman – propaganda nebo krimi? (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (26)

regentor 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jeden z méně zajímavých dílů. Poválečné Československo trpí nedostatkem téměř všeho a to včetně léků. To je však příležitost pro pochybné existence které se neštítí obchodovat s lidským zdravím. Po havárii sanitního vozu který kočíruje sukničkář Jirka Hradec vyjde najevo , že se ztratila zásoba inzulínu.Když se začne pohřešovat i místní cukrovkář ,Zeman pojme podezdření, že se nejedná pouze o shodu okolností.Zápletka i zpracování se tady zdají docela odfláknuté, určitě se dalo vyždímat víc. ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Zatracená zlodějina dva roky po válce a kam jsme to dotáhli? Tentokrát trochu slabší díl zaviněný ne až tak zajímavým případem, ale zase poprvé nastupuje na scénu můj oblíbenec sympaťák Jirka Hradec. K nadprůměrnému hodnocení určitě dopomůže opět perfektní atmosférická Liškova hudba a celkem solidně natočená nehoda sanitky. Martin Růžek je tu taky naprosto přesný. Jenom souhlasím s názorem, že Zeman tu moc sympatický není a se svým smyslem pro pořádek to trochu přehání, ale budiž. Dá se to vidět.60% ()

Reklama

SOLOM. 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Třetí díl byl vskutku svou náplní zatím nejslabším kouskem tohoto seriálu. Nějak závratně jsem se u sledování nebavil a až na pár záchvěvů zajímavé atmosféry, to postrádalo potřebnou „šťávu“. Zaujala snad jen mladičká Jana Paulová, což bylo sakra málo. Krádeže léků a inzulínu není nic nového ani dnes, tehdy byla ale vážně zlá doba a věřím, že to muselo vážně dost vynášet. ()

NinonL 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tento díl je o černém trhu s nedostatkovým inzulinem. Seznámíme se s řidičem sanitky Hradcem, s místním doktorem a zdravotní sestrou. Nitky vedou až do Prahy, na ministerstvo zdravotnictví a do místního hotelu. S inzulinem se obchoduje za 500 Kč za jednu dávku, což je velmi dobrý obchod. Inzulin se do země dováží až z Anglie jako podpora válkou zničených zemí Evropy. ()

špaček421 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jde o krádeže inzulinu, za kterou podle indicií stojí příslušníci Lidové strany. Třídní nepřítel je tedy jasný. Dál tu máme Vladimíra Kršku v první z jeho četných rolí v seriálu, Martina Růžka jako nerudného lékaře a především Jirku Hradce v podání Rudolfa Jelínka, zde ještě saniťáka, který se stane jednou z hlavních figur a asi jedinou sympatickou postavou mezi vyšetřovateli. Sám Zeman mi ovšem svou komisností leze neskutečně na nervy. ()

Galerie (2)

Zajímavosti (4)

  • Doktor Knapp (Martin Růžek) v momentě, kdy ho navštíví zdravotní sestra Dáša Krčmová (Alena Vránová), má na hrudi položený časopis „Sports Illustrated“ z 3. května 1965, přestože se případ odehrává v roce 1947. (Krakonos123)
  • V době vysílání epizody se Inzulin připravoval extrakcí z vepřových či hovězích slinivek. Od 80. let 20. století se inzulin vyrábí metodami genového inženýrství. (Winster)

Reklama

Reklama