Reklama

Reklama

Mařenka a Jeníček v lese hrůzy

  • USA Gretel & Hansel
Trailer 2

VOD (1)

Kdesi daleko v zemi pohádek vede mladá dívka svého malého bratra do temného lesa. Zoufale shání jídlo i dřevo. Narazí ovšem na děsivé ztělesnění zla. (Filmbox)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (187)

HorrFi 

všechny recenze uživatele

Pohádka o Jeníčkovi a Mařence byla v dětství jedna z mejch nejoblíbenějších, takže jsem byl na tohle dílo hodně zvědavej, ale bez ohledu na zdejší hodnocení je to pro mě zklamání.. film má pěknej vizuál, ale z hororovýho žánru tam toho bylo podle mě pramálo, je to spíš fantasy a z thrilleru tam toho taky moc nebylo, tohle mohlo dopadnout prostě líp už jenom protože tuhle pohádku slyšel téměř každej.. ()

Wade 

všechny recenze uživatele

Obrovské překvapení, protože takovou atmosférickou pecku s nádherným vizuálem jsem opravdu nečekal. Hltal jsem každou minutu filmu a prostě se kochal. Dám s klidem plnou palbu 5* a je opravdu škoda ratingu PG-13, protože bych chtěl vidět jak by film vypadal bez něho. 90% --- 9/10 IMDb Druhé zhlédnutí bylo ještě lepší puštěno po půlnoci v úplné tmě a se zvukem ve sluchátkách. Doporučuji :-) ()

Reklama

BoPo 

všechny recenze uživatele

Po prvej tretine som si hovoril, že Gretel & Hansel natrhnú prdel modernizovanej verzii z roku 2013 (Jeníček a Mařenka: Lovci čarodějnic). Bohužiaľ postupne začne hororovú štýlovosť zabíjať umelecké smerovanie. Skvelo vyzerajúca rozprávka pre dospelých, ktorá je zaujímavo pojatá, ale bohužiaľ vo výsledku sklame, pretože naťahovala svoje čiernočierne prsty skôr k artovému publiku. ()

Marceloo 

všechny recenze uživatele

Po úteku z domu sa Gretel (Sophia Lillis) so svojím bratom Hanselom (Samuel Leakey) túlajú po lesoch a snažia sa nájsť spôsob, ako zostať nažive. Po ceste narazia na osamelú chalupu uprostred lesov, a keď cez okná vidia stôl plný pochutín, rozhodnú sa doň vlámať a aspoň trochu sa nasýtiť. Majitelka (Alice Krige) ich pri tomto čine prichytí, ale na ich pekvapenie im namiesto trestu ponúkne jedlo a strechu nad hlavou. Prichýlenie dvoch bezbranných detí je ale len zámienkou pre jej temné plány. - Ako vždy výborná režijná práca pána Oza Perkinsa. To sa ale nedá povedať o scenári, ktorý je od úplného filmového začiatočníka (ten film s 11 hodnoteniami na IMDb za debut nepovažujem) a je to na výsledku velmi vidieť. Film má nádherné vizuály, ktoré mňa osobne zaujímali viac ako to, čo sa odohrávalo medzi postavami, takže preto píšem o zlom scenári. Herecky je to zvládnuté s prehladom a Sophia Lillis ukázala, že nepotrebuje byť v spoločnosti ďalších detí na to, aby dokázala utiahnuť celý film, čo sa podla mňa ukázalo byť výrazným problémom u detských hercov, ktorí sa preslávili v It a Stranger Things. Pozeratelná záležitosť, ale má to základy, na ktorých by sa dalo s kvalitnejšou výpravou vybudovať omnoho lepšie dielo. + herečka z It + herečka z Silent Hill ()

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Proč se nikdo ještě neujal Budulínka nebo Smolíčka je mi záhadou, přitom jako námět hororu by rozhodně mohly obě pohádky posloužit skvěle. Ale to jen tak na okraj. Pěkně ilustrovaná pohádka, kde bych více ocenil naznačovanou povídku ze sbírek markýze de Sade než příběh frigidní feministky z chaloupky, bohužel opět ne perníkové. Jako haluška po požití muchomůrky červené vcelku funkční, obrazově ale zas neoslní tak, abych přecházel do jiného stavu vědomí. Jen tři prstíky strčím, i když to je vlastně z toho Smolíčka nebo to používám jinde? Nevím. ()

Galerie (26)

Zajímavosti (1)

Reklama

Reklama