Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Michael Faraday (Jeff Bridges) je univerzitním profesorem historie a specialistou na problematiku terorismu. Se svým desetiletým synkem žije v domě na předměstí Washingtonu D.C. a jen těžko se vyrovnává s nedávnou ztrátou manželky, agentky FBI, která zahynula při výkonu služby. Nové světlo do jeho rozvráceného života vnese sympatická rodina Langových. Stoprocentní Američan Oliver (Tim Robbins) se s manželkou a dvěma dětmi přistěhoval teprve nedávno a zdá se, že zdvořilostní vztah mezi sousedy brzy přeroste v přátelské pouto. Pak ale Michael přistihne nového známého několikrát při lži a vypraví se po stopách jeho minulosti. Odhalí šokující fakta úzce související s jeho specializací - Oliver Lang je totiž s největší pravděpodobností nebezpečný terorista, který se do Washingtonu přistěhoval v rámci příprav nové akce. Dokáže odborník na otázky terorismu osvědčit své znalosti v praxi a zhatit dokonale promyšlený plán teroristů? (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (262)

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Hodně opomíjený snímek, který svým finále musí uzemnit každého. Přestože jsem byl připraven na jakýkoli konec a v duchu jsem si říkal snad všechny možné i nemožné varianty. Tak nakonec film vyústí, pro mě naprosto nečekaným finále, které mě naprosto semlelo. Neuvěřitelné překvapení. Tim Robbins v jedné ze svých nejvýraznějších rolí. Film prakticky neustále graduje a posledních asi 30 minut to už je jen jedna velká jízda. ()

Galadriel 

všechny recenze uživatele

První polovina filmu byla naprosto v pořádku, pak jsem seděla a začala si říkat, co to ti Američané zase vymysleli za slátaninu, jenže pak přišel konec, který mi vyrazil dech. Něco takového bych nečekala od Hollywoodského thrilleru ani za nejtužších mrazů a musím říct, že je opravdu povedený a realistický (a tím přidává filmu jednu hvězdičku oproti tomu, kolik by ode mě dostal za "normální" konec). ()

Reklama

BoPo 

všechny recenze uživatele

Pomaly a isto sa pred Vami odkrýva sieť pochybností, špekulácií a domnienok. Komu a čomu uveríte? Je to fakt, alebo len pocit. Čoraz viac ste do toho vťahovaný a na koniec... No áno. Ten mnohokrát spomínaný koniec. Kto videl chápe, kto nevidel pochopí. Bridges a Robbins tu medzi sebou rozohrali hru mačky s myšou, ktorá stojí za pozretie. ()

starbrejkr 

všechny recenze uživatele

Díky svému konci šokující a až cynický thriller. Málokdy narazíte na "mainstreamový" film s tak záporným a bezchýchodným vyzněním jako je Miluj bližního svého....protože zkrátka takový konec, to se nevidí, klobouk dolů....I před ním je však film brilantně mrazivým komorním thrillerem s úžasnými hereckými výkony Jeffa Bridgese a zejména Tima Robbinse, který je ve své záporné roli démonický. Nitky, kterými postupně Jeff Bridges rozplétá minulost svého souseda a které ho přitom zavádí do hlavní role skoro až antické tragédie proplétají celý film postupně a budují ve vás napětí. Nemám zkrátka absolutně co vytknout a zase jsem po nějaké době viděl film, který mi vyrazil dech. Poklona uctivá. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Ak bol Mark Pellington predvídateľný v Proroctve z temnôt, tak to určite neplatí o jeho predchádzajúcom filme podľa scenára Ehrena Krugera, ktorý to so záverečnými zvratmi vie. Jemu potom stačí dodať scenáru atmosféru a presvedčiť producentov, že si takýto projekt zaslúži výborných a hviezdnych hercov. Bridges je už veľmi dlho mojim obľúbeným hercom, takže každý film, v ktorom sa objaví v hlavnej úlohe vo mne vzbudí pozornosť. Tento patrí k jeho najlepším. ()

Galerie (33)

Zajímavosti (3)

  • Scenárista Ehren Kruger se zjevně nechal inspirovat bombovým útokem na Federální budovu Alfreda P. Murraha v Oklahoma City z 19. 4. 1995. (Dinsberg)

Reklama

Reklama