Reklama

Reklama

Epizody(4)

Na neurochirurgickém oddělení prestižní dánské nemocnice jménem Království stále panuje zmatek. Spiritiska Singrid Drusse má plné ruce práce s vymítáním ďábla, švédský doktor Helmer má plné zuby Dánů a veškerých nespravedlivých obvinění a patolog Bondo má plná játra vzácného nádoru, který si nechal dobrovolně voperovat kvůli výzkumu. Studenti medicíny se mezitím více než studiem zabývají svým milostným životem a hazardem se sanitkami a Juditin čerstvě narozený chlapeček narůstá do znepokojivých rozměrů. Nezbývá nic jiného, než se připravit na vše, a to v dobrém i ve zlém. (KVIFF.TV)

(více)

Recenze (101)

kluk z Na 

všechny recenze uživatele

Precizní práce. Riget II má vše co ultimátní dílo potřebuje. Lars von Trier se světu ukázal jako mladý, ctižádostivý génius a servíruje nám bizardní výjevy z nejtemnějších zákoutí lidské představivosti. Nevím jesli něco může překonat v hororové komplexnosti tento skvost. Jisté je, že pokud se necháte pozvat do království, určitě jen tak nezapomenete co nakonec z nepřetržité mlhy vyleze. ()

Cimr 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Přišlo vám první Království divné, strašidelné, morbidně vtipné a především velmi ujeté? Můžete se vsadit, že druhá série je to všechno a ještě dvakrát tolik. Von Trierovi zřejmě jeho experiment u diváků prošel, a tak ještě trochu zatlačil na pilu. A výsledkem je seriál s neuvěřitelnou atmosférou, u nějž kolikrát nevíte, jestli se dřív smát, bát nebo brečet. Lars von Trier je ďábel. Asi jediným záporem je, že se kvůli smrti představitele doktora Helmera nikdy nedozvíme, jak to s Královstvím dopadlo... ()

Reklama

Folinka 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jízda první série pokračuje, ačkoliv měla jsem pocit, že už to nebylo tak napínavé. Mě osobně už některé věci začaly vadit (např. ti dva v kuchyni pořád dokola) - nedokážu pochopit, jak je možné, že se narodí takovej mutant a všichni v nemocnici ho chodí jenom pozdravit a tváří se, jakoby nic:))) Ale to, že neexistuje třetí série, tak to mě teda naštvali úplně!:) ()

Hellboy 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Druhá série Království je o poznání slabší, ale protože je přece jen pořád naprosto výjimečná, nebojím se udělit nejvyšší hodnocení. Škoda jen, že příběh končí otevřeně a divák se může jen dohadovat, jak to vše končí. První dva díly byly poněkud slabší, ale pak se to zase rozjelo:) Spousta fórků, psycháren, zombií a skvělý Udo Kier. Kdo zhlédne první sérii Království musí jednoduše vidět i druhou, to je jasné! ()

LordSnape 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Druhá série mi přišla více humorná (bláznivá) a ještě více fantaskní. Je to nádhera sledovat ten posun. Samozřejmě vše ostatní zůstává. Skvělá kamera, ale větší použití barevných filtrů, stylová režie i herecké výkony. Místy je to totální ujetost, třeba když si vezmu nemocničního psychiatra a jeho léčebná, skupinová sezení nebo dialogy Stiga, které se přesunuly ze střechy budovy k toaletní míse. :D ()

Galerie (13)

Reklama

Reklama