Reklama

Reklama

Létající Čestmír

(seriál)
  • Československo Lietajúci Čestmír (více)
Fantasy / Rodinný / Komedie
Československo / Západní Německo, 1983, 4 h 32 min (Minutáž: 44–46 min)

Scénář:

Miloš Macourek

Kamera:

Emil Sirotek

Hudba:

Karel Svoboda

Hrají:

Lukáš Bech, Žaneta Fuchsová, Antonín Kala, Jan Kreidl, Vladimír Menšík, Zdena Hadrbolcová, Petr Nárožný, Iva Janžurová, Ivana Andrlová, Ivan Vyskočil (více)
(další profese)

Epizody(6)

Obsahy(1)

Originální sci-fi seriál z pera Miloše Macourka o létání, kouzelném modrém kameni a úžasných vynálezech: Jednoho rána cestou do školy zakopl Čestmír Trnka o Modrý kámen a ocitl se náhle na Planetě květin. Zažil tu neuvěřitelné věci a přinesl si odtud semínka, z nichž vypěstoval květiny, jejichž vůně mu dala schopnost stárnout a létat. Takové možnosti, jak jistě uznáte, musel Čestmír využít. Ale už první večerní let do školy pro důležité naslouchátko, které učitelka Klepáčová zabavila spolužáku Davidovi, signalizuje, že kouzelné květiny přinesou Čestmírovi i celé jeho rodině nemalé problémy. (Česká televize)

(více)

Recenze (234)

Segrestor 

všechny recenze uživatele

Seriál nesoucí se v duchu: pojďme si udělat prdel z vážné sci-fi a udělejme to pro děti. Tam sci-fi a fantasy patří! Nakonec ale přeci jen vzniklo komediální dílko, které se o svou nesmrtelnost postaralo a to právě díky, komunisty zatracovanému, sci-fi prvku. Bylo to takové světlo na konci tunelu komunistické éry v Československu. Bohužel to ale ještě stihli sprznit pesničkou od Michala Davida. Nárožný a jeho idiotská seriálová famílije byli opravdu skvělí a uličnický Čestmír vlastně také. ()

Al44... 

všechny recenze uživatele

Dobrý sci-fi seriál, kde hlavní roli hrají mimozemské květiny, které dokáží člověku propůjčit nadpřirozené schopnosti. Co se však může stát, pokud se dostanou do nepovolaných rukou? V jedné z rolí se tu objevuje i Vladimír Menšík, který je jak jinak opět vynikající. Ke konci však seriál mírně ztrácí tempo a proto nakonec 3*. ()

Reklama

J-o-k-e-r 

všechny recenze uživatele

Další povedený seriál po navázání Arabely. Zde už se tedy nesetkáváme s pohádkovými bytostmi, nýbrž pouze s kouzelnými květinami, dávající lidem různé zdokonalovací schopnosti. Opět tu je celá řada známých herců jako V. Menšík, J. Sovák, P. Nárožný, I. Vyskočil a opět krásná I. Andrlová. Hlavní úlohu tu teď představují spíše dětské hvězdy J.Bech, Ž. Fuchsová, A. Kala - bohužel první jmenovaný (shodou okolností hlavní hrdina Čestmír) - mě trochu lezl krkem :). ()

jitrnic 

všechny recenze uživatele

Z dětství si tenhle seriál nepamatuju, možná, že jsem ho ani nikdy pořádně neviděl, zato jsem viděl dva díly před nedávnem a je to strašné. Pitvořící se herci mi způsobili celkovou slabost, celkově mi to připadalo jako další dětskou inteligencí pohrdající legranda. Když k tomu připočtu ten vlezlý titulní šlágr, chce se mi dát odpad. Naštěstí však tento seriál není určen mně. ()

Ivoshek 

všechny recenze uživatele

Supr seriál o dětech, který najdou kytky na lítání a pár dalších speciálních schopností. Třeba kytku inteligence, která udělá z místního blbečka malého génia. Nebýt hudby Michala Davida a obezity hlavního hrdiny, bylo by to za 5*. "A ode dneška mě všichni ve výzkumném ústavu budou oslovovat.... éééhm.... VELKOVEZÍRE!" :-))) ()

Galerie (30)

Zajímavosti (18)

  • Václav Vorlíček a Miloš Macourek o mnoho let později pro časopis Premiere v žertu "vzpomínali" (těžko říct, komu z nich slova patří): "Dětí, které umějí létat, je poměrně málo, nicméně existují. A je smutnou skutečností, že jsou přehlíženy a odsouvány na okraj společnosti. Nikdo si jich nevšímá, nikdo o nich nemluví, občas nějaký nezodpovědný myslivec - spíš z neznalosti než ze zlého úmyslu - takové dítě dokonce sestřelí. Chtěli jsme přispět k nápravě této neradostné situace a doufáme, že se nám to aspoň trochu podařilo." (NIRO)
  • Filmovou riekou Doubravkou bola v skutočnosti rieka Labe. (Raccoon.city)

Reklama

Reklama