Reklama

Reklama

Stvořeni pro lásku

  • Hongkong Hua yang nian hua (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Příběh se odehrává v šedesátých letech, kdy se do hongkongského bytu nezávisle na sobě stěhují dva manželké páry: novinář Chow se svojí ženou a krásná sekretářka Li-zhen s manželem. Jejich protějšky tráví mnoho času na cestách a tak si Chow a Li-zhen společně zkracují osamělé večery. Dokud se neobjeví podezření na mimomanželské aktivity jejich partnerů. (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (242)

Skrk 

všechny recenze uživatele

Stvořeni pro lásku. Uvnitř syrové a kruté. Dojemný, mnou nepopsatelný snímek s určitou poetikou a s tak krásnou vizuální stránkou. Nevzpomenu si na žádného jiného režiséra, který tento styl vizuality zvládá natolik, že i cigaretový kouř je tak úžasný. Hudební doprovod je kapitola sama o sobě. (24. nejlepší film všech dob) ()

Shit 

všechny recenze uživatele

První sem viděl Wongův film 2046, kterej je v podstatě pokračováním In the mood for love a myslim, že to nebylo úplně dobře, jelikož i když to nenavazuje nějak razantně, tak vývoj postavy Tonyho Leunga tady přímo navazuje nebo lépe řečeno se z něho dá pochopit styl chování Tonyho Leunga v 2046 nebo aspoň mi to tak přišlo a tak nějak sem díky tomuhle filmu líp pochopil i celej film 2046, krom toho je tu víc věcí, který jsou v pokračování dál rozvíjený, jedná se hlavně o myšlenky. Nicméně co se týká samotnýho filmu, tak je opět hodně poeticky natočenej, kamera opět nádherná, muzika nevtíravá, ale dobová a pro atmosféru perfektní a oproti 2046 se nejedná o tolik zmatenej kousek, příběh si plyne svým pomalým tempem a i tak dokáže zaujmout ()

Reklama

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Stylizace je překrásná a Kar-wai Wong dokazuje, že je náramně talentovaný režisér. Rovněž tak hudba dosahuje nejvyšších kvalitativních sfér. I ti herci. Jenom ten vnitřní náboj to zcela postrádá, což je zrovna u tohoto typu snímku to nejpodstatnější. K čemu je nádherná slupka, když jádro je nemastné neslané ? ()

lesumir 

všechny recenze uživatele

Stvořeni pro lásku je hodinu a půl trvající nic s herci, kteří z úst vypouštějí prázdné repliky. Při filmu jsem sice neusínal, ale stále přemýšlel nad něčím jiným a jsem za to rád, aspoň jsem si při sledování urovnal to, že bych si měl koupit novou postel a zajít večer na panáka. Jo... Takový prázdno to je! Pritom mam Wonga rad a jeho filmu si naprosto vazim. :-( ()

kitano 

všechny recenze uživatele

Film o laske ktory neskutocne citlivo opisuje vztah dvoh ludi a v ktorom sa vsetko podstatne dozviete z obrazov a hudby. Tento sposob rozpravania vo mne vyvolal omnoho intenzivnejsie pocity ako u inych -obicajnejsich- filmov. Film sa nesie v pochmurnej, tmavej, uprsanej atmosfere ktora vsak nieje smutna, skor tak zvlastne krasna. Dostanete sa akoby do takeho ineho,maleho, osobneho sveta hlavnych hrdinov a prezijete ich pribeh lasky, ktora bola mozno preto taka krasna, lebo lebo sa nikdy nenaplnila. (Nema zmysel opisovat uazsnu kameru,vizualnu stranku, a herecke vykony filmu) 10/10 ()

Galerie (97)

Zajímavosti (36)

  • Napriek tomu, že sú dvaja hlavní antagonisti filmu, postavy pána Chana a pani Chow nikdy nie sú fyzicky viditeľné na obrazovke, s výnimkou krátkeho momentu, keď je pani Chow vidieť len zozadu. Roy Cheung a Paulyn Sun, ktorí tieto postavy hrali, skutočne nakrútili scény ako svoje postavy, ktoré však boli vystrihnuté z konečnej verzie (tieto scény sú prítomné na DVD a Blu-ray ako vymazané scény), a ich prítomnosť vo filme zostala iba v podobe hlasovej účasti pána Chana a dvoch krátkych scén pani Chow, pričom jej tvár nie je nikdy zobrazená. (Pat.Ko)

Související novinky

100 nejlepších filmů všech dob podle kritiků

100 nejlepších filmů všech dob podle kritiků

02.12.2022

Britský měsíčník Sight and Sound po deseti letech opět požádal kritiky o aktualizovaný seznam nejlepších filmů všech dob, a díky obří anketě, v níž se zúčastnilo rekordních 1639 recenzentů, kinařů,… (více)

Reklama

Reklama