Reklama

Reklama

Frasier

(seriál)
Trailer
USA, (1993–2024), 107 h 31 min (Minutáž: 21–44 min)

Scénář:

David Isaacs, Suzanne Martin, Ken Levine, Dan Cohen, Brad Hall (více)

Hudba:

Bruce Miller

Hrají:

Kelsey Grammer, Jane Leeves, David Hyde Pierce, Peri Gilpin, John Mahoney, Moose, pes Enzo, Edward Hibbert, Saul Rubinek, Marsha Mason, Harriet Sansom Harris (více)
(další profese)

Série(13) / Epizody(283)

Svérázný bostonský terapeut se přestěhuje do Seattlu, aby začal nový život, a současně sdílí své životní zkušenosti na vlnách rozhlasové talk show, avšak v soukromém životě složitě bojuje s vlastními problémy. (SkyShowtime)

Videa (1)

Trailer

Recenze (321)

wipeout 

všechny recenze uživatele

Pre mňa osobne najobľúbenejší neanimovaný seriál klasického tipu. A to aj napriek všeobecnej neobjavenosti tohto klenotu slovenskými televíziami, teda až na pár príležitostných vínimiek. Je to pomerne nepochopiteľné, kedže oplýva všetkými správnymi seriálovými ingredienciami: zaujímavým prostredím, originálnymi a neilen humoru schopnými charaktermi(bratia psychológovia, opatrovateľka Dafne z Manchestru či klaustrofobicky so svojím synom žijúci postarší otec Martin), inteligentným humorom, okrem epizódnych častí aj hlavnou pomaly sa rozvíjajúcou dejovou kostrou ako aj poučením či láskou. Proste stvorený na ponocovanie pred Tv pri poháriku dobrého vyzretého vínka, podobne akým je tento seriál sám. ()

tomeek 

všechny recenze uživatele

Jako kulisa je to v pohodě, ale není to ten typ seriálu, kdy bych se těšil na každý další díl... Frasier navíc funguje na tom samém debilním principu jako Big Bang Theory, kde se "živé" obecenstvo směje každé větě... Ale na ty postavy si rychle zvyknete a pokud to není zrovna "citový" díl, bývá to občas dosti crazy! :) ()

Reklama

Pet 510 

všechny recenze uživatele

Můj vůbec nejoblíbenější seriál. Přesně takhle by měl sitcom vypadat. Humor je tady inteligentní a obloukem se vyhýbá vtipům typu The Nanny. Přitom můžete vypnout a prostě si užívat k popukání vtipních momentů a dialogů které vám Frasier nabízí. Dodatek: Nedávno jsem si taky uvědomila, že ve Frasierovi jsou i momenty nad, kterými jsem se zamyslela a řekla si tak to je teda pravda (např. slyšeli jste už o Lupi Valaz?). V žádném jiném seriálu jsem neslyšela tak dobře formulované životní pravdy (tohle slovní spojení zní hrozně pardon). A kromě toho jsou tu i skvělý herci. Taky jsem chtěla říct, že humoru ve Frasierovi si musíte přijít na chuť a po zhlédnutí 3 dílů se vám to nepodaří. Je prostě nejlepší. TAK ()

coscarelli 

všechny recenze uživatele

Moj najzamilovanejsi sit.com od mojho vzniku. Postavy som si pustil k telu naslepo a nevznikol konflikt. Serial obsahuje presne ten typ humoru, ktory konzumujem, dejovo sa rozvija , vsetci jedia, piju, raduju sa, tancuju a ja plesam. Moje oblubene casti: kazda jedna. V mojom oku uspesne prekonal vsetkych a pol chlapa , nepriatelov, chlpatych mimozemstanov , kroky za krokom a televizne noviny. Kiezby sa nasla este jedna hviezdicka v rezerve za slovensky dabing,lebo je to jeden z drziakov. ()

unagi 

všechny recenze uživatele

Väčšina seriálov sa odohrávajú v spoločnosti bežných ľudí s bežnými problémami. Normálne rodiny, v ktorých sme sa bežne mohli vidieť a brať si s nich príklad na vyriešenie našich každodenných chýb! FRASIER (seriál) je úplné iný! Konečne ukazujú aj ľudí v iných vrstvách a ako riešia svoje problémy nad ktorými sa ani nepozastavíme. Práve s takýchto problémov a riešených vecí, kto má drahší oblek a od akého módneho návrhára ma privádza do nekonečného smiechu! Seriál patrí medzi svetové špičky svojho žánru ! Dodávam: od inteligentného humoru cez výborné herecké výkony až ku vždy zaujimavými zápletkami :) ()

Galerie (91)

Zajímavosti (77)

  • Kelsey Grammer (Dr. Frasier) si po veľkom ohlase seriálu zapýtal pred natáčaním 3. série 250 000 amerických dolárov za epizódu. Pred 11. sériou si herec zapýtal 1 600 000 dolárov za epizódu. Len za 11. sériu zarobil viac ako 38 miliónov. Pre autorov seriálu sa to už stalo neúnosne a seriál ukončili. Frasier bežal na obrazovkách 11 rokov, od 16. septembra 1993 do 13. mája 2004. V roku 2023 však vzniklo pokračovanie. (Raccoon.city)
  • V jednej z epizód sa Roz (Peri Gilpin) spýta Nilesa (David Hyde Pierce), ako sa darí Daphne (Jane Leeves) v "odtučňovacích" kúpeľoch. Niles odpovie "Darí sa jej skvele. Schudla už deväť kilogramov a šesť uncí." Je to váha dieťaťa, ktoré herečka Jane Leeves v tom čase porodila. (zupanic)

Reklama

Reklama