Reklama

Reklama

Dynastie

(seriál)
  • USA Dynasty
USA, (1981–1989), 173 h 59 min (Minutáž: 45–95 min)

Hrají:

John Forsythe, Linda Evans, Joan Collins, Gordon Thomson, John James, Emma Samms, Al Corley, Pamela Sue Martin, William Beckley, Bo Hopkins, Heather Locklear (více)
(další profese)

Série(9) / Epizody(219)

Obsahy(1)

Sekretárka Krystle sa vydáva za svojho šéfa Blakea Carringtona, majiteľa denverskej ropnej spoločnosti. Milionársky život však nie je prechádzka ružovou záhradou. Krystle si musí získať dôveru služobníctva i nevlastných detí - prefíkanej Fallon a homosexuála Stephena. Okrem toho musí byť stále v strehu pred zákernou Carringtonovou ex-manželkou Alexis. (arkis)

(více)

Recenze (122)

Drom odpad!

všechny recenze uživatele

Památné dny když po Dallasu přišla náhrada v podobě Dynastie. Ale nebylo to ono, nějaký ten nádech a ozvy, ale vyklubala se z toho telenovela, ač ten termín jsem tenkrát neznal. Buchty oproti Dallasu žádná změna, žádný charismatický J. R., jen prachy, intriky, smilstvo a hlavně kecy, všechno naprosto nezajímavý. Slabota a naprostá ztráta času. Jediný, co mi z toho seriálu zbylo, je Alexis je mrcha. ()

Elisebah odpad!

všechny recenze uživatele

Na tohle vždycky koukala moje babička. Jednou jsem nějak asi omylem koukala s ní. No byl to nějaký díl, kde se k závěru konala svatba a všechyn je tam nějaký psychopat postřílel. Byla jsem teda zvědavá, jak to bude pokračovat, když hlavní hrdinové jsou mrtví a ejhle... druhý den v dalším díle byli všici zdraví jako by se nic nestalo a ani šrámy neměli. Ve světě asi neví co s penězi, když dovedou točit takovéhle kraviny. ()

Reklama

Pohrobek 

všechny recenze uživatele

Tak tenhle seriál mě dost zaujal a viděl jsem pěknou řádku jeho řad. Vzdal jsem to, až když se většina hlavních představitelů pomocí plastických operací po "smrtelných" nehodách úplně proměnila, když se hlavní hrdina po několikáté oženil s vlastní manželkou a přibyla mu kupa všemožných levobočků. Nevím, jak byly v tehdejším SSSR vnímány díly, jež se měly konat v jakémsi Moldavském království, ale mě to tehdy přestávalo bavit. Každopádně, dnes už to dávají jenom v ranních hodinách na německých kabelových stanicích. ()

Kri-kri odpad!

všechny recenze uživatele

Povrchní stupidita o pracháčích roztažená na víc jak 200 dílů. Přiznávám, že v 90. letech, když tento seriál běžel poprvé na Nově jsem ho pravidelně sledoval, i když po letech, s odstupem času netuším, proč vlastně. Celé je to jen o tom, že se famílie zbohatlíků mezi sebou handrkuje o majetek a moc, tudíž typický imperialistický hnůj. Dnes si kromě pár hlavních postav nepamatuju žádnou dějovou zápletku, snad vyjma únosu Krystle a nastrčení její dvojnice. I když je Dynastie dle mého názoru o malý chloupek lepší, než slavnější Dallas (ten mě nezaujal ani tenkrát), stejně to na víc jak odpad není. 10% ()

Figu 

všechny recenze uživatele

Jen jsem si čistě vzpomněl na svoje dětský školní léta v devadesátých letech, kdy na nejmenované televizní stanici Nova, moje čekání na oblíbený Vražedný podřeží a Odpadlíka prznila tahle pffff nekonečná Dynastie... Je to sice slabší odvar než Tak jde čas, nicméně ty vzpomínky to nabouralo dokonale. 15% ()

Galerie (135)

Zajímavosti (22)

  • Americká potravinářská společnost Kraft Foods v roce 1985 oslovila Lindu Evans (Krystle Carrington), aby propagovala jeho řadu instantních nápojů Crystal Light. (kenny.h)
  • První série byla natočena už v roce 1980, ale kvůli stávce filmových odborů v červenci 1980 byla uvedena až v lednu 1981 třihodinovým pilotem (kenny.h)
  • Al Corley odešel ze seriálu na konci druhé série. Nelíbilo se mu, že jeho postava Stevena Carringtona, jedna z prvních otevřeně homosexuálních postav v americké televizi, se po nátlaku náboženských organizací a obavách studia o sledovanost začala měnit v nevyhraněného bisexuála. Od třetí série byl jako Steven obsazen Jack Coleman a změna vzhledu byla vysvětlena plastickou operací po výbuchu na ropné plošině. (kenny.h)

Reklama

Reklama