Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Živly nemají slitování. Pocítíte jejich zuřivost. Atlantik se vzdouvá v třicetimetrových vlnách. Vítr zuří na maximum! V říjnu 1991 se tři povětrnostní fronty - mezi nimi i hurikán Grace - srazily v dosud největší zaznamenané bouři, meteorology nazvané "Dokonalá bouře". Ve filmu Dokonalá bouře posádka rybářské lodi Andrea Gail bojuje s nejmocnějšími živly, jaké kdy příroda uvolnila ze řetězu... (Warner Home Video CZ)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (389)

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Je to jeden z mojich najobľúbenejších katastrofických filmov. Síce tu nenájdete žiadne masové scény, deštrukciu veľkomiest, nesmrteľných hrdinov snažiacich sa zachrániť svet ale iba hŕstku rybárov zápasiacich s najväčším hurikánom 20 storočia. Práve toto odlišuje Perfect storm od ostatných katastrofických filmov, to však neznamená že si špeciálnych efektov neužijete, práve naopak. Špeciálne efekty sú na špičkovej úrovni a len ťažko spozorujete čo je skutočné a čo digitálne. Ak si spočítate jemne nadpriemerné herecké výkony, rovnako dobrú réžiu, vynikajúce efekty a bombastickú Hornerovu hudbu hlavne theme mi stále zneje v hlave a nehollywoodsky koniec dostanete skvelý film ktorý prekračuje štandardnú úroveň niekedy doslova katastrofických filmov o poriadaný kus. Ja som ho videl už asi 20x a neľutujem ani 1 minútu. ()

Bauer 

všechny recenze uživatele

Wolfgang Petersen má očividně rád vodu. Jedno z nejlepších ponorkových dramat v podobě Das Boot má na svědomí (pod vodou). Dokonce Air Force One nechal spadnout do vody. A pak natočil Poseidona (nečekaně loď, která se potapí). Dokonalá bouře je pro změnu o vodě. Posádka rybářů si chce vydělat pořádný peníze a ta se vydají lovit ryby daleko od domova. Jenže je zastihne bouřka, tak silná, že se jí říká Dokonalá bouře. Film má něco kolem 120 minut a dal by se rozdělit do dvou částí. Prvních 60 minut je docela nudných. Ačkoliv, dočkáme se tam dvou akciček. "Žralok na palubě" a "Muž přes palubu". Tyto dvě scény jsou takové připravení na to, co přijde, jelikož po 60 minutách přijde strhujicí adrenalinová jízda, která je tak skvěle natočena, že Vám nedá pokoj a nemůžete od obrazovky odtrhnout oči. Celkové audiovizuální zpracování nemá chybu. George Clooney, Mark Wahlberg, William Fichter, Bob Gunton a John C. Reilly, tak to jsou samá zvučná jména, tudíž herecké obsazení je jedním z lákadel tohoto díla. A hudební doprovod Jamese Hornera je krásný. Na konci mnohým nezůtane oko suché. Silně nadprůměrný film, který se jen tak nevidí. Ale bohužel na plných 5* to není, kvůli první hodině. ()

Reklama

Socrates 

všechny recenze uživatele

Příběh statečnejch rybářů a jejich drahejch poloviček slzících v bostonských barech společně s přáteli, čekajíc na snad šťastnej návrat svejch druhů a kamarádů. Ti se mezitím vrhají přímo do chřtánu smrtící bouře a bůhví, jak to všechno dopadne! Ale jak pravil v jednom z oněch barů Michael Ironside: jestli tímhle peklem někdo projede, tak jedině náš starej známej pediatr George Clooney. Tak uvidíme... K výčtu žánrů, kterejch se tenhle film dotýká, si klidně přidejte i romantický, protože tak "srdceryvný" scény, doprovázený příšerně důtklivou hudbou (otravující stejně naladěnou notou celej film), zaručeně neuvidíte ani v Pretty woman nebo Armageddonu. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

Dalo by se říct, že je to pohádka o tom jak měl G.C. peška na ryby, ale na oplátku mohl zažít bouři století. Bohužel to není pohádka. Děj je přizpůsoben tomu, že se jedná o katastrofu, která se doopravdy stala. Po seznámení s osádkou lodi Andrea Gail a jejich rodinými příslušníky, až zjistíme že rybářům se prý sny nezdají a proto jsou tak statečný se vydáme na moře, kde zažijeme menší ale hlavně TO větší dobrodružství. Vedlejší dějovou linii podtrhává příběh o záhranu jachty a osádky vrtulníku a musím podotknout, že dodává dramatičnosti příchodu bouře k těm, kteří mohli zůstat v klidu a přijít o úlovek, nebo ,,to skusit projet". Bouře je opravdu dokonalá a velice hezky provedena, výtečná hudba Jamese Hornera skvěle podbarvuje celý snímek a je veliká škoda, že dvd nemá zvukovou stopu v dts. Protože to by se museli utopit i moji sousedi v paneláku! Přesto je to dle mě dramatický průměr s občasným dost dobrým efektem. ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Průměrný film se smutným koncem, kterému chybí vtáhnutí do děje. Divák si nezamiluje žádnou postavu a jen se dívá co se s nimi děje. Režie Wolfganga Petersona mi přijde bez nápadu, bez inovace a sází na velmi silné obsazení, které však nemůže zachránit vše. Film sleduje příběh rybářů, bouří, odvahu a boj proti smrti, schválně jak moc na vás jejich boj zapůsobí a změní. Mě prakticky vůbec. ()

Galerie (83)

Zajímavosti (14)

  • Film bol sparodovaný v Simpsonovcoch (od r. 1989), konkrétne v 10. diele 18. série s názvom Aquamanželka. (Jello Biafra)
  • Všechny mrtvé ryby ve filmu jsou vyrobené z gumy, ty "živé" jsou animatronické loutky. Režisér Wolfgang Petersen je velkým zastáncem ochrany zvířat. (HellFire)

Související novinky

Zemřel režisér Wolfgang Petersen

Zemřel režisér Wolfgang Petersen

16.08.2022

Ve věku 81 let zemřel slavný německý filmař Wolfgang Petersen. Režisér se proslavil v roce 1981 snímkem Ponorka, který obdržel šest nominací na Oscara. Tento úspěch vedl o tři roky později k dětské… (více)

Reklama

Reklama