Reklama

Reklama

SpongeBob v kalhotách

(seriál)
  • USA SpongeBob SquarePants (více)
USA, (1999–2024), 123 h 6 min (Minutáž: 22–51 min)

Kamera:

Ralph Kaechele

Hrají:

Tom Kenny, Rodger Bumpass, Bill Fagerbakke, Clancy Brown, Carlos Alazraqui, Ernest Borgnine, Dee Bradley Baker, Carolyn Lawrence, John Rhys-Davies (více)
(další profese)

Série(14) / Epizody(317)

Příhody mluvící mořské houby, která pracuje v restauraci rychlého občerstvení, navštěvuje vodáckou školu a žije v podmořském ananasu. SpongeBob žije ve dvoupatrovém ananasu několik sáhů pod tropickým ostrovem Bikini Atoll v podmořském městě. Místo logického přístupu ke každodenním výzvám přistupuje SpongeBob k životu svérázně a nekonvenčně. Ať už hledá nejlepší obracečku, aby se zdokonalil v technice smažení hamburgerů v Krusty Krab, nebo se jen tak poflakuje se svým nejlepším kamarádem Patrikem (sympatickou mořskou hvězdicí), SpongeBobovy dobré úmysly a přehnaně horlivý přístup k životu obvykle způsobí v jeho podvodním světě chaos. (Česká televize)

(více)

Recenze (287)

petikacka 

všechny recenze uživatele

Další zářez na mé pažbě ve sledování animáků, díky mému človíčkovi. Nejdřív jsem se bránila zuby nehty, ale nakonec mě to úplně pohltilo a chechtala jsem se jako blázen. Navíc když vím, že je to podle "skutečných událostí ze života podmořských měkkýšů a jiné podmořské havěti" :-)))) Za mě jasných 100% ()

Sochorisko 

všechny recenze uživatele

Jako odpůrce Spongeboba musím zmínit naprostou banalitu nápadu-mluvící houby.. Sice to nepraktikuji často ale na tento seriál koukám/nekoukám v češtině a ten "hlas" mi k tomu vůbec nesedí. No ale celkově příběh, komika a systém prezentace mě nudí a vytáčí. A ta znělka ? To je snad horší než u seriálu Ulice nebo Ordinace !!! ()

Reklama

DJ Obelix 

všechny recenze uživatele

Naprosto genialni infantilni humor spolu s krasnou animaci nam muze dat dohromady jen jedno - SPONGEBOB SQUAREPANTS! Nikdy neodpustim ceskym TV stanicim, ze tento kult nechaly bez povsimnuti a ochudily tak nas narod o genialni oddechovku, u ktere se skvele pobavi jak deti, tak i dospeli (ovsem vyzaduje to samozrejme nadhled a smysl pro humor ;-) ()

Ajinka126 

všechny recenze uživatele

Já fakt nemůžu jinak, než dát toto vysoké hodnocení. I když už nejsem dítě (aspoň věkem ne), tak se mi ta žlutá hodná, nevinná houba hrozně líbí.. Je to dost pro děti, občas je zde i nějaký ten hlubší humor, ale je do oka bijící, jak velmi dětinské to je. No a to je právě ono. Úplně si ujíždím na tom, jak je Spongebob a Garry roztomilý.. na to už člověk asi musí mít povahu :). Začala jsem sice na objektivních 4 hvězdách, ale tím, jak mi Spongebob umí rozveselit náladu a pohladit moji dětskou duši, mu musím udělit plný počet.. (vezmu-li ještě v úvahu, že je to z roku 99..:) ()

Zodd 

všechny recenze uživatele

Což o to, na začátku neskutečně chytré, ztřeštěně zábavné, s nadsázkou a pro všechny. Později jen ukřičená infantilnost, ve které jsou popkulturní odkazy (Např. sci-fi padesátek?? Kolik dětí maximálně věku prvního stupně základky to pochopí?) jen pomníkem prvních asi tří sérií. A kvůli Nicku to asi jen tak neskončí. Původně jsem si myslel, že jde o postavu ze staré theatrical éry a ten vzhled postav i gagy to hodně připomínají, přitom má velmi originální prostředí, zřejmě důvody, proč SpongeBob tolik zabral. Autor Hillenburg (který už dávno odešel od seriálu) byl sám mořským biologem. Upřímnou soustrast. ()

Galerie (46)

Zajímavosti (78)

  • Ve zvláštních dílech se objevuje místo úvodní znělky hraná scéna, ve které vystupuje pirát, kterého nehraje nikdo jiný než sám dabér SpongeBoba - Tom Kenny (v seriálu dabuje i šneka Garyho). (Nexty)
  • SpongeBob se původně jmenoval SpongeBoy a seriál měl nést název SpongeBoy Ahoy!. Toto pojmenování „SpongeBoy“ však již bylo opatřeno ochrannou známkou. (D.A.)
  • Od 9. série je seriál vyráběn v HD. (Pierre)

Reklama

Reklama