Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Aninka žije na statku se dvěma nafoukanými sestrami, kterým musí sloužit. Jednoho dne najde pírko, jehož pomocí si přivolá prince Vítka, zakletého do ptačí podoby. Když zlé sestry zjistí, že se Aninka schází s pohledným mladíkem, pírko jí vezmou, zničí a Vítek zmizí. Jedinou možností, jak zlomit prokletí, je, že ho Aninka najde kdesi ve světě. A tak se dívka vydává na cestu za záchranou svého milého. Jejím průvodcem se stává vodník, jehož na počátku putování zachrání před zlým sedlákem. Společně prožijí řadu dobrodružství i legrace. A přestože vodnická kouzla dokáží Anince pomoci, jak k uzdravení nemocných, tak na obranu proti loupežníkům, k záchraně Vítka bude potřeba především pravá láska. (Cinemart)

(více)

Videa (3)

Trailer

Recenze (135)

Blondsky 

všechny recenze uživatele

Lidi, co brbláte? Chápu, že Troška nikdy nebyl nějaký přelomový režiśer a pravděpodobně už ani nebude, ale vždycky jeho filmy měly jeden účel-pobavit. Zakleté pírko má určitě chyby. Pár momentů je trapných, pár rozhodnutí nedává smysl, ale sakra, je to pohádka a ne žádné promyšlené bezchybné drama. Pavlásek mě dokázal rozesmát, což s mým opravdu divným humorem je zázrak. Ostatní herci jsou v pohodě, dvě sestry sice přehrávaj, ale to je prostě potřeba pro určitou pohádkovou atmosféru. Anastasia je samozřejmě pěkná dívka (Na toto je tu poznámku skoro každých 10 minut!) a tu roli zvládá. Konec byl pro mě trošičku hektický, ale šlo vidět, že Trošku tlačí čas, a tak se s tím popral jak snad nejlíp mohl. A mimochodem ti, co si stěžujou na určitou pasáž, co sice nehraje moc velkou roli, tak ta byla podle mě fajn, jen v tom lidi nesmí hledat každou chybu. Zkrátka jde o klasickou Troškovinu, která není ničím víc než filmem, při kterém se sejde celá rodina pohromadě a užije si společný čas strávený právě sledováním Zakletého pírka, které je příjemným začátkem letošního roku. ()

flanker.27 

všechny recenze uživatele

Budu trhat partu. Ano, přeplácanost, uječenost, pitvoření, klasické to nešvary Troškových pohádek, tu jsou zastoupeny v množství větším než malém, k tomu naskakuje ne moc logicky plynoucí děj s náhodně se objevujícími či mizejícími postavami a motivy splácanými z mnoha různých pohádek, přesto si troufám tvrdit, že to má stále víc správně pohádkového než kterákoli nikoli shakespearovská tragédie, jimiž nám v posledních letech ničí Vánoce ČT. Jestliže jsem jejich vánoční černé díře dal milosrdně za dvě, dám zde za tři. Ne úplně zasloužené (bez Pavláska bych se rozhodně v pohádce obešel), ale je to jako v tom úsloví o jednookém a králi mezi slepými, nebo tak nějak. A Aninka byla hezká. ()

Reklama

Dzonysek 

všechny recenze uživatele

V hlavní roli blondýnka spíš jak z filmů pro dospělé, než z pohádky. Stupidní dialogy (jak z filmů pro dospělé). Natočeno zřejmě přes instagramový filter, jinak si ty rozjuchané slunečné záběry neumím vysvětlit. Vlastně nejmíň mi asi vadil herecký výkon Lukáše Pavláska v roli vodníka (tady si pro jistotu film pro dospělé radši nepředstavuju). Ano, až tak hrozný to bylo. Svrbí mě ruka dát odpad, ale co bych pak dával perlám typu Kameňák?! ()

ZHODNOTITEL 

všechny recenze uživatele

Takové horší dvě hvězdičky. Bohužel asi nejhorší pohádka Zdeňka Trošky. Peněz bylo asi sakra málo. Nedotažený scénář, se kterým si asi moc nevěděl rady ani Lukáš Pavlásek. Tentokrát to neukočíroval ani David Ployhar a nezachránil ani střihač Lipský. Krkoškovy melodie jsou chytlavé a fajn, ale své sehrálo umělé softwarové. Chvílemi jsem měl pocit, že sleduji nějaké školní cvičení. Filmové efekty, především ohně, to byl propadák sám za sebe. Jestli někdo říká, že ve filmech pana Trošky se přehrává, tak nevím, co řekne tady. Bohužel. Tentokrát to nevyšlo. ()

blackrain 

všechny recenze uživatele

Lukáši Pavláskovi role vodníka sedla, Chvilkami mi ale svou mluvou připomínal Luďka Sobotu. Asi se jím nechal inspirovat. Šárka Vaculíková se s Lucií Polišenskou pěkně vyřádily. Od zbytka osazenstva jsem očekávala trochu víc. Je to jednoduchá letní pohádka. Ale chtěla jsem od ní trochu víc. Pořád jsem měla pocit, že každá scéna mohla jít ještě mnohem dál. Přišly mi totiž takové nedotažené. Ty dvě zlé dámy se taky mohly o něco více předvézt. ()

Galerie (55)

Zajímavosti (11)

  • Při natáčení v Tisu u Blatna byla produkční nepříjemná na procházející turisty od Viklanu. (Banaho)
  • Natáčelo se od 21. května do konce června 2019 ve skanzenu v Přerově nad Labem, ve Veltrusích, Manětíně nebo na Helfenburku u Bavorov. [Zdroj: iDnes.cz] (rakovnik)

Reklama

Reklama