Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Aninka žije na statku se dvěma nafoukanými sestrami, kterým musí sloužit. Jednoho dne najde pírko, jehož pomocí si přivolá prince Vítka, zakletého do ptačí podoby. Když zlé sestry zjistí, že se Aninka schází s pohledným mladíkem, pírko jí vezmou, zničí a Vítek zmizí. Jedinou možností, jak zlomit prokletí, je, že ho Aninka najde kdesi ve světě. A tak se dívka vydává na cestu za záchranou svého milého. Jejím průvodcem se stává vodník, jehož na počátku putování zachrání před zlým sedlákem. Společně prožijí řadu dobrodružství i legrace. A přestože vodnická kouzla dokáží Anince pomoci, jak k uzdravení nemocných, tak na obranu proti loupežníkům, k záchraně Vítka bude potřeba především pravá láska. (Cinemart)

(více)

Videa (3)

Trailer

Recenze (135)

Asmodin 

všechny recenze uživatele

Troškovi pohádky jsou poslední dobou trošku zvláštní a taky mě trošku serou tím, jak se snaží být moderní, ale použít prolínačku jako ve školní prezentaci, to je trošku do očí bijící. Nicméně v duchu moderního pojetí se mi líbila animace žabky - vodníka. Mě osobně se pohádky líbí strašidelné a myslím si, že v dnešní době se líbí i dětem drsnější pohádky. Co pohádka postrádá je vtip (až na pár vtípků se sestrami) a důvtip hlavní hrdinky. A co třeba víc lidovek? Pořád jsou pro mě Troškovův TOP: Princezna ze mlejna, Z pekla štěstí nebo O princezně Jasněnce. Tohle je jen hezká slátanina, na kterou hodně rychle zapomenu. ()

marrjaana 

všechny recenze uživatele

Na Troskovych filmech me bavilo vzdy to, ze at to bylo dejove jakkoliv slabe, tak vizualne to byla pastva pro oci s uzasnymy kostymy. No a touhle pohadkou ukazal, ze uz nezvladne ani toto. Pac kostymy byly opavdu slabe (a to se radeji nezminuji o parukach- to i nejlevnejsi z ciny vypadaji daleko lepe) ()

Reklama

Nach 

všechny recenze uživatele

2600 hodnocení | 1700 komentář: Tak bohužel musím konstatovat zklamání. Zakleté pírko není návratem k populárním pohádkám Zdeňka Trošky (Princezna ze mlejna, Z pekla štěstí). A už vůbec není filmem z ranku stálic k připomínání (jako komedie Slunce seno). Zakleté pírko trpí absencí dramaturgie. Chemie mezi ústřední zamilovanou dvojicí, jakoby byla pouze na papíře. Aninka občas připomíná hodňoučkou hlupačku, která by bez vodníka nepřežila jediný den. Málokdy její postava posouvá příběh kupředu. Její specifikace tkví v tom, že stále někoho hledá, ale najít ho sama nedokáže. A vodník zase připomíná ulítlého panáka, kterému těžko uvěříte, že by přežil jakýkoli den. Přesto s touto dvojicí absolvujete celý film, kde dobro zvítězí nad zlem. A bohužel to zlo zde je jen stínem dřívějších Troškových pohádek (typu čarodějnic z pohádky O princezně Jasněnce a létajícím ševci). A obzvláště smutný je pohled na speciální efekty. Tam Troškova pohádka doznala značného úpadku. Je smutným faktem, že počítačové efekty v pohádky Z pekla štěstí (z roku 1999) jsou lépe udělané, než v Zakletém pírku. Bohužel, z výše popsaných důvodů musím udělit palec dolu. A nenapadá mě vůbec nikdo, komu bych tuto pohádku doporučil. I pro děti tu máme řadu lepších kousků. Např. cokoli z ostatních pohádek, které jsem zde uvedl. 30% ()

maverick10 odpad!

všechny recenze uživatele

Pitvořící se herci v nehereckých mumulandovských pozách, zesměšňujících se pod taktovkou růžového slona kouřícího pavý brko a vidícího létat rarášky na ocasech poníků z Burtonovské barevné zahrady plné homosexuálních Pavlásků a ocásků, že by jeden vyzvracel cukrovou vatu a nacpal ji do zadku prince Krasoně. Tak nepřirozené chování a to i na takový žánr jakým je pohádka svědčí o velmi kvalitním matroši, který hulí sám direktor se svým štábem. Troška je snad jediný autor, kterého nedokáže nikdo na světe parodovat, jednoduše proto, že prostě neví od koho ten materiál kupuje!!!! ()

holga 

všechny recenze uživatele

Je to fakt zlé. Od Zdeňka Trošky jsem naposledy viděla Princeznu ze mlejna 1 a tak jsem netušila, jak moc může být pohádka nepovedená. Pitvořící se postavy a hromadu klišé jsem očekávala, ale nejhorší ze všeho je ta NUDA. Je to nudné. Většinu filmu hlavní dvě postavy pořád někam jdou. Neodcípá to, není to vtipné a nedává to smysl. Řada zbytečných věcí- scéna, kdy se Aninka s vodníkem loučí, aby se za 10 sekund zase dali dohromady. Bizarní scéna s kachnou na dně jakési díry, se kterou si vodník porozpráví a následně si povykládá sovím jazykem se sovou- proč?! Přehnaně zlé Aninčiny sestry, jež jsou na svou sestru fakt kruté- proč si to Aninka nechá líbit? Proč tam sestry vůbec jsou tak moc, když děj posunou jen v jednom jediném okamžiku zničení pírka? A hlavní hrdinka kromě útěku z domova neudělá skoro nic, vše za ni vždy vyřeší deus ex machina vodník. Jediné, co se mi na snímku líbilo, je znázornění idylické tradiční české krajiny, ty lány obilí zalité sluncem. Vše ostatní bohužel vede k naprosté ztrátě času a otravě nudou, v našem případě dospělých i dětí. ()

Galerie (55)

Zajímavosti (11)

  • Anastasia Chocholatá (Aninka) prohlásila, že nejhorší z celého filmu bylo natáčení s žábou, protože z nich má hrůzu. Proto v některých scénách byla použita plastová žába. (Duoscop)
  • Premiérové televizní uvedení pohádky Zakleté pírko, které si Prima připravila ke svým 28. narozeninám, se stalo s více než milionem diváků nejsledovanějším pořadem nedělního večera i celého dne. (rublik05)
  • Zdeněk Troška si pro záběr malebného venkovského stavení vybral dům manželů Klimešových v Jižních Čechách. [Zdroj: ceskokrumlovsky.denik.cz] (ZHODNOTITEL)

Reklama

Reklama