Reklama

Reklama

Loli paradička

(festivalový název)
  • Slovensko Loli paradička (více)
Trailer

Obsahy(1)

Romantická komédia o láske dvoch „nešťastníkov“ z východného Slovenska. Smiešno-smutný príbeh o nádeji a trpkosti života. Keď sa Milan, jarmočný predavač cukroviniek, dozvie, že Veronka mu ukradla dva turecké medy, pretože bola hladná, zľutuje sa nad ňou a kúpi jej obed. Veronka sa chce Milanovi odvďačiť a ponúkne sa mu za predavačku do stánku. Medzi oboma to zaiskrí a po búrlivej noci v lacnej ubytovni na okraji mesta sa do seba zaľúbia a začnú si plánovať spoločný život. Veronke pritom neprekáža, že Milan nemá nohu. Milanovi zasa neprekáža, že Veronka je Rómka. Prijme však takúto „nekonvenčnú“ dvojicu aj spoločnosť? Podarí sa Milanovi a Veronke obhájiť svoju lásku? (Forum Film SK)

(více)

Videa (3)

Trailer

Recenze (99)

mira007 

všechny recenze uživatele

Jednoduchý slovenský romantický film o prodejci z jarmarků bez nohy, který se dá do kupy s cikánskou zlodějkou. Malá komorní roadmovie, která příjemně plyne a je mile zábavná. Největší pecka pro české diváky jako já zvláště je, že to je ve východoslovenském nářečí, takže je často "piču" rozumět. Silný konec z toho udělá trochu něco víc. Kamila Mitrášová a Michal Ilkan spolu dobře fungují ale nejlepší je herecky Michal Soltesz v roli kamaráda hlavního hrdiny. ()

m.a.t.o. 

všechny recenze uživatele

„Čom to tu volaju vietnamske sklady, kedz šicek tovar z Činy?" Vzhľadom k tomu, aký hype sprevádzal film počas uvedenia do kín som čakal viac, než len uťahanú nudu bez scenára, kde na dobrý fór musíte čakať aj pol hodinu. Porovnávanie s Pásla kone na betóne nemá ani zmysel. Z hercov stojí za zmienku iba Michal Soltész, ktorý si každú scénu, v ktorej sa objaví, kradne pre seba. Páčili sa mi niektoré vtípky (krčma, vietnamský veľkosklad), ale celkovo slabota. 40 % ()

Reklama

Lacike 

všechny recenze uživatele

Zase som to po čase riskol so slovenským filmom a zase žiadna sláva, pretože to pôsobí opäť strašne amatérsky. Najviac mi vadili nezvládnuté postsynchróny. Celý film som mal pocit, jak keby som ho sledoval s mizerným dabingom z nejakého lokálneho štúdia. Čomu nahrávalo aj šarišské nárečie s ktorým asi budú mať bratia češi problém. Ja som rozumel všetkému. No a k príbehu. Je to tuctová romantika okorenená antirasistickou agitkou proti rómom. Bohužiaľ film skôr dáva za pravdu rasistom. Matka hlavného hrdinu je síce klasická rasistická karikatúra, ale postavy rómov sú presne také ako si ich rasisti predstavujú. Nezodpovední zlodeji. Takže kvôli čomu by na nich mal človek zmeniť názor? To tu nejak chýba. Vo výsledku film pôsobí skôr rasisticky, keďže utvrdzuje ľudí s predsudkami v ich názoroch. Keby to bolo aspoň vtipné ako MOST, ale je to strašná nuda v amatérskom prevedení. 4/10. ()

Rockerman 

všechny recenze uživatele

To nemá chybu! Jednoduchý příběh o lásce dvou nestejně "barevných" lidí, kteří se pochopitelně setkávají s nepochopením okolí. Přes smutný závěr jsem se dost nasmál a také zavzpomínal na dva roky vojny, které jsem strávil na Slovensku a měl možnost poznat několik východoslovenských kamarádů, kteří " hutorili " zrovna tak, jak Milan, Veronika a jiní. ()

Johnny.ARN odpad!

všechny recenze uživatele

Ja sa tak hanbím. Po dopozeraní som len sedel a hľadal tie správne slová. A tie neprichádzali. Ako kategória slovenský film je vo väčšine prípadov katastrofa, ale keď už východ niečo natočí, to fakt stojí za to. Preráža to dno viac jak jojkárske sitkomy a čo je najvác, 4-krát to vypredalo svidnícke kino. Nesvedčí to o kvalite filmu ale o demencií miestnych a prehnanom lokálpatriotizme. Ne, nebudem sa ďalej vyjadrovať. Super ODPAD! ()

Galerie (42)

Zajímavosti (16)

  • Film měl předobraz ve scénáři pojmenovaném „Šlepa láska“ z 90. let 20. století, kdy ho měl točit režisér Martin Hollý. Bylo dohodnuté natáčení v českých studiích, V. Staviarsky třikrát přepracoval scénář a nakonec všechno padlo na penězích. Staviarský byl tak zklamaný, že na dlouhé roky odmítal psát jakýkoliv scénář a věnoval se jen literatuře. (Tonula)
  • Film vznikl jako nízkorozpočtový. Jeden z autorů řekl: „Mnoho lidí do toho šlo zadarmo, folkloristy jsme dotáhli za guláš a pivo. Bez toho by se nám to za takové peníze nepodařilo, náš snímek je 10x levnější než běžný slovenský film.“ (Tonula)
  • Loli paradička je romský výraz a znamená červené rajčátko. V čase 1:02:40 ukazuje Verunka památku na bývalého milence Viktora – neumělé tetování, zobrazující červené rajčátko. (Tonula)

Reklama

Reklama