Reklama

Reklama

West Side Story vypráví klasický příběh o vášnivé rivalitě dvou pouličních gangů a romantické lásce dvou mladých lidí v prostředí New York City roku 1957. (Falcon)

Videa (3)

Trailer 4

Recenze (187)

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Spielberg hodil svoju udičku na Oscary a nominácia na najlepší film a réžiu mu asi aj vyjde, takéto filmy sa proste akadémii páčia. Mužskí herci nedostanú samozrejme nič, zo žien sa Rachel Zegler možno nejako pretlačí zo známych dôvodov a vysoké šance na sošku za vedľajšou rolu má Rita Moreno, veď ju získala pred 50 rokmi za ten istý film a v tej istej kategórii, takže sa to pravdepodobne zopakuje. Inak nič výnimočné. Znovu natočíme originál, trocha prispôsobíme dobe a očakávame za to ceny. Nijaký iný zámer v tomto Spielberg nemal. ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Od úvodní scény Indiany Jonese a Chrámu zkázy čekal Steven Spielberg na to, až si splní sen a  natočí muzikál. A my jsme čekali s ním, průběžně ujišťováni jeho dokonalým citem pro spojení obrazu a hudby, že až k tomu dojde, bude to Něco. A nakonec je to West Side Story. A samozřejmě je to Něco. Barevný ohňostroj režijních nápadů, které na sebe ale nestrhávají pozornost a ruku v ruce s geniální Bernsteinovou hudbou celé dvě a půl hodiny tančí, radují se, oslavují život i lásku. Radost pohledět, radost poslouchat. Jakékoliv úpravy oproti předchozímu filmu jsou podle mě jen k dobru, protože mnohé postavy se podařilo více propracovat a prakticky žádná sebemenší dějová linka nevyjde naprázdno. Největší změnou pak je nová postava Rity Moreno, ale i ta má v ději své místo a hlavně Rita Moreno je v téměř 90 letech neuvěřitelně vitální a zpívá doslova jako anděl. Ansel Elgort mi svým herectvím nesmírně připomněl mladého Harrisona Forda, jeho Tony je - opět díky scénáři - o poznání zajímavější než ten Beymerův a myslím, že byl skvělý nápad právě do písně "Maria" vložit tolik vtípků, ač by se mohlo zdát, že právě do ní se hodit nebudou. Rachel Zegler a Arianu DeBose doufám uvidíme v dalších filmech, protože jsou obě rozkošné. West Side Story jsem v kině určitě neviděl naposledy. ()

Reklama

Flego 

všechny recenze uživatele

Spielberg si splnil svoj sen a natočil v podstate kópiu legendárneho filmu. Neviem, či to bola prílišná úcta k predlohe, očakával som väčšiu inováciu a modernejší pohľad. Snímok je však natočený veľmi kvalitne, choreografia parádna a hereckí predstavitelia boli vhodne vybraní. O hudbe sa netreba vyjadrovať, tá je proste úžasná. ()

ancientone 

všechny recenze uživatele

Spielberg miluje hollywoodsku klasiku, len jeho spôsob, ako s ňou nakladať je pomaly konformnejší a konformnejší. A ja nevidím dôvod, prečo to neakceptovať. Pod veľmi tenkou vrstvou akože politicky relevantnej hantýrky sa skrýva číra túžba natočiť remeselne dokonalý muzikál, kde sa možnosti súčasnej filmovej techniky harmonizujú s nostalgickou staromilskosťou. A ono to celé krásne funguje, aj keď by to vôbec nemuselo existovať. Banálna veta "však také pekné to je" vystihuje podstatu tohto filmu. A ja nevidím dôvod, prečo to neakceptovať. ()

Rimsy 

všechny recenze uživatele

Spielberg podle očekávání naservíroval řemeslně i výpravně vypiplanou podívanou, jež k původní klasice přistupuje možná až se zbytečně velkou úctou. Film tak možná působí trochu zbytečně, ale když už se nějakou z jeho atrakcí necháte zlákat, litovat nebudete. Více zde. ()

Galerie (67)

Zajímavosti (13)

  • Byl kladen důraz na to, aby všichni herci nazpívali své scény sami. V originále z roku 1961 byla totiž většina sólových zpěváků přezpívána a dodatečně dodabována. (NiWi)
  • Při castingu si Steven Spielberg kladl za podmínku, aby všechny postavy latinského původu hráli také herci odpovídajícího původu. V originále z roku 1961 totiž většinu portorikánských postav hráli původem Američané. (NiWi)

Související novinky

Duna a V rytmu srdce slaví oscarové vítězství

Duna a V rytmu srdce slaví oscarové vítězství

28.03.2022

Dnes v noci proběhl 94. ročník předávání Oscarů, tedy cen americké Akademie filmového umění a věd (AMPAS), a i letos se psala oscarová historie. Celý ceremoniál se odehrál v hollywoodském Dolby… (více)

Nominace na Oscara zveřejněny!

Nominace na Oscara zveřejněny!

08.02.2022

Jedna z nejvýraznějších hollywoodských ceremonií roku, tedy předávání prestižních Oscarů, se pomalu ale jistě blíží a dnes ve 14:18 místního času začal přímý přenos vyhlašování kompletních nominací… (více)

79. Zlaté glóby - výsledky

79. Zlaté glóby - výsledky

10.01.2022

Dnes v noci byly v kalifornském Los Angeles uděleny Asociací zahraničních novinářů v Hollywoodu (HFPA) Zlaté glóby za uplynulý rok 2021. Kvůli stále neutuchající kontroverzi kolem asociace a bojkotu… (více)

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

31.12.2021

Přichází den, kdy se každoročně obracíme na nejoblíbenější uživatele, aby se nám svěřili se svými topkami 3 filmů (a případně 3 seriálů) uplynulého roku. Od loňska je navíc doplňují i vybraní… (více)

Reklama

Reklama