Nick HammScénář:
Mark BombackKamera:
Kramer MorgenthauHudba:
Brian TylerHrají:
Greg Kinnear, Rebecca Romijn, Robert De Niro, Cameron Bright, Raoul Bhaneja, Deborah Odell, Ingrid Veninger, Marcia Bennett, Zoie Palmer, Devon Bostick (více)VOD (1)
Adam Duncan se narodil 11. prosince 1987 a zemřel při tragické nehodě v den svých osmých narozenin. Zoufalí rodiče se po smrti milovaného syna obrátí na doktora Richarda Wellse (Robert DeNiro), který se na špičkové úrovni zabývá genetickým výzkumem. Bez většího váhání přijmou jeho nabídku ke klonování jejich mrtvého dítěte. Adam se znovu narodil 23. září 1996. Brzy se však ukazuje, že je trochu jiný, než byl předtím. Zprvu drobné změny v jeho chování jsou stále patrnější. Rodiče se nejdřív snaží děsivou proměnu svého synka nevidět. Brzy však poznávají, že se někde stala chyba. Adamova povaha se začíná zlověstně měnit. Podaří se osudný omyl napravit? (Magic Box)
Thriller, který byl místy dost otravný, a ještě ke všemu docela na hlavu padlý. Robert De Niro a Greg Kinnear, bezesporu dobří herci, zde bohužel neměli co hrát, a hlavní dětský hrdina byl natolik nesympatický, protože ten kluk prostě hrát neuměl, že jsem měl snad jediné přání, a to, aby byl jako nezdařený pokus zlikvidován. ()
Pochybuji, že by tvůci měli ponětí, jaký příběh vlastně točí. Neustále tápou a nakonec tam prostě "něco" je, stejně jako tam mohlo být sto jiných variant (DVD toto mé podezření potvrzuje, má 4 alternativní konce). Atmosféra kulhá a De Niro prakticky nemá co předvést. Nejzajímavější tak zůstává Kinnear, ale ani on nedokáže tuhle matlákovinu posunout do hranice nadprůměru... ()
Soundtrack Brian Tyler: 1. Main Titles [3:35] ,2. Adam [1:16] ,3. Zachary [3:49] ,4. Birth [1:48] ,5. Regression [1:54] ,6. Face Down [1:36] ,7. Contemplation [2:54] ,8. Near Miss [2:19] ,9. Not to Me [1:46] ,10. Damp Woods [4:01] ,11. To Godsend [2:26] ,12. Did I Die? [1:06] ,13. New Home [2:23] ,14. Transfigurations [2:58] ,15. Second Opinion [1:36] ,16. Epiphany [0:56] ,17. Shack in the Woods [2:23] ,18. Photo Discovery [2:23] ,19. First Disturbance [2:12] ,20. Loathing [1:43] ,21. Funeral [1:36] ,22. Crash [2:18] ,23. Draw the Burning Building [3:59] ,24. Curtains [2:08] ,25. Illusion Confusion [2:06] ,26. Comatose [1:32] ,27. Darkroom [1:33] ,28. No Return [1:44] ,29. Completion [1:04] ,30. End Titles [4:20], ()
Jako horor bych to s největší pravděpodobností neoznačil, ale atmosféru to má skutečně tísnivou. Není to špatný film, minimálně jeho první polovina. Po pomyslném přelomu do druhé části to začíná jít koprem. Postavy jednají podivně a celkově se zbytek filmu odvíjí docela (dost) nelogicky, alespoň co se týče očekávaných následků atp. Je to škoda, čekal jsem víc. 60% ()
Velmi nudne slabe a unyle. Jediny z ceho mi bylo obcas neprijemne tak z toho ditete, myslim, ze nezahral zase tak spatne, to se nedalo ovsem rict o jeho filmovych rodici. Nekolikrat jsem se ztracel co se vlastne delo a kam smeruje dejova linka (utopeni chlapce v rece). Ale to bylo pravdeopodbne tim, ze film nedokazal dostatecne upoutat moji pozornost. Jako jednohubka by se zkouknout,ale pokud bych nevidel tak bych vlastne o nic neprisel. Strasna nuda. ()