Reklama

Reklama

Zpřítomnělí

(seriál)
Trailer 2
Norsko, (2019–2022), 9 h 12 min (Minutáž: 45–51 min)

Režie:

Jens Lien

Hrají:

Nicolai Cleve Broch, Krista Kosonen, Ágústa Eva Erlendsdóttir, Jóhannes Haukur Jóhannesson, Veslemøy Mørkrid, Eili Harboe, Stig Henrik Hoff (více)
(další profese)

Série(2) / Epizody(12)

Obsahy(1)

V oceánu se nevysvětlitelně začnou objevovat lidé z minulosti. O pár let později se detektiv Lars Haaland spojí s Alfhildr Enginnsdottirovou, první policistkou vikingského původu, aby společně vyřešili případ vraždy v Oslu. (HBO Europe)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (97)

Gurtha 

všechny recenze uživatele

Buď budete hledat nelogičnosti nebo si prostě užijete všechny ty maličkosti, které vychází z jednoduchého a přitom jedinečného nápadu zpřítomnit v 21. století osoby z let minulých. Ač to celé pohromadě drží detektivní pátrání a interakce hlavních postav, jako hlavní prvek považuji satiru společnosti. „Je mi líto, ale vraždy svatých nejsou slučitelný s hodnotami Foodie‘s.“ PS: zkuste originální znění, po čase budete překvapeni, jak pěkně umíte norsky :). ()

Marze 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Je to taková směs žánrů a společenský komentář. Zápletka se týká současné migrační krize a ideologie multikulturalismu. na světě se objevuji lidé z nejrůznějších historických období a to od doby kamenné do současnosti. Jsou tzv. „časoví migranti“. Mají jinou kulturu a způsoby myšlení a tak se s obyvateli měst dostávají do sporů a ti pak mají xenofobní nálady jako nyní proti ekonomickým migrantům z třetího světa. V parku číhají na drobné živočichy pralidé, na procházky chodí bojovní vikingové. Na silnicích jezdí šlechta v kočárech. Žánrově to je policejní drama, protože někdo unáší a vraždí čerstvě zpřítomnělé lidi z minulosti. Vyšetřovateli jsou cynický detektiv a vyšetřovatelka bývalá štítonoška z 11. století Alfhildr. Kromě zločinu řeší také své pracovní a osobní problémy a vztah k sobě navzájem. Svět seriálu se všude vyznačuje zvláštnostmi. Postavy mají multikulturní problémy. Kolegové nevěří nové vyšetřovatelce. Kamenem hází skvěle , ale má podivný vztah k tělesnosti. ()

Reklama

keoma26 

všechny recenze uživatele

S velkou lehkosti a gracii natocena smeska (cerny) komedie, krimi, sci-fi, socialniho dramatu, thrilleru a buhvi ceho jeste. Tim, ze tvurci tak sikovne cestuji a preskakuji mezi jednotlivymi zanry, dokazujou skoro zazrak: zakladni premisa celyho serialu - cestovani casem- se vam zda po par prvnich dilech tou nejprirozenejsi veci na svete. Do vsech obcas az rozkosnych detailu jsou domyslene chovani i realie, ktere vychazeji ze stretu vsech tech historickych kultur na jednom miste a jejich vzajemneho szivani se. Vsude prosakuje (sebe)ironie komentujici stereotypy dnesni a minule doby, nebo spis toho, jak my sami sebe a svou vlastni minulost vnimame... ()

zberatel 

všechny recenze uživatele

Tak severania sa pustili do niečoho nového, čo ešte nikdy predtým neskúšali. Aspoň nie som si toho vedomý. Prvá séria mala pomalý rozbeh, ale predstavila nám zaujímavy koncept a predložila plno otázok. Druhá k tomu pridala aj to, na čo som sa tešil už od prvého dielu a zakončila GENIÁLNYM MIND-BLOWING/CLIFFHANGEROM... ()

bobstock 

všechny recenze uživatele

Skvělý nápad jak jinak od seveřanů s povzbuzením neslavnější vikingské kultury. Pěkně zvolené hlavní postavy vyšetřovatele smaženky a urostlé válečnice s mechem mezi nohama. Nevím jak hodně tvůrci tušili problematiku jejich nápadu, který útočí na základní způsoby integrace cizinců, ale i v tomto případě lidí z jejich koutu světa si nemyslím, že by po pár letech pravěký člověk ovládal v klidu wifi na svém chytrém telefonu a vikingové chodili na technopárty v Oslu. Vše je ale slušně zakamuflované v občasném vtípku, kterých se tu nabízí velmi mnoho. Pokračování bych samozřejmě uvítal pro tu zajímavost. 75% ()

Galerie (87)

Zajímavosti (5)

  • V epizodě je možné několikrát vidět auto značky Škoda. (Cheeter)
  • Finská herečka Krista Kosonen (Alfhildr Enginnsdottir) vůbec neumí norsky. Starou norštinu, kterou její postava mluví, se naučila jen kvůli roli. (Milan25)
  • V čase 18:01 je na tiskové konferenci na stole mikrofon České televize. (stani)

Reklama

Reklama