Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Je lepší být úspěšnou herečkou než neúspěšným hercem... Dnes už klasická převleková komedie Tootsie (1982) vychází z osvědčené premisy. Nezaměstnaný herec Michael Dorsey těžce shání i drobné role, a proto se rozhodne prorazit v ženském převleku. Dostane hlavní úlohu v populárním televizním seriálu, má úspěch, ale problémy „rozdvojené osobnosti“ ho dostávají do často neřešitelných situací. Tootsie stojí a padá s přesvědčivostí masky a hereckého výkonu Dustina Hoffmana. Známý americký herec tady dostal „nejlepší ženskou roli roku“, jak se výstižně vyjádřil jeden anglický recenzent v dobové kritice, a podává v ní obdivuhodný výkon. Tootsie je sice především špičkovým zábavným dílem, ale poskytuje i řadu velmi trefných postřehů z newyorského uměleckého světa a s nečekanou hloubkou se dotýká vztahů mezi pohlavími a mezi lidmi vůbec. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (342)

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

Nikdy mne moc nebavilo, když se chlap oholil, nalíčil, nafouknul si hrudník, navlékl si ženské šaty a pisklavým hláskem se začal dožadovat mého smíchu. Jedna je výjimka však existuje a tou je Michael alias Dorothy, kterého však ke změně pohlaví vedla nezaměstnanost a to já plně respektuji. Navíc je to skvělá zábava, Dorothy je neřízená střela a nejeden z jejích nahrávačů na hlášky by si patrně zasloužil svůj vlastní film. Zejména na ten se spolubydlícím Jeffem bych se určitě mrknul. ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Stát se to mně, tak bych ho odhalil během pěti minut. Nestačí si jen vzít paruku a šminky. Už jen ty evidentně mužské rysy, co měl Hoffman. Opravdu vzhledově hodně nepovedená ženská. Film se mně nelíbil. Měl hrozně hlemýždí rozjezd, a když už se pak Hoffman převlékl za ženskou, tak to bylo utrpení pozorovat jeho kreaci jakési otřesné mužatky s pisklavým hlasem. Kladně hodnotím nápad a Billa Murraye. Počet zasmání: 0. 40% ()

Reklama

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $21miliónovTržby USA $177,200,000Tržby Celosvetovo $210,100,000║ Dustin Hoffman je fakt klasik, prvá polovica filmu je trošku vlažná, alebo lepšie povedané taká rozbehová ale v druhej to už pekne odsýpa a bohato zabáva. /80%/ ()

svik 

všechny recenze uživatele

Ho Ho Ho Dustin je veliký herec, ale tohle je moc. Mě se film absolutně nezamlouval. Americká zbrklost ve střeštěných nápadech mě pomalu ani nenechala film dokoukat. Přišlo mi to nudné a blbé. Kdyby Huffman ve filmu nezneužil postavení toho, že je žena nevím čemu bych se smál. Tady je lepší. ()

RHK 

všechny recenze uživatele

Jeden ze 100 největších filmů všech dob časopisu Entertainment Weekly. Jeden z 500 největších filmů všech dob časopisu Empire. Jedna ze 140 nejlepších komedií - 140 Greatest Comedy Movies http://www.csfd.cz/uzivatel/136528-rhk/. Kdo by odolal hereckému koncertu Dustina Hoffmanna v roli Michaela / Dorothy, jeho spolubydlícího Billa Murraye, krásné Jessicy Langeové a kamarádky a smolařky Teri Garrové? Jedna z nejlepších komedií všech dob v bezchybné režii Sydneyho Pollacka! Trailer: http://www.youtube.com/watch?v=FlXE1Yq0AnQ ()

Galerie (60)

Zajímavosti (19)

  • Pracovní název filmu je „Would I Lie to You?“, tedy stejný jako divadelní hra, podle níž byl film natočen. (raininface)
  • Dustin Hoffman se v dámském kostýmu vypravil na třídní schůzky svých dětí jako jejich tetička - nikdo ho nepoznal. (Sonnery)

Reklama

Reklama