Reklama

Reklama

V zajetí

Trailer 2

Mateřské lásce se nedá uniknout. Z bezpečného přístavu lásky se ale někdy může stát smrtící hrozba, mladá dívka Chloe o tom ví své. Je na vozíku a vyrůstá o samotě v úplné izolaci jen se svou milující maminkou. Jejich vztah a život se můžou zdát zvláštní, možná až zneklidňující, nikdo ale nemůže upřít mámě nekonečnou snahu chránit svou dceru, starat se o ni do roztrhání těla a pro její vlastní dobro ji mít stále pod dohledem. Chloe má řadu zdravotních problémů, potřebuje péči a s oddanou mámou tvoří sehranou dvojici. Když se v sedmnácti chystá na vysokou, začne objevovat tajemství, která jsou stále děsivější. Místo odpovědí na otázky se od mámy dočká jen dalších omezení. Chloe je připoutána ke svému vozíku, z ocelově pevného mateřského objetí musí ale za každou cenu utéct. Odpovědi jsou totiž strašnější, než si dovedla představit. (Bontonfilm)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (230)

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Když jsem někdy v první polovině roku viděl hezky sestříhaný trailer na nový film RUN, jehož děj sice působil povědomě a předvídatelně, ale byl pod ním podepsaný Aneesh Chaganty, rejža výborného a překvapivého Pátrání, věřil jsem a říkal jsem si: "Jo, on si tam určitě vymyslel nějakej šokující zvrat a bude to pecka, stejně jako jeho prvotina". No, a ono houby. Run je sice dobře natočený, takže dokáže napnout, dobře zahraný, takže dokáže vzbudit zájem o hlavní hrdinku, dobře napsaný, takže nad konáním postav divák nemusí zoufale kroutit hlavou, ale k čemu to všechno je, když se to všechno ubírá přesně tím směrem, který asi každý odtuší po přečtení sysnopse / zhlédnutí traileru. Hodnotit se musí palcem nahoru, protože je tu všechno tak nějak správně na svém místě. Ale to je tak všechno, a v tomto konkrétním případě - a vzhledem k celkové sumě talentu na placu - je to málo. ()

Jaro.Krafcik 

všechny recenze uživatele

Takmer to isté ako pátranie od toho istého režiséra, neprekročil svoj tieň. Miestami ma to nebavilo a fakt chýbalo väčšie napätie. Ak by aj boli otvorené kinosály, asi by sme na toto nešli a pochybujem že sa tento rok nájde ešte nejaký dobrý film. A či sa kiná vôbec otvoria. Inak celkom dôstojný thriller, horor určite nie. Hlavná herečka sa mi viac páčila v Ratchedovej. 3* ()

Reklama

Trevor 

všechny recenze uživatele

Stačí keď Sarah Paulsson nehrá pod taktovkou Ryana murphyho a hneď je z nej sympatickejšia žena. Aj keď práve v tomto príbehu by sa o tom dalo polemizovať, ale svoju dominanciu tu zvláda veľmi dobre a rovnako dobrý je aj herecký výkon Chloe. Predsa len chýba tomu trošku viac napätia, v každom prípade ide o jeden z tých lepších filmov natočených v poslednom čase. ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Naštěstí jsem netušil, že existuje český název pro Run, takže bych přišel i o těch prvních 20 minut, kdy divák přeci jen má alespoň šanci pochybovat o tom, že dívka žije vlastně v zajetí a třeba to s ní myslí její Mamá dobře. Na filmu se mě i přesto líbí, že se jedná o takový ten průměrný napínavý thriller, že je krátký, svižný a nebýt hloupého nemocničního finále, klidně bych své hodnocení o kousek pozvedl. V poslední době podobných filmů sice lítá éterem čím dál více, takže by snad leckdo mohl nabýt dojmu, že svět je plný vyšinutých věznitelů, když se to ovšem umí správně udělat, je to docela zábava. 60% ()

Damarus 

všechny recenze uživatele

Škoda, že to v průběhu nehází tolik udiček jako třeba rejžova prvotina, ale i tak se jedná o dobrou podívanou. Obzvlášť cenim to, že hlavní postava dělá logický a chytrý rozhodnutí, což se u takovejchhle filmů zas tak často nevidí. Sice jsem chtěl dát tři hvězdy, páč mě konec tikterak neuchvátil, ale za výkon Kiery Allen a za pár výbornejch napínavejch scén, jsem tu čtvrtou přece jen vyškrábal.. ()

Galerie (38)

Zajímavosti (16)

  • Psychologická porucha, s ktorou by bola Diane (Sarah Paulson) diagnostikovaná, sa nazýva Fiktívna porucha uložená inému (FDIA), historicky známa ako Munchausenov syndróm v zastúpení (MSbP). (Arsenal83)
  • Když je Chloe (Kiera Allen) venku na filmu se svou matkou, jeden z obchodů se jmenuje „Carry“, což je odkaz na slavný román Stephena Kinga „Carrie“. (LUKICKK)
  • Název filmu se objeví až během závěrečných titulků. (noelcoward73)

Reklama

Reklama