Reklama

Reklama

V zajetí

Trailer 1

Mateřské lásce se nedá uniknout. Z bezpečného přístavu lásky se ale někdy může stát smrtící hrozba, mladá dívka Chloe o tom ví své. Je na vozíku a vyrůstá o samotě v úplné izolaci jen se svou milující maminkou. Jejich vztah a život se můžou zdát zvláštní, možná až zneklidňující, nikdo ale nemůže upřít mámě nekonečnou snahu chránit svou dceru, starat se o ni do roztrhání těla a pro její vlastní dobro ji mít stále pod dohledem. Chloe má řadu zdravotních problémů, potřebuje péči a s oddanou mámou tvoří sehranou dvojici. Když se v sedmnácti chystá na vysokou, začne objevovat tajemství, která jsou stále děsivější. Místo odpovědí na otázky se od mámy dočká jen dalších omezení. Chloe je připoutána ke svému vozíku, z ocelově pevného mateřského objetí musí ale za každou cenu utéct. Odpovědi jsou totiž strašnější, než si dovedla představit. (Bontonfilm)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (231)

Damarus 

všechny recenze uživatele

Škoda, že to v průběhu nehází tolik udiček jako třeba rejžova prvotina, ale i tak se jedná o dobrou podívanou. Obzvlášť cenim to, že hlavní postava dělá logický a chytrý rozhodnutí, což se u takovejchhle filmů zas tak často nevidí. Sice jsem chtěl dát tři hvězdy, páč mě konec tikterak neuchvátil, ale za výkon Kiery Allen a za pár výbornejch napínavejch scén, jsem tu čtvrtou přece jen vyškrábal.. ()

David.Darco 

všechny recenze uživatele

Mám dojem že niekto neustrážil scenáristu, ktorému sa páčil Invisible man a Misery. Run má jednu zásadnú chybu. Nemá atmosféru, alebo inak "postrádá* mysteriózny nádych. Ten problém pramení v nešťastne zvolenom uvoľňovaní informácií. Kde vás na začiatku poteší, že film začína hneď a vy nemusíte v podstate moc dlho čakať, prepracuje sa od náznakov k faktom príliš rýchlo a vyplytvá tak všetky esá už v polovici stopáže. Tých "disturbing" scén tam je tým pádom žalostne málo. Predpokladám, že scenárista sa pozrel na svoju predlohu a zistil, že to čo napísal nestačí na celovečerný film a tak sa dámy a páni namiesto dôsledne budovanej a konzistentnej atmosféry dostávame k tuctovému a úplne zbytočnému zvratu. Ten bol pre mňa míľnikom, kedy ma prestal film zaujímať, postavy vo mne prestali vzbudzovať akékoľvek sympatie či odpor a v podstate to išlo už celé viac-menej do kopru až po úsmevný, no opäť absolútne tuctový záver ako z každého tretieho thrilleru. Škoda. Malo to potenciál a malo to ambíciu vrámci filmov s podobnou zápletkou rozobrať tému rodičovstva, práv a ochrany detí a tak podobne. Ale je to len napolifunkčnýpolotovar. Keď chcete vidieť fakt dobrý film tohoto rázu, pustite si Misery keď napadne sneh, alebo bude vonku fujavica. 3tiu hviezdičku dávam najmä z úcty k mladej herečke, ktorá je vážne ochrnutá a teda jej prekonávanie samej seba je na celom filme zrejme najpôsobivejšie. 2,5* P.S. Chaganty je omnoho schopnejší režisér, ako scenárista. Viď. Searching (forma víťazí nad obsahom) a tak isto aj tu. ()

Reklama

lykan9 

všechny recenze uživatele

V zajetí je velmi působivým thrillerem, který bych jinak hodnotil slušnými třemi hvězdami. Témat člověka posednutým jiným člověkem vzniklo už mnoho a scénář tohoto nijak nevybočuje z řady. Něco navíc však tento film má, a to je obsazení. Jak Sarah Paulson, tak Kiera Allen jsou skvělé a povyšují celek o příčku výše. Zejména moje oblíbenkyně Sarah byla opět úžasná. Když k tomu přičtu velmi kvalitně pozvolné dávkování napětí a pár scén, které mi určitě aspoň na chvíli utkví v paměti (část s internetem a závěr mezi ně patří), tak se tento thriller řadí mezi to lepší, co tento žánr poskytuje. ()

mzss1 

všechny recenze uživatele

(62%) Docela obstojná jednohubka, která neoslní, ničím víc nepřekvapí, ale ani neurazí a po 2/3 filmu neunudí. Úvod mi přišel zdlouhavý, moc mě nebavil, ale poté jsem se už s ústředními postavami dcerou a matkou začal víc zžívat. Hororově pojaté to není, ale jako chvílemi napínavý film to působí slušně. Sarah Paulson a Kiera Allen to zahráli dobře. Jen to bylo takové moc předvídatelné a ve finále trochu nedotažené a urychlené, ale co už. Sem tam byla depresivní atmosféra, a to především s úhlu pohledu té dcery. Prostřední cca část snímku byla dost napínavá, to jak se dcera s obtížemi dostávala z domu …. Hudba, tak nějak normální, místy moc akční. Víc se z toho asi vyždímat nemohlo, koukatelný nadprůměr. ()

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Velmi dobře zahraný malý komorní thriller, kde o napětí rozhodně není nouze. Divák je vhozen do chvíle, kdy se hroutí jeden do té doby evidentně dokonalý vztah mezi matkou a postiženou dcerou Diagnóza by tu byla příliš velkým spoilerem, a tak si onu definici nechávám pro sebe. Rozřešení záhady na mě juklo sice o chlup dřív , ale zase všechny nuance jsem neodhalil a macgyverovské  kousky chytré horákyně , tedy dcerky Chloe, mě celou dobu výborně bavily. Matinka v podání Sarah Paulson pak byla nadmíru přesvědčivá  a drobnost v podobě  snad až příliš efektivního závěru mne nijak výrazně nenaštvala. Naopak poslední potměšilá tečka za vydařeným duelem potěšila, zlomyslnosti já prostě rád. V krabičce zůstaly čtyři zelenobílé kapsle... ()

Galerie (38)

Zajímavosti (16)

  • Lék Trigoxin, se kterým se ve filmu setkáváme, ve skutečnosti neexistuje. Avšak stejné účinky, které má mít tento medikament, má lék s názvem Digoxin. (Kejf.)
  • Telefonní automat uvádějící jako příklad uvedení lokace městečko „Derry, Maine“ je odkazem na román a film To (2017) autora Stephena Kinga, kde se příběh vraždícího klauna Pennywise odehrává. (MatyM)

Reklama

Reklama