Reklama

Reklama

Série(2) / Epizody(16)

Obsahy(1)

Jim Hacker už sedí v premiérském křesle celé tři dny - a zatím si vede skvěle. Tedy alespoň on sám o tom nemá nejmenších pochyb. Pravda trochu mu vadí, že se asi napříště bude muset obejít bez obědů, neboť v Downing Street se nevaří. Ale tato drobná nepříjemnost je bohatě vyvážena radostným očekáváním nadšených reakcí veřejnosti, jichž se mu nepochybně dostane, až ji seznámí se svým geniálně prostým "Velkým plánem", jímž jediným politickým tahem vyřeší problém obrany, školství i nezaměstnanosti... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (268)

kkarx 

všechny recenze uživatele

Pokračování Jistě, pane ministře není tolik vtipné jako původní seriál a rozhovory Hackera s Humphrym mají pořád stejné vyústění. Ale to nevadí, protože to je pořád výborně udělané. Postupem času mi přišlo až děsivé, jak se ustrašený, ale v jádru dobrácký Hacker stává stejně manipulativním amorálním šmejdem jako je Humphry. Nakonec přišel o všechny svoje morální hodnoty a zůstala jen chuť po moci (či si udržet místo) skrze popularitu. Tohle už nebyla hra kočky s myší, ale hra dvou koček, i když ta která byla ve státní správě mnohem déle měla přirozeně většinou navrch. Občas mi bylo líto Bernarda, ten si jako jediný z hlavní trojky zanechal svědomí, snažil se svoji práci dělat poctivě jak jen mohl a často na to málem sám doplatil. ()

Tosim 

všechny recenze uživatele

NANEŠTĚSTÍ AČKOLI TA ODPOVĚĎ VSKUTKU BYLA JASNÁ, PROSTÁ A PŘÍMÁ, PŘESTO NASTANE JISTÁ POTÍŽ, MÁME-LI JÍ POPRÁVU PŘISOUDIT ČTVRTÝ Z PŘÍDOMKŮ, KTERÉ JSTE TEĎ UVEDL. JEŽTO PŘESNÁ KORELACE MEZI INFORMACÍ, KTEROU JSTE TAM V PARLAMENTU PRONESL A FAKTY, NAKOLIK MOHOU BÝT IDENTIFIKOVÁNA A DEMONSTROVÁNA JE POHŘÍCHU TAKOVÁ, ŽE PŮSOBÍ GNOZEOLOGICKÉ PROBLÉMY A TO V TOM SMĚRU, JEŽ VELMI ZATÍŽÍ LOGICKÉ A SÉMANTICKÉ ZDROJE ANGLICKÉHO JAZYKA BŘEMENEM MNOHEM TĚŽŠÍM, NEŽ MOHOU PODLE ROZUMNÝCH OČEKÁVÁNÍCH UNÉST... ()

Reklama

GordonCZ 

všechny recenze uživatele

I když o několik let starší a už v kanceláři předsedy vlády, jsou pořád všichni tři hlavní hrdinové ve skvělé formě. Sir Humphrey se stále snaží svou "kreativní netečností" zajistit přetrvání toho, co udělalo Británii Británií, Jim Hacker i přes získané politické zkušenosti stále nedokáže prosadit svůj Velký plán a Bernard? Opět blábolí. Koneckonců, je to jeho práce... Zkrátka opět perla mezi sitcomy, kterou už třeba jen kvůli epizodě Klíč rozhodně stojí za to vidět. ()

boshke 

všechny recenze uživatele

"Zvládnul" jsem to až na druhý pokus. Na ten první jsem odpadl někde v půlce druhé série. Asi jsem tehdá ještě nebyl připraven na dokonalou esenci britského humoru. A jakkoli jsem jeho velkým fanouškem, dokážu pochopit, že to na někoho může být až příliš. Nejkouzelnější je vždy, když si Jim postaví hlavu a prosadí si "cosi", protože on je přeci ministr a on o věcech rozhoduje... jen aby nakonec byl donucen souhlasit s Humpym, který ho do této pozice vždy velice obratně vmanévruje... 100% (1.-3. série - 100%) ()

gabin(a) 

všechny recenze uživatele

Tohle i Jistě, pane ministře by měli pouštět před našimi současnými zprávami, aby bylo ještě lépe vidět, že to, co si v Anglii vymysleli v 70. a 80. letech jako komedii, aplikují naši politici v praxi, a to napříč politickým spektrem:-( Aktualizace 19/6/2012: Tak to, co se u nás ve skutečnosti děje, by scénáristi ani politici v Anglii teda nevymysleli ani pod drogama! ()

Galerie (2)

Zajímavosti (8)

  • Každý díl končí slovy: "Ano, pane premiére." (ČSFD)
  • Premiérka Margaret Thatcherová (v té době úřadující) byla velkým fanouškem tohoto seriálu. (ČSFD)

Reklama

Reklama