Reklama

Reklama

Série(2) / Epizody(16)

Obsahy(1)

Jim Hacker už sedí v premiérském křesle celé tři dny - a zatím si vede skvěle. Tedy alespoň on sám o tom nemá nejmenších pochyb. Pravda trochu mu vadí, že se asi napříště bude muset obejít bez obědů, neboť v Downing Street se nevaří. Ale tato drobná nepříjemnost je bohatě vyvážena radostným očekáváním nadšených reakcí veřejnosti, jichž se mu nepochybně dostane, až ji seznámí se svým geniálně prostým "Velkým plánem", jímž jediným politickým tahem vyřeší problém obrany, školství i nezaměstnanosti... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (267)

Kryton 

všechny recenze uživatele

No tak todle je u mě to slabší z UK. Za prvé to není příval hlášek a situací jako trpaslík nebo černá zmije. Za jeden díl se objeví maximálně dvě nebo tři vtipné vteřiny. Zato se spíše jedná o mírnou satiru a o pohled na politiku jako takovou. A pokud toto brát za skutečnou komedii pak je náš parlament jeden velký cirkus plný skvělých komiků a klaunů. ()

erased 

všechny recenze uživatele

Přes těžké začátky v premiérském křesle se Jim Hacker nečekaně vytáhne. Většinu času sice běží na stejné (rozuměj stejně geniální) vlně, jako na pozici ministra administrativy, ale konečně se víc objevují i radostné momenty, kdy tak nebo onak vydrbe se svým oblíbeným loajálním poradcem. Na Čísle 10 to tak celkově funguje ještě o kus líp, než dřív. Nebo hůř. A to tak, že nefunguje. ()

Reklama

BoPo 

všechny recenze uživatele

Britskí poslanci zvolili tento seriál za svoj najobľúbenejší. Avšak ihneď si uvedomili, že toto rozhodnutie je pomerne odvážne. Nasledovalo teda vyhlásenie, že seriál je síce veľmi populárny, ale v závislosti na stále sa meniacej situácii v TV svete sa musia prikloniť k tomu, že obľúbenosť je vec nemerateľná, a teda akékoľvek uvažovanie týmto smerom by bolo len zbytočnou špekuláciou, ktorej výsledkom by nebolo nič iné, než len vyjadrenie názoru konkrétnej skupiny. ()

Martinvon 

všechny recenze uživatele

I přes kongeniální český dabing se vyplatí trochu pohnout s angličtinou a dát si seriál v originále. Přesto, že žánrově jde o sitcom, klidně bych zařadil celý počin mezi hrané dokumenty. Brání tomu snad jen to, že jednotlivé politické tahy a postavy nejsou podloženy reálnými jmény (určitě by to nebylo zas tak těžké) a zůstávají v rovině narážek. I mrazivé narážky na politiku "železné lady" Margaret Thatcher lze dešifrovat jen se znalostí dobového kontextu. Přesto mě mrzí, že Angličané (zatím všichni, které jsem potkal) v tom žádnou dokumentární hodnotu nevidí. Díky za herecký koncert Nigela Hawthorna v roli sira Humphreyho. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

"Myslím, že v tomhle stadiu do toho pravdu nemusíme zatahovat." Jistě, pane premiére. Pravda, upřímnost a čest jsou hodnoty, které si žádný odpovědný politik zastrašovaný byrokraty ze Státní správy nemůže dovolit. A pokorný úředník sir Humphrey je absolutní jednička v zastrašování cizími slovy, vymýšlení demagogických argumentů i podrážení premiérových nohou. Já se přitom skvěle bavím a v tu chvíli mi snad ani nevadí, že tohle je poměrně věrný obraz politiky. Lhát se prostému lidu zkrátka musí, na tom se shodnou milióny úředníků Státní správy a premiér Hacker se pod toto tvrzení nakonec jistě rád podepíše. ()

Galerie (2)

Zajímavosti (8)

  • Premiérka Margaret Thatcherová (v té době úřadující) byla velkým fanouškem tohoto seriálu. (ČSFD)
  • Každý díl končí slovy: "Ano, pane premiére." (ČSFD)

Reklama

Reklama