Reklama

Reklama

Kreslený příběh na motivy známého fantasy románu J. R. R. Tolkiena. (oficiální text distributora)

Recenze (76)

Karlas 

všechny recenze uživatele

Báječné zpracování mého srdcového příběhu s krásnými písněmi, které určitě neruší toto nádherné dobrodružství. Musím se trochu pousmát, že je věrnější a střízlivější než Peterův výpravný, avšak rozpustilý epos. Trochu škoda, že film postrádá některé dějové scény. Spolu s Pánem prstenů (1978) jde o další neznámé, ale zajímavé dílko z Tolkienovy tvorby. ()

ledzepfan 

všechny recenze uživatele

Zcela jasně jeden z inspiračních zdrojů pro Jacksonův velkofilm. Přes všechnu zkratkovitost, k tomu paradoxní zdlouhavost a občasnou nezvládnutost tohoto animovaného kousku, musím ale bohužel konstatovat, že toho měl Peter obšlehnout trochu více. Možná by pak jeho film nevypadal tak divně a udržel by si charakter lehké pohádky. ()

Reklama

NDroo 

všechny recenze uživatele

Na jednu stranu jsem rád shlédl zpracování Tolkienova díla, a docela jsem se i bavil, ovšem šlo by to udělat i mnohem lépe...autorům, zdá se mi, chyběla dostatečná fantazie při animování postav, oblud i míst. Také zředění děje na mě působilo dost chaoticky až téměř nepochopitelně. Ovšem i tak má tento snímek své kouzlo... ()

Galadriel 

všechny recenze uživatele

Animace postav je příšerná, oblud jakbysmet. Zarostlý fosforeskující Elrond, lesní elfové jsou zelení skřeti a Šmak má pivní panděro. Písničky ála "labour songs" odněkud z Mississipppi mixlé s country taky k fantasy zrovna moc nesedí, zvlášť když je zpívají i elfové v Roklince. Navíc děj je značně okleštěný a to, co zbylo cituje naprosto otrocky knihu, bohužel jen zvukem a ne obrazem. Jak píše monolog - moc keců a žádná akce. Jediným kladem snad může být animace prostředí, která víc než silně těží z obrázků samotného Tolkiena, ale protože jsem na ně zvyklá, líbí se mi a přesně odpovídají popisům v knížce, tak se na ně docela dobře dívalo a bavila jsem se tím, že jsem to srovnávala s notoricky známými ilustracemi z knihy. ()

Shakers 

všechny recenze uživatele

Dej asi netreba objasňovať, pretože ho pozná asi každý, takže čím by som sa zaoberal. Animácia je fajn, no u niektorých postav mohla byť lepšia a tiež nemuseli vypustiť niektoré zaujímavé časti (77 min na tak dobrú knihu je málo), postavy sú sympatické, hudba je fajn a celé je to vlastne pre malé deti, no niekedy to zabaví aj dospelých :-) 70% - 3* ()

Galerie (15)

Zajímavosti (3)

  • V 60. letech připravoval animovanou verzi Hobbita Jiří Trnka, k realizaci však nedošlo (Přemek)

Reklama

Reklama