Reklama

Reklama

Armáda temnot

  • USA Army of Darkness (více)
Trailer

Přichází doba velkého zla. Vyděšení poddaní se skrývají za hradbami zámku. Stateční rytíři se chystají k nerovnému boji s nemrtvými. Armáda temnot se připravuje k útoku. Na poslední chvíli se ale objevuje spasitel. Muž z jiné země, z jiné doby, který s sebou přináší své zázračné zbraně - brokovnici a motorovou pilu! Nenechte si ujít "Armádu temnot" - poslední díl slavné trilogie Sama Raimiho "Evil Dead". Horor, při kterém budete současně umírat hrůzou i smíchy. (Falcon Home Video)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (645)

MISSha 

všechny recenze uživatele

Sama sobě se divím, ale mě se to (překvapivě) líbilo- líbil se mi arogantní Bruce Campbell, který házel jednu hlášku za druhou, nabušená hudba a hlavně tak-trochu Monty Pythonovský vtip a ironie. Z celé trilogie jsem viděla pouze jedničku, která šla úplně mimo mě,na dvojku jsem se poté ani radši nepodívala a teď přijde tohle... Opravdu takové překvápko jsem nečekala, 75% sedí přesně :) ()

Madsbender 

všechny recenze uživatele

Je drsný tak, že pred ním drátenka berie nohy na plecia. Terminátora poľahky strčí do vrecka. Nedostatok rozumu vynahrádza charizmou a neopakovateľným šarmom. Zoznámte sa, Bruce Campbell vo finálnom súboji s ultimátnym zlom! Riešiť u záverečného dielu kultovej trilógie Sama Raimiho Evil Dead otázku scenára, či dokonca dialógov, je ešte viac mimo než u predchádzajúcich dielov. Armáda temnôt si uchováva základy Raimiho krvavého hororu, no vsádza najmä na pestrú čiernohumornú komiku a všemožné výrazy a grimasy, ktorými Bruce vo svojej geniálnej dvoroli disponuje. A to je jedine dobre, lebo to z nej činí jednu z najzábavnejších komédií ranných 90.-tiek - ak sa dobre poznáte s Raimiho úchylným šialeným humorom, dobre viete, o čom hovorím. Imperiálny pochod armády kostlivcov mi nevdojak z neznámych príčin v mysli nastavil analógiu s výpravou Kurosawových vojnových filmov - a to je pochvala. Je skvelé vidieť, že Raimi zhola kašle na najnovšie efekty a počítačovú animáciu, a 90% všemožných monštier a podobne sú skvostné, ručne robené masky. No a tým som si odbil svoju svätú povinnosť fanúšika, povýšil Armádu temnôt z jednoliateho guilty pleasure na niečo viac a zostávajú mi len dve otázky: 1. Prečo je tretí diel neoficiálnym členom série? a 2. Prečo je tak hanebne nedocenený? 100% ()

Reklama

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $11miliónovTržby USA $11,502,976Tržby Celosvetovo $21,500,000║ __Sam Raimi je génius pokiaľ do filmu vnesie aj určitú ľahkosť, lebo keď sa chce tváriť moc vážne tak to mu až tak vyprávanie príbehu nejde, ale tu si to užíva ako sa len dá a do deju vtesnáva asi všetky blbosti čo ho na pľace filmu napadali a k tomu hlavného hrdinu Asha dáva do rôznorodých situácii aby nuda nebola a mali sme stále na čo pozerať so zámerom maximálne sa zabávať. Súboj na hrade proti armáde temnôt v mnohom pripomína Jacksonové Dve veže či Návrat kráľa , takže je vidieť odkiaľ Jackson bral inšpiráciu pre svoju prstienkovú trilógiu, ohľadne súbojov oháv. "Bžunda ako sa patrí!" /80%/ ()

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Se Samem Raimim je to zvláštní - jeho rané filmy mají status neotřesitelného kultu bez ohledu na to, že se na nich silně podepsal zub času, a kdybych se k Lesnímu duchovi nebo Smrtelnému zlu měl vrátit, asi bych k tomu potřeboval nějakého panáka na povzbuzení, jinak by mi přišly až příliš pitomé, byť se na nich dá už s jistotou poznat, že je natáčel někdo, kdo má na víc. S každým dalším filmem Raimi rostl a každý další jeho film měl slabší ohlas u publika. Armáda temnot není mladším bratříčkem dvou výše zmíněných nízkorozpočtových vyvražďovaček, je to mnohem spíš starší sourozenec Raimiho snímku Stáhni mě do pekla. Hororová komedie, kde si režisér dělá šoufky ze žánrových klišé, hororových rekvizit, namachrovaných hrdinů béčkových slátanin a vlastně i sám ze sebe. Dá se tomu vytknout 100 a 1 výhrada, ale je to natočené s takovým nadhledem a už celkem vyhraněným režijním stylem, že nad těmi nedostatky velkoryse mávnu rukou. Je to zábavné, nenáročné, ale nikoliv blbé, a je to podle mě první kousek v jeho filmografii, který snese přísnější měřítka. Bruce Campbell se svými hláškami, ksichtíky a příslovečnou drzostí vás jednoduše dostane a rázem Raimimu odpustíte, že schází pořádný scénář a potřebovalo by to ze všech stran dopilovat. Celkový dojem: 60 %. ()

Jezinka.Jezinka 

všechny recenze uživatele

Přes doporučení jedinců, kteří mě znají a jejichž náhled na to, co by se mi mohlo líbit, je založený na zkušenosti, bylo pro mě sledování Armády temnot především cvičením krční páteře, jak jsem hodinu a půl nevěřícně kroutila hlavou. Párkrát mi škubly koutky v náznaku úsměvu, častěji ve výrazu nevěřícného šklebu. Je jasné, kde se Rowla inspirovala ke kousavé učebnici, je jasné, kde se vzal mustr na zuby Středozemské skřetí armády. V dětství jsem se svou sestrou strávila mnoho šťastných hodin při hře s lebkou a na hřbitově při hře na schovávanou ve starých hrobkách, kostlivci mě tedy vyloženě potěšili. Smutné je jenom to, že i armádu kostlivců jsme viděli už dříve a lépe, a i tady, bezmála o třicet let později, se ptám - jak by tam herdek ta spodní čelist držela? ()

Galerie (375)

Zajímavosti (34)

  • Potom co Ash (Bruce Campbell) vyleze z „díry" se mu zničeho nic objeví zbraň v rukách. (dc125)
  • Hláška „Hail to the king, baby.“ bola použitá v slávnej PC hre Duke Nukem 3D. (Jello Biafra)
  • Ve scéně kdy Ash (Bruce Campbell) vyleze ze studny, vystřelí ze své zbraně 3 náboje bez přebití, přestože je zbraň pouze na 2 náboje. (dc125)

Související novinky

Natočí Raimi a Campbell Armádu temnot 2?

Natočí Raimi a Campbell Armádu temnot 2?

30.10.2013

Už před nějakým časem internetem prosvištěla zpráva, že Sam Raimi a jeho bratr, scenárista Ivan pracují na pokračování ságy Evil Dead. Ta se (když pomineme letošní remake) ve třetí části nazvané… (více)

Raimi chystá Evil Dead 2 a dvojku Armády temnot

Raimi chystá Evil Dead 2 a dvojku Armády temnot

12.03.2013

Řečeno slovníkem Pulp Fiction, Sam Raimi je právě teď „spokojenej parchant“. Omalovánková fantasy Mocný vládce Oz odstartovala skvěle v amerických i světových kinech a za první víkend nastřádala… (více)

Sam Raimi se vrací k hororu

Sam Raimi se vrací k hororu

23.12.2007

Nejzásadnější otázka těchto dní zní: Bude Sam Raimi režírovat Spider-Mana 4, anebo se nechá ukecat, aby se ujal dvoudílného Hobita (Jackson už potvrdil, že hodlá pouze produkovat a dohlížet, aby dva… (více)

Reklama

Reklama