Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Bouřlivá šedesátá léta, sexuální revoluce, studentský život, lékařské prostředí, anglický humor - z těchto ingrediencí se snad ani nedá vyrobit špatný seriál. Zvlášť když na scénáři pracují i ''Monty-Pythoni'' Graham Chapman a John Cleese. A tenhle britský sitcom je doopravdy skvělý. Dobrodružství studentů medicíny natočená na motivy populární románové série Richarda Gordona. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (24)

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Hned první epizoda nastaví laťku možná až příliš vysoko, protože je černohumorná, plná absurdního humoru a přeplněná nezapomenutelnými dialogy (a vzhledem ke scenáristům tohoto dílu je i jasné, proč tomu tak je). Jenže přesně takový Doktor v domě ve zbylých dílech vlastně vůbec není. Což není výtka, protože i tak jde o skvostně zahranou oddechovou typicky britsky suchou dialogovku, ke které nebudu mít sebemenší problém se kdykoli vrátit i navzdory tomu, že je to dosti amatérské (snad v každé epizodě někdo vrazí do kulis až se třesou, je vidět mikrofon v záběru či stín kameramana na stěně za hercem... a nejde o úmysl). Ovšem i tak si říkám, že být více dílů v duchu toho úvodního, tak tu máme nesmrtelnou klasiku jaké není rovno. Ovšem druhá série k tomu nemá daleko; tam už jde o krystalicky čistý, a nutno dodat hodně vtipný, britcom jak vyšitý. ()

LeoH 

všechny recenze uživatele

Jako kluka za totáče mě to bavilo nezřízeně, zvlášť když se dívala celá rodina i s tetou Emou, doktorkou, která se směje ráda a děsivě nahlas. Teď po letech jsem zakoupil a zkoukl první DVD a nejsem sice vysloveně zklamaný, ale opravdu velký suchý anglický nářez je jenom začátek z pera Cleese a Chapmana, pak už je úroveň notně rozkolísaná; některé epizody silné, jiné rozpačité a třeba taková pátá část se skupinkou rádoby směšných hipíků bloudících po nemocnici a okolí je valnou většinu času trapná jak dobová karikatura z Dikobrazu. Vychází mi silnější ***. ()

Reklama

flanker.27 

všechny recenze uživatele

Britský humor až do morku kostí suchý, vyzrálý a v pravou chvíli podávaný. Další z hodnotících a komentářních restů, na který jsem drahně let nevzpomněl, dokud přede mnou nevyvstanul sám o sobě. Přitom je to "pouhých" asi 15 let, co naše česká tévé tento skvost uvedla naposledy a slovní spojení "PÉS-HAF" bylo v rodině přijato za vlastní. ()

Mr.Apache 

všechny recenze uživatele

Tohle byl za totáče jeden z mála důvodů, proč jednou týdně usednout před bednu a pustit si tu naši socialistickou TV. Normálně by to bylo tak za 4 hvězdy, tenkrát by mě ale ani nenapadlo takhle škudlit. [Při sledování horroru Anatomie jsem si vzpomněl, že mám Doktora na videu, ještě od doby co běžel v ČT naposledy. Pustil jsem si pár epizod, a pořád to má grády.] ()

Zazie 

všechny recenze uživatele

Typický anglický humor, navíc ze studentského a zároveň lékařského prostředí, by určitě nezklamal ani teď. Je to už dávno, co jsem tenhle seriál viděla, ale některé scény mi utkvěly v hlavě. Třeba ta, kde se studenti o přestávce v bufetu napájeli moštem (jak se tvrdilo v českém překladu) a pak přišli na přednášku jak zákon káže. Bylo mi divné, jak se mohli po moštu opít. Až po letech mi došlo, že šlo zřejmě o cider, který je mírně alkoholický, v té době jsme to neznali, tak nám to chtěl asi překladatel přiblížit. ()

Zajímavosti (2)

  • Jednomu z autorů scénáře Grahamu Chapmanovi je prostředí lékařského studia velice blízké, neboť sám vystudoval medicínu na universitě v Cambridgi. (Finarfin)

Reklama

Reklama