Reklama

Reklama

Hercule Poirot - Season 6 (1994) (série)


Vánoce Hercula Poirota (S06E01)

(epizoda)
  • Velká Británie Hercule Poirot's Christmas (více)

Obsahy(1)

Zasněžená Anglie oslavuje svátky lidu a míru. Bohatý stařec Simeon Lee si k sobě sezval celou rodinu, mezi hosty jsou i Hercule Poirot a inspektor Japp. Ti zde mají zvláštní poslání: pán domu je požádal, aby bedlivě sledovali vývoj vztahů a událostí, neboť se chystá změnit závěť a některé dědice z ní vyškrtnout. Všichni, koho se to týká, jsou zcela pochopitelně nervózní - jde totiž o výtěžek z jihoafrických diamantových nalezišť. Než však pan Lee stačí provést zamýšlený právní úkon, ozve se z jeho pokoje zoufalý výkřik, a když se ostatním podaří vylomit dveře, je už pozdě. Stařec je mrtev, v místnosti panuje neuvěřitelný chaos a z trezoru zmizely vzácné drahokamy... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (80)

Autogram 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Spôsob plánovania, prípravy a vykonania vraždy až na neuverenie, a predsa v podaní Poirota uveriteľný. Diel s dobrou atmosférou nedôvery a závisti, ako inak keď ide o dedičstvo. Ochutnáme aj trochu anglickej gurmánskej špeciality – neurčitej hnedej windsorskej polievky. –––– Vy přemýšlíte, inspektore! ()

genetique 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Moje prvé stretnutie s legendárnym detektívom vôbec (keďže som knižné predlohy nečítal) dopadlo nad moje očakávania. Postupné zauzľovanie príbehu, ktorý by zdanlivo nedával zmysel nikomu je privedené na maximum a aj postupné, pomalé odhaľovanie záhadnej vraždy je magické, tajomné, napínavé, inovujúce a zároveň celkom zábavné (nie že by bolo na tom niečo vtipné.), či skôr šarmantné. Myslím, že si budem s Herculom veľmi rozumieť. 85%. ()

Reklama

PhillM. 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

"Šéfinspektore, vy jste zase přemýšlel? Copak jsem vás před tím nevaroval?" --- Zkřehlý leč jako většinou skvělý Poirot ve vánočním dílu, ve kterém Vánoce nehrají žádnou roli. Jinak klasika - osamělé venkovské stavení, rodinné půtky, záhada zamčeného pokoje, důmyslná vražda. Stará dobrá detektivka. ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Anglická spisovateľka Agatha Christie je jedna z najznámejších a najčítanejších svetových autorov detektívnej a kriminálnej literárnej tvorby. V mnohých jej románoch vystupuje výstredný, distingvovaný, belgický detektív Hercule Poirot. V rokoch 1989 až 2013 vznikla séria sedemdesiatich televíznych filmových príbehov, kde tento inteligentný muž vyšetruje zložité kriminálne prípady. Titulnú postavu nezabudnuteľným spôsobom stvárnil herec David Suchet. Prvá epizóda zo šiestej série nesie názov "Vianoce Hercula Poirota". Hercule Poirot plánuje stráviť pokojné vianočné sviatky vo svojom dome. Avšak kvôli závade na ústrednom kúrení je viac menej nútený prijať pozvanie bohatého obchodníka. Vianoce odchádza osláviť v spoločnosti pána Leea, jeho rodiny a hostí. Všetko sa skomplikuje, keď sa Lee stane obeťou vraždy. Poirot urobí všetko pre to, aby objasnil tento zločin. **** ()

blackrain 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Upřímně řečeno. Toho dědka bych chtěla zabít taky, už jen pro to jeho hrozně chování. Pak by samozřejmě dalším důvodem byly peníze. Myslela jsem si, že to bude malinko jinak, nicméně, ten kostlivec ve skříni byl vlastně mnohem smysluplnější. Tipovala jsem tu Španělku. Když se to vezme kolem a kolem, tak všichni měli nějaký motiv. ()

Galerie (3)

Zajímavosti (4)

  • Film měl dva náhradní názvy: "Murder for Christmas" a "A Holiday for Christmas". (ČSFD)
  • Natáčení probíhalo na zámku Chilham Castle, který se nachází ve vesnici Chilham mezi Ashfordem a Canterbury v hrabství Kent v Anglii. (Trajektt)

Reklama

Reklama