Reklama

Reklama

Hercule Poirot

(seriál)
  • Velká Británie Agatha Christie's Poirot
Trailer
Krimi / Drama / Mysteriózní / Thriller
Velká Británie, (1989–2013), 85 h 4 min (Minutáž: 47–105 min)

Předloha:

Agatha Christie (kniha), Agatha Christie (povídka)

Hrají:

David Suchet, Hugh Fraser, Philip Jackson, Pauline Moran, David Yelland, Zoë Wanamaker, Richard Bebb, George Little, Phillip Manikum, Jona Jones (více)
(další profese)

Série(13) / Epizody(70)

Obsahy(1)

Malý belgický detektiv Hercule Poirot (David Suchet) s knírkem upraveným dle pravítka a neuvěřitelně bystrou šedou kůrou mozkovou řeší případy, na které slavná britská policie ani Scotland Yard nestačí a to již od roku 1989 dodnes v této nejslavnější volně inspirované adaptaci předlohy královny detektivek Agathy Christie. (monolog)

(více)

Videa (17)

Trailer

Recenze (313)

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Anglická spisovateľka Agatha Christie je jedna z najznámejších a najčítanejších svetových autorov detektívnej a kriminálnej literárnej tvorby. V mnohých jej románoch a novelách vystupuje výstredný, distingovaný, belgický súkromný detektív Hercule Poirot. V rokoch 1989 až 2013 vznikla kolekcia sedemdesiatich televíznych seriálových príbehov, v ktorých tento nesmierne inteligentný pán so starostlivo upraveným knírom vyšetruje zložité kriminálne prípady. Celkovo bolo vyprodukovaných trinásť sérií. Titulnú postavu perfektným, nezabudnuteľným spôsobom stvárnil herec David Suchet. **** ()

corona 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

seriál nedosahuje úroveň novších a dlhších TV filmov, pár krát som dokonca vraha odhalila skôr ako Poirot /pri TV filmoch sa mi to nepodarilo nikdy/, Poirot klasicky srší sebavedomím, kapitán Hastings sa zmôže akurát na citové vzplanutie k hlavnej podozrivej a dobrý inšpektor Japp vždy neomylne vedie vyšetrovanie nesprávnym smerom a ešte chcem vyzdvihnúť slov. dabing Jána Kožucha ()

Reklama

Segrestor 

všechny recenze uživatele

Z těch několika dílů, co jsem viděl chápu, že si seriál našel své stoupence. Je dobový, je to stylová detektivka a má charismatického hrdinu. Nic, čím by slušný divák opovrhoval. Problém seriálu je jednak v samotné postavě, která mi prostě není sympatická, i kdyby byla sebevtipnější a sebechytřejší. Za to ale asi nemohou tvůrci seriálu nebo nedejbože sám David Suchet. Za druhé v příbězích a za to může také Agátha Christie! Na pranýř s ní! Ona totiž příhoda, kdy si detektiv shromáždí všechny postavy z okolí do jedné místnosti a tam začne propírat jejich "špinavé prádlo" je sice fajn, ale po padesáté osmé už to trochu nudí. ()

Šandík 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Seriál, který nezklame. Kamera, výprava, režie, to všechno představuje velmi slušný televizní standard v zemích, kde si ještě váží televizního diváka. David Suchet si zde bez váhání střihl svojí životní roli a ani další herecké výkony rozhodně nejsou špatné. Příjemná, poctivě natočená oddechovka. 8/10 ()

Nancy 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Není to tak dobré, jako filmy o Poirotovi, ale přesto jsou to stále kvalitní detektivky. Je jasné, že tady musí příběh vměstnat do necelé hodiny a ve filmech měli asi hodinu a půl, ale přece jen jako u každého seriálu, nejsou úplně všechny detektivní příběhy tak dobré, aby se tohle dalo tolerovat. Jinak Suchet opět velice povedený. ()

Galerie (430)

Zajímavosti (129)

  • David Suchet (Hercule Poirot) má stejně jako Poirot zahraniční kořeny. Ne však belgické, ale litevské. (P. J. D.)
  • "Záhada na zámku Styles" je vôbec prvým románom, ktorý vydala Agatha Christie v roku 1920 a aj prvým románom, v ktorom sa objavil Hercule Poirot (David Suchet). (fugyx)

Reklama

Reklama