Reklama

Reklama

Hercule Poirot

(seriál)
  • Velká Británie Agatha Christie's Poirot
Trailer
Krimi / Drama / Mysteriózní / Thriller
Velká Británie, (1989–2013), 85 h 4 min (Minutáž: 47–105 min)

Předloha:

Agatha Christie (kniha), Agatha Christie (povídka)

Hrají:

David Suchet, Hugh Fraser, Philip Jackson, Pauline Moran, David Yelland, Zoë Wanamaker, Richard Bebb, George Little, Phillip Manikum, Jona Jones (více)
(další profese)

Série(13) / Epizody(70)

Obsahy(1)

Malý belgický detektiv Hercule Poirot (David Suchet) s knírkem upraveným dle pravítka a neuvěřitelně bystrou šedou kůrou mozkovou řeší případy, na které slavná britská policie ani Scotland Yard nestačí a to již od roku 1989 dodnes v této nejslavnější volně inspirované adaptaci předlohy královny detektivek Agathy Christie. (monolog)

(více)

Recenze uživatele simpanz k tomuto seriálu (11)

Hercule Poirot (1989) 

Absolutní srdcovka a jednoznačně nejoblíbenější seriál, který mě provází od dětství! Mám rád hlavně epizody po konec 8. série, pozdější filmy bez Hastingse & spol. jsou výborné po technické a herecké stránce, ale již chybí ta oddechovost prvních sérií. Zase je tam ale obrovský apel na dobro a spravedlnost, pro který se mi HP ještě víc vryl pod kůži; skvělé jsou z tohoto pohledu hlavně filmy Hodiny a Třetí dívka (ačkoli několik málo epizod nemám v oblibě; a na poslední díl se asi nikdy nepodívám). Geniální Poirotovy šedé buňky, k tomu inspektor Japp, naivní svůdce kapitán Hastings a pečlivá slečna Lemonová, později i zvědavá spisovatelka Oliverová, anglický suchý humor, art-deco interiéry, vrah s deseti převleky. :) To vše zasazeno do doby, kdy Evropa stála na prahu válečného konfliktu a svět byl úplně jiný, než jej můžeme pozorovat dnes. Poirot bude vždy vítaným hostem mé obrazovky. ❤❤❤ ()

Dobrodružství claphamské kuchařky (1989) (S01E01) 

Ano, touto hodinovkou začíná můj milovaný seriál. Vše poirotovské je na svém místě, nic nechybí. Mé hodnocení také nemůže být jiné. :) ()

Dáma se závojem (1990) (S02E02) 

Skvělá komediální epizoda s geniálním detektivem na druhé straně zákona. :) A vynikající hudební podkres. ()

Tajemství levného bytu (1990) (S02E07) 

Jedna z mých nejoblíbenějších epizod – s velkou čtyřkou Poirotem + Hastingsem + Lemonovou + Jappem v plné síle. Špionážní linku považuji za velmi osvěžující, konečně zde uvidíme i Poirota v akci s pistolí! :) Nabito je zde však hlavně ostrými hláškami. Mám na tento díl i hezké vzpomínky, takže i z nostalgie 100 %. ()

Reklama

Záhada na zámku Styles (1990) (S03E01) 

Fanoušek Poirota musí dějově chronologický první díl ocenit. Bohužel zápletka, respektive její rozuzlení, je vcelku nedomyšlená. ()

Záhada španělské truhly (1991) (S03E08) 

Úkladná vražda v truhle, šerm, tančící Poirot, co má přeslazený čaj a kterému jde v závěru dokonce o život. Jeden z nejlepších dílů. ()

Vražda na golfovém hřišti (1996) (S06E03) 

Poirot musí i na dovolené vyšetřovat složitý případ, jehož kořeny sahají do minulosti. Jde mu u toho dokonce ... o fousek. Kpt. Hastings si ani pořádně nezahraje golf, ale zato se tu setká se svou budoucí manželkou. ()

Třetí dívka (2008) (S11E03) 

Kterak Hercule Poirot rozpletl všechny stíny minulosti i současnosti, zachránil životem zkoušenou ženu a nakonec mu z toho fouknul větřík do oka. Vynikající epizoda, z filmových jedna z těch nejlepších. A Wanamakerová též exceluje. ()

Hodiny (2011) (S12E04) 

Proč mám toho chlapíka tolik rád? Protože ukazuje, že je třeba podat pomocnou ruku potřebným, pro pravdu se bít a opravdové zlo ztrestat. A že si lidi zaslouží lásku. Svět by potřeboval víc Poirotů, nejen na doverských útesech. 100 % ()

Velká čtyřka (2013) (S13E02) 

Vy mi tou poslední řadou dáváte, cher ami... Vrátila se nám sice ta pravá velká čtyřka, ale v nesmyslném časoprostoru. Jak mohli Hastings & spol. za těch pár seriálových let tak zestárnout? To nikoho netrklo do očí, že spousta prvních dílů je datována třeba do roku 1935 a toto má být 1939? A to celé okolo včetně děje... To jste si nezasloužil... Dvě hvězdy z úcty, protože považuji onoho Belgičana a jeho přátele i za své televizní přátele... Osobně soudím, že některé experimenty poslední řady ani neměly vzniknout – to říkám jako někdo, kdo má Poirota nakoukaného snad nejvíc v republice. ()

Reklama

Reklama