Reklama

Reklama

Within the Woods

Krátkometrážní / Horor / Thriller
USA, 1978, 31 min

Obsahy(1)

Jeden z prvých krátkometrážnych filmov dnešného režisérskeho velikána Sama Raimiho bol natočený ako prequel ku kultovému The Evil Dead. Natočený za predĺžený trojdňový víkend v Michigane, s minimálnym rozpočtom a príbehom. Partia tínedžerov si spraví výlet a ubytujú sa v chate, hlboko v lese. Prebudia sily zla, ktorý sa ich jedného po druhom snažia zabiť. (genetique)

(více)

Recenze (89)

TheRaven 

všechny recenze uživatele

Když jsem zjistil, že existuje tento, jakýsi nultý, díl k mé oblíbené sérii Evil Dead, musel jsem ho mít. Dlouho se nedařilo, ale nakonec, i když v opravdu velmi špatné kvalitě, kterou si jistě někteří z vás taktéž mohli užít:-), to vyšlo. Kdybych neznal další filmy, možná by mi to tak nepřišlo, ale takhle to bylo prostě jak pohlazení na duši. ()

vincchuppo 

všechny recenze uživatele

Jedna z Raimiových prvotinek. Nice... Bruce jako nemrtvý zabiják? Cool! Kamera je naprosto šílená a zároveň stylová a specifická i pro pozdější Samovi filmy. Na tak krátký projek je extrémně povedená atmosféra. Zvukové efekty asi dělají brutální většinu. Soundtrack je prostě nervy-drásající a koule-drající směť zvuků a ruchů, která udělá za každou cenu své. No, jako takový nástup na pozdější, plnohodnotnější The Evil Dead je to fajn. Within the Woods, no more to say. A myslím, že campbellovi namaskovanému na "Join us!" zombie to fakt celkem sekne. ;) ()

Reklama

petero 

všechny recenze uživatele

http://www.youtube.com/watch?v=ca63PIpoRQI Búchajúca hojdačka o stenu chaty, šialený nájazd kamery za zvuku nervydrásajúceho doprovodu, odrezanie ruky. Už tu je to všetko. Amatérske ale pritom perfekcionistické. Toto natočiť s kamarátmi za tri dni? Jasný dôkaz že Raimi je geniálny filmár. Tie zvuky sú úžasné. Práve tu duch lesa ovládol Bruca naplno – to je na tom najlepšie. ()

Quint 

všechny recenze uživatele

Krátkometrážní prototyp kultovního Evil Dead, který Raimi natočil jako ukázku pro budoucí investory. Stejnou taktiku zvolili o pár let i Raimiho přátelé bratři Coenové před natáčením svého debutu Blood Simple (i v jejich ukázce hrál hlavní roli Bruce Campbell). Within the Woods je extrémně nízkorozpočtový snímek natočený na 8mm, který je k sehnání pouze v otřesném, téměř nekoukatelném VHS přepisu, ale i tak potěší fanoušky, kteří rádi uvidí zárodky Raimiho kinetického režijního rukopisu, včetně jeho trademarkových poletujících „shaky-kam“ POV záběrů. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Bruce Campbell v pro něj dost netradiční roli podává velmi slibný výkon, který ještě více uplatnil v následující trilogii. Já jsem si však tenhle kraťas zas až tolik neužil vinou otřesné kvality obrazu, kdy jsem musel chvílemi luštit cože to je vlastně na obrazovce. I tak jde ovšem o nadprůměrnou záležitost. Doprovodné zvuky a hudební doprovod jsou prostě luxus! ()

Galerie (4)

Zajímavosti (9)

  • Ve filmu kromě Mary herci používají svá vlastní jména. (prokda)
  • Film se natáčel dva dny ve státě Michiganu. Rozpočet byl 1600 dolarů. (Halloween9)
  • Originál snímku vlastní pouze Bruce Campbell a Sam Raimi. (prokda)

Reklama

Reklama