Jim O'BrienScénář:
Alan BleasdaleKamera:
Andrew DunnHrají:
Paul McGann, Anthony Calf, Penelope Wilton, Jerome Flynn, Cherie Lunghi, Geoff Morrell, David O'Hara, Dorian Healy, Richard Ireson, Nick Reding, Patrick Doyle (více)Obsahy(1)
Čtyřdílná britská minisérie, inspirovaná skutečnými událostmi, vypráví příběh Percyho Toplise (Paul McGann), mladíka se sklony k podvodům a vydáváním se za jiné. Sledujeme Percyho, jak se snaží přežít a pokud možno si i užít za 1. světové války v britské armádě. Kromě jeho eskapád ale série zobrazuje i otřesný způsob, jakým s vojáky nakládali jejich vlastní nadřízení, což vedlo i povstáním (zobrazeno je povstání v Étaples). Především kvůli této součásti série byl The Monocled Mutineer v době svého vysílání v Británii poměrně kontroverzní. (MrLawrence)
(více)Recenze (1)
The Monocled Mutineer je výborně napsaný příběh (volně na historické motivy), který velmi kritickýma očima hlavního hrdiny (který je ne vždy sympatický, ale zato je vždy zajímavý) zahlíží na establishment a politické a ekonomické elity jak tehdejší, tak ty soudobé (něco mi říká, že Bleasdale Thatcherce nefandil - což ho samozřejmě šlechtí). ...A celé je to jeden velký herecký koncert (především, ale nejen McGannův). ()
Photo © British Broadcasting Corporation (BBC)