Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Jediné, co si Clark Griswold celý život přeje, je spokojená rodina a zoufale se snaží svou představu štěstí naplnit. Bohužel je však králem smolařů a vše, na co sáhne, končí katastrofou. Zatímco milující manželka Ellen se smířila s osudem, jeho děti Rusty a Audrey ztratily víru v tatínkovy schopnosti a jeho sliby a plány už je předem přivádějí k zoufalství. Stejné je to, když se Clark rozhodne naplnit představu ideální dovolené v rekreačním ráji Valley World. Ellen a děti by raději letěly, jenže Clark je odhodlán ukázat svým milým nádheru americké krajiny z automobilu. První rozčarování nastane, když místo objednaného sporťáku dorazí stará rachotina. Spoustu komplikací způsobí rodině nejen Clark, ale také mrtvá teta, kterou je třeba dopravit k bratranci Eddiemu. Clarkovi chybějí peníze, hotely jsou moc drahé a uprostřed pouště vypustí auto duši definitivně. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (246)

kaylin 

všechny recenze uživatele

Chevy Chase mi opravdu moc nesedí a chvílemi jsem asi říkal, aby proboha už konečně držel hubu. Ale podobně jako u letošního remaku/pokračování jsem si říkal, že tu jsou prostě scény, které jsou neskutečně zábavné. Není jich třeba tolik a hodně jich vyznívá opravdu trapně, ale stejně jsem se místy bavil. ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Chevy Chase nepatrí zrovna medzi mojich obľúbených komikov. Nevybudoval som si vzťah ani ku jeho filmovej rodinke, s ktorou trávi svoje bláznivé dovolenky. Toto ich prvé prázdninové dobrodružstvo, ktoré prežili v Amerike, som už videl asi zo tri krát a nikdy som sa pri tom poriadne nepobavil. Šibnutá hlava rodiny, nesympatická manželka a dve protivné, pubertálne detiská. Najviac ma na tejto, nie moc zábavnej, komédii potešila skladba Blitzkrieg Bop od mojej srdcovej kapely Ramones, ktorej krátky úryvok zaznel v prvej štvrtine tohto filmu. *** ()

Reklama

fandalehy 

všechny recenze uživatele

Do Walley Wordu prostě musíme dojet... aneb bláznivá komedie o jedné bláznivé cestě. Spoustu vtipných scének, které vás mohou potkat na dlouhé cestě. Smíchy jsem vyprskl při záběru tetičky upevněné na zahrádce rodinného vozu. Byl jsem hodně příjemně překvapený touto původně béčkovou komedií... netrvalo dlouho a absolvoval jsem repeté... ()

LaciLC 

všechny recenze uživatele

Neviem, čo mám povedať. Pre mňa dnes už neskutočná klasika všetkých rodinných (a aj nerodinných) komédií, jednoducho kult. Filmy s Griswoldovcami milujem, nedám na ne dopustiť, a aj keď ešte o kúsok lepšie dopadli geniálne Vianočné prázdniny, toto je rovnako skvelá zábava, pre všetky vekové generácie. P.S. Výborný Chevy Chase... ()

Hank_Scorpio 

všechny recenze uživatele

Toto je podľa mňa jedna z najlepších, ak nie najlepšia americká komédia. Stačí na chvíľu prestať rozmýšľať a nechať sa unášať touto road movie. Scény so zabudnutým psom alebo mŕtvou babičkou sú jednoducho nezabudnuteľné a nikto iný ako Chevy by ich nedokázal zahrať tak skvele. Proste on je ten typ herca, ktorý patrí do takýchto filmov. Hoci som tento film videl už nespočetne veľa krát, vždy sa na ňom skvele zabavím. ()

Galerie (37)

Zajímavosti (20)

  • Automobil Griswoldových je Ford LTD Country Squire, modelový ročník 1979. Pro potřeby filmu byl modifikován úpravcem Barris Kustoms, který také stvořil např. původní Batmobil. Zadáno bylo, že auto má být co nejošklivější. Výsledné dílo bylo nazváno "The Wagon Queen Family Truckster". (Stejšn)
  • Lorenzo Salviati, vtedajší manžel Beverly D'Angelo, sa vo filme objaví ako klavírista počas scény v hotelovom bare, kde sa Clark snaží zbaliť dievča s Ferrari (Christie Brinkley). (m.a.t.o.)
  • Exteriérové zábery Griswoldovcov na cestách sa točili tri mesiace, a to v Kalifornii, Arizone, Colorade, Misouri a Illinois. (m.a.t.o.)

Reklama

Reklama