Reklama

Reklama

Hellraiser II: Svázaný s peklem

  • Česko Svázaný s peklem: Pekelník druhá část (více)
Trailer

Obsahy(1)

Volné pokračování úspěšného hororu se odehrává jenom pár hodin po událostech prvního dílu. Kirsty (Ashley Laurence), která jediná přežila řádění Franka (Sean Chapman) a cenobitů v domě svého otce, tráví noc v nemocnici vedené uznávaným psychiatrem, doktorem Channardem (Kenneth Cranham). Ten je však ve skutečnosti šíleným sadistou posedlým okultismem, který oživením a přeměnou mrtvol způsobí mnoho hrůzy... (ScreamJay)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (244)

Rover 

všechny recenze uživatele

Oproti prvnímu dílu má dvojka zásadní nedostatek - chybí totiž to očekávání, překvapení z toho, co přijde. Už víme, že existují Cenobité, že nejspíš uvidíme lidi bez kůže atd. Pocit znepokojení z jedničky je ve dvojce upozaděn, přesto má film zvláštní atmosféru zla. Julie prostě je ďáblice a doktor Channard zvrhlý šílenec, nehrají si na to, žijí tím. Ovšem zklamalo mě už to, že na začátku byl převyprávěn příběh z jedničky a tím jsem nabyl pocitu, že se dívám na film pro blbce. Tenhle pocit naštěstí odezněl a já si mohl docela dobře užít monstrózní fantazii tvůrců efektů a výtvarnou inovaci designérů a animátorů, která připomíná skoro až Švankmajera. Hlavně díky vizuálu si film podržuje některé kvality z prvního Hellraisera. HUDBA: Christopher Young z části navázal na svou práci pro první díl, zčásti přichází s novými motivy - hudba působí lehce nesourodě, což ale není na škodu. Škoda jen trochu nevyužitého potenciálu z jedničky (téma u Cenobitů prostě bylo lepší tam). ()

Terva 

všechny recenze uživatele

Kirsty ( Ashley Laurence ) sice přežila " turisty " z pekla v čele s Pinheadem ( Doug Bradley ) ale její noční můra ještě nekončí. Film se zdá akčnější než jednička, ale stále je krvavý a má pěkný hudební doprovod. Masky jsou na stejné úrovni. Pomocníci Pinheada jsou : Female cenobite - Barbie Wilde, Butterball - Simon Bamford, Chatterer - Nicholas Vince. CITÁT : PINHEAD - Máme celou věčnost nato, abychom poznali tvé maso..... Druhý díl Hellraisera získal cenu za hudbu od Academy of Science Fiction, Fantasy & Horror Films . ()

Reklama

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

I tentokrát se otevře kostka, jenže tentokrát nevstoupí nic sem, ale my se podíváme tam. A tam je opravdu "hezky". Pekelný labyrint mě opravdu dostal svou nádherou a promyšleností (takhle nějak bych si to peklo i představoval, včetně Frankova trýznění "nabídnou všechno nedají nic"). Více bizarnosti, více fantaskna, více fantasmagorie (v tom dobrém smyslu), více krve. Mnohem energičtější, živelnější a žhavější Clare Higgins, než v jedničce, tady z ní ten sex apeal prostě stříká v proudech. Málokdy se stane, že pokračování přebije předcházející díl, ale dvojka Hellraisera tu dokonalou jedničku docela válcuje. Můj nejoblíbenější a nejlepší díl série. 8* ()

PanCitron 

všechny recenze uživatele

Hodně slušné pokračování. Minimálně to nebylo téměř doslovné opakování toho, co jsme viděli už během první části, jak bývá u některých sequelů zvykem. I když je pravda, že ty scény opakující děj z minula trochu otravovaly. Ze všeho nejlepší mi asi přišly scény z labyrintu, který vypadal vážně úchvatně. Trochu zamrzí, že to jak naložili s Cenobity samotnými, trochu zkazilo jejich zajímavost. ()

topi 

všechny recenze uživatele

Dvojku mám rád stejně jako jedničku, protože, když to u nás vyšlo na vhs, tak jsem oba díly sledoval po sobě a beru to jako jeden film. Parádní atmosféra, geniální hudba a všechno okolo. A hlavně - uncut verze!!!! Ta na vhs nebyla a když jsem po čase uncut verzi viděl, nestačil jsem se divit, co bylo všechno vystříháno! Luxusní gore! ()

Galerie (43)

Zajímavosti (12)

  • Film se natáčel v Buckinghamshire ve Velké Británii. (rafix)
  • Film měl premiéru 23. prosince 1988. (Chatterer)
  • Scénárista Peter Atkins dostal od fanoušků několik nenávistných dopisů, jelikož nechal velmi lehce dr. Channarda zabít Pinheada a ostatní cenobity. (Chatterer)

Reklama

Reklama