Reklama

Reklama

Matka příroda nepřestane nikdy udivovat svými zázraky. Jako stvořitelka všeho může okouzlit nesmírnou krásou i způsobit neuvěřitelné utrpení, pokud je narušena její přirozená rovnováha. Hluboko v lesích se stalo nemyslitelné. Nedbalé využití umělých hnojiv zmrzačilo kdysi pokojnou divočinu. Tisíce malinkatých klíšťat byly zmutovány na žravé zabijáky velikosti mužské pěsti. Celá armáda krvelačného hmyzu je nyní na pochodu. Zachutnala jim krev a lidské maso. Vyhledávají živé oběti, které se stávají líhní pro jejich embrya, živící se v první fázi vývoje lidskou tkání. Husí kůži nahání, představíme-li si, co čeká na partu mladých lidí z města. Jejich prázdniny se změní v krutý boj o přežití, když jsou dostiženi strašlivým organismem, který se stále rozrůstá...rozrůstá...a rozrůstá... (Bonton Home Video)

(více)

Recenze (69)

waits 

všechny recenze uživatele

Ideální film před víkendovým výletem do přírody, obzyvlášt do nějakého toho lesíka s bujnou vegetací a vysokou trávou. Filmy s útočícími zvířaty (velrybami, vlky, brouky, žížalami atd.) jsou většinou k smíchu a ani tenhle kousek, málo platné, strach nevzbuzuje. Za to ovšem vyvolává nepříjemné pocity a jisté znechucení, protože je, co si budeme povídat, krapítek odpudivý. Příjemně civilní skupinka, jejíž jádro je složené pečlivěji než bývá v podpůměrných béčkách (Alfonso Robiero, jinak také nahrávač Wila Smithe z Freshprince, mladý, dnes již etablovaný Seth Green, viz např. Austin Powers nebo Peter Scolari) se ocitne v lese, kde se kromě steroidy nadupanými klístaty pohybuje taky ujetá dvojka zloduchů a chlapík, co dozoruje tajnou pěstárnu mariujany. Slušne poskládané béčko, kde se nikdo nechová jako vyložené jelito a kde se klíštata likvidují správně ohněm, je poněkud degradováno legračními trechnickými nedostatky (u klíštat lezoucího po hlavě vidíme provázek, u scény, kdy doktorka pitvá psa zahlédneme v záběru kývyaící se mikrofon zvukaře) a očekávaným koncem s přehnaným přerostlým hmyzím exemplářem. ()

J.Lajner 

všechny recenze uživatele

Dokonale tupá bejkárna a zároveň důkaz o tom, že subžánr „animal hororů“ vystřílel prostřednictvím snímku Čelisti (1975) všechny ostré hned na začátku. Klíšťata o velikosti středně vzrostlého potkana, vesele cupitají po lese a sají vše, na co narazí. Samozřejmě, že nejvíce jim šmakuje krev hloupých teenagerů. Něco málo z Vetřelců (1986), špetka Pátku třináctého (1980) a vrchovatá lžíce debility. Zavřít, protřepat, ale nemíchat. Béčko na jedno zkouknutí. ()

Reklama

Hadža 

všechny recenze uživatele

Pokud vam nevadi klasicky namet se zmutovanim jakekoliv haveti,tak se bude bavit celkem slusne.Je to opravdu ukazkovy zastupce sveho zanru se vsemi vecmi ,ktere k tomu patri.Klistata pusobi dosti krvelacne,jejich lihnuti v patricne davce slizu je odpudive a jejich kralovna dosahuje i patricne velikosti!jen s tou jejich zvysenou horlavosti,mi to prislo trosku pritazene. ()

destroy83 

všechny recenze uživatele

Libové devádesátkové béčko od režiséra kultovního bijáku Hellraiser II. Zde na místo vražedné kostky dostane divák steroidy napuštěná klíšťata. Lepší terapii si partička teenagerů z Los Angeles hledající duševní rovnováhu v rámci sociálního programu nemohla vskutku přát. Asi moc neprozradím, když uvedu, že všichni to samozřejmě nepřežijou. I když se jedná o béčko jako z praku, tak je příběh zdařile vystavěný, postavy jsou uvěřitelné a efekty parádní. Pro příznivce dobových hororů je tohle jednohubka, pro ostatní nejspíš ztráta času. ()

Karamanlis 

všechny recenze uživatele

Partiu problematických detí z LA počast táborenia v divočine terorizujú nielen vyšinutí buranskí pestovatelia marihuany, ale aj stereoidmi nadopované obrie kliešte. Infested je pohodový nature-amok horor, ktorý je na tom aj napriek zjavne nízkemu rozpočtu pomerne dobre najmä po trikovej stránke. Nechýba ani monster finále a hoci potenciál kliesťov ako vražedných predátorov je takmer nulový, celkovo je to slušná zábava. ()

Galerie (62)

Reklama

Reklama