Brett RatnerHudba:
Lalo SchifrinHrají:
Charlie Sheen, Chris Tucker, Larry Hankin, Heather Locklear, Paul Sorvino, Veronica Cartwright, Elise Neal, Damian Chapa, David Warner, Paul Gleason (více)Obsahy(2)
Malý podvodník se připletl k vraždě několika policistů a potřebuje očistit své jméno. Novinář Charlie Sheen mu má pomoci dopadnout skutečné vrahy. James Russell si pro reportáž o podsvětí vybere ukecaného kšeftaře Franklina, ten je však zatčen a náhodou v autobuse připoután k francouzskému gangsterovi Villardovi. Toho cestou osvobodí jeho muži a podřeknou se před Franklinem o pašovaných briliantech za padesát milionů dolarů. Franklinovi se sice podaří uprchnout, v patách však má policii i gangstery. Zavolá Russellovi, který nutně potřebuje senzaci, tím se však i on ocitá v podezření, že je zapleten do zločinu, dokonce do vraždy, a to má chudák navíc těsně před svatbou a navíc nepříjemnou tchýni. Franklin má naštěstí nejen spoustu řečí, ale i nápadů. (oficiální text distributora)
(více)Recenze (74)
Film, který by chtěl zaujmout, ale zoufale nemá čím. Kariéra Charlieho Sheena šla v době vzniku filmu prudce dolů a o Chrisi Tuckerovi se mluvilo jako o novém nástupci Eddie Murphyho, ale to se nestalo. Otřepaného scénáře točícího se kolem diamantů nedozírné ceny se ujal specialista na akční filmy Brett Ratner a dělal, co mohl. Do filmu se vecpala pochopitelně komediální výplň, aby Tucker byl co nejvíc ukecaný a Sheen co nejvíc otrávený. Film má svoje lepší, ale většinou slabší momenty, kdy se ze scénáře nelze nijakým způsobem dobrat něčeho, co by diváka překvapilo, nebo to neviděl už v jiných filmech. Pokud tedy máte méně nakoukáno v oblasti krimi komedií, je možné, že vás tenhle snímek zaujme. 40% ()
Slabý, hodně slabý. Nebýt Charlieho Sheena a dobrýho hodnocení, tak se na to ani nekoukám. Takovejhlech snímků se povalujou v programu televizí mraky. Problém týhle akční komedie je, že neni skoro vůbec vtipná (zasmál jsem se jenom jednou). Navíc ukecanej a afektovanej Chris Tucker nikdy nepatřil mezi moje oblíbence. Charlie Sheen, kterýho mám rád se tady zase moc herecky nepřetrh. Nebýt akčního závěru, tak za moc nestojí ani akční složka filmu. Bída s nouzí za dvě slabší hvězdy. ()
Rattnerovy právem zapomenuté skromné začátky. Slabší klon 48 hodin s nevtipným uječeným Tuckerem, který ani náhodou není novým Eddiem Murphym. O rok později to Tucker zkusil na poli buddy movies znovu, tentokrát s Jackiem Chanem v Křižovatce smrti a díky Jackiemu to bylo o něco zábavnější než tohle. ()
V rámci žánru vydařeně vystavěná taškařice, okořeněná pár vskutku vypointovanými gagy (třeba scénka dražby Jaguara - nesoupeřte s Italem...;o) a završená vskutku bombastickým ohnivým žertovně akčním finále... Nic víc a nic míň než skvělá oddechovka. - - - - - (Při repete 17.3.2012 na >Nova Cinemany< hodnocení 862., komentář zde jako dvaačtyřicátý - 17.3.2012) ()
Chris Tucker je takovým podobným zjevem jako například Kevin Hart - oba dva v rámci svého pitvoření dokáží udělat z podprůměrné komedie celkem vtipnou záležitost, u téhle jsem se chvilkama fakt smál. Všiml jsem si, že Tucker (například i v Křižovatce smrti) používá ve svých filmech stejný oslavný taneček, zřejmě si jej nechal patentovat.................moje hodnocení = 6 z 10. ()
- Tanec, ktorý predvádza Franklin (Chris Tucker) v Jamesovej (Charlie Sheen) kúpeľni, môžeme vidieť aj vo filme Križovatka smrti 2 (2001). (Odpocivadlo)