Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Jedná se o součást projektu "Fábrica de Sueños", který je zaměřený na remaky populárních telenovel společnosti "Televisa" a divákům slibuje diametrálně odlišný přístup - ať už v podobě inovací příběhů či střídmého počtu epizod (25 na jednu sérii)... La Usurpadora je remake stejnojmenné telenovely z roku 1998: Paola Miranda (Sandra Echeverría) je ženou mexického prezidenta, avšak mnohem raději by si užívala nespoutaného života po boku svého milence. Když odhalí, že má sestru (dvojče), rozhodne se ji nejen dosadit na své místo, ale rovněž ji i nechat zavraždit... Křehká Paulina tak nyní musí čelit jak intrikám v těch nejvyšších politických kruzích, tak i nájemným vrahům a samozřejmě náklonnosti samotného prezidenta. (fiLLthe3DD)

(více)

Zajímavosti (10)

  • Sledovanost prvního dílu činila zhruba 3,9 miliónů diváků, závěr si pak nenechalo ujít přibližně 3,6 miliónů lidí. (fiLLthe3DD)
  • Kritici chválili modernizaci příběhu, herecké výkony a zpracování speciálních efektů, avšak kritizovali osvětlení jednotlivých scén a užití „modrého a šedého“ filtru, díky němuž prý seriál působil „chladně“. Mexický kritit Álvaro Cueva pak prohlásil, že je tato telenovela poněkud morbidní a že tvůrci nejspíš mají vážné duševní problémy. Rovněž si postěžoval, že zápletka ohledně zavraždění první dámy během mexického Dne nezávislosti by mohla inspirovat některé radikály k podobnému úkonu. (fiLLthe3DD)
  • Výstavba kulis prezidentského sídla, které je inspirováno skutečným sídlem mexického prezidenta v Los Pinos, zabrala 30 lidem pět týdnů práce a stála zhruba 8,5 miliónů pesos. (fiLLthe3DD)
  • Zatímco Paola vyrůstala v Mexiku, její dvojče Paulína v Kolumbii – z tohoto důvodu se původem mexická herečka Sandra Echeverría musela naučit kolumbijský přízvuk. (fiLLthe3DD)
  • Titulní píseň nese název „Tu lugar es mi lugar“ a nazpívala jí představitelka hlavní dvojrole Sandra Echeverría. (fiLLthe3DD)
  • Coby inspirace pro vytvoření fiktivního mexického prezidenta Carlose Bernala (Andrés Palacios) posloužili guvernér Jaime Rodríguez Calderón a prezident Enrique Peña Nieto. (fiLLthe3DD)
  • Herečka Gabriela Spanic, jež ztvárnila Paolu a Paulínu v původní verzi z roku 1998, se o tomto remaku vyjádřila velmi pochvalně – ocenila jeho kvalitu a herecký výkon Sandry Echeveríi, jež po ní dvojroli převzala. (fiLLthe3DD)
  • Natáčení začalo 25. dubna 2019, skončilo v polovině srpna téhož roku a probíhalo převážně v Mexiku – tvůrci využili lokalit jeho hlavního města, turisty vyhledávaného resortu Riviera Maya či prezidentského apartmá hotelu Mayakoba.  Tvůrci dokonce vytvořili repliku sídla mexického prezidenta v Los Pinos. Scény z úvodních dílů, jenž jsou situovány na pláž ostrova Bora Bora ve Francouzské Polynésii, pak byly ve skutečnosti zanamenány v Playa del Carmen v mexickém Cancúnu. (fiLLthe3DD)

Reklama

Reklama